NEW ARTICLES

"Καβγάς" για... 100.000 ευρώ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για το πραγματικό ύψος της "διαφοράς" διοίκησης και παικτών του Παναθηναϊκού για τις μειώσεις, τη μόνιμη "πράσινη" εσωστρέφεια και τους ξένους που φεύγουν και... διυλίζουν τον κώνωπα.

Σε μία ομάδα, όπου ποτίστηκε ακόμη περισσότερο επί ημερών Γιάννη Αλαφούζου με το "μικρόβιο" της εσωστρέφειας και του "βυζαντινισμού" - σε κάθε, μα κάθε κομμάτι του οργανισμού της - θα έδινε το πολύ... 1,05 σε πιθανό ποντάρισμα (και) η πιθανότητα να μην τα βρουν διοίκηση και παίκτες στο θέμα των μειώσεων των συμβολαίων, προκειμένου να απορροφηθεί ένα μέρος απ’ τις οικονομικές επιπτώσεις που έφερε στους "πράσινους" η πανδημία του κορονοϊού.

Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη, η όποια διαφωνία και εσωτερική "γκρίνια" υπάρχει την τελευταία εβδομάδα - όπου "τρέχει" επίσημα η διαπραγμάτευση - γίνεται αυτή τη στιγμή για περίπου για 100.000 ευρώ. Τόση είναι επί της ουσίας η διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές. Πάμε να το δούμε και σε αναλυτικούς αριθμούς; Πάμε...

Η διοίκηση πρότεινε αρχικά μείωση 40% της δόσης Μαΐου, σε όσους παίκτες αμείβονται με 60.000€ και πάνω. Ήτοι το 10% των ετήσιων αποδοχών τους. Πόσοι παίκτες παίρνουν από 60.000€ και πάνω το χρόνο. Συνολικά 21 από το σημερινό ρόστερ, οι: Κουρμπέλης (με το νέο συμβόλαιο είναι κοντά στο "450άρι"), Διούδης, Γιόχανσον (400.000 ευρώ παίρνει ο Σουηδός στην τρίτη και τελευταία σεζόν του), Ινσούα, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Νούνες, Πούγγουρας, Κολοβός, Ζαχίντ, Χρήστος Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Μπεκ, Μπουζούκης, Αγιούμπ, Νατζ, Ανουάρ, Μακέντα, Καμπετσής, Περέα και Καρλίτος.

Τι ήθελε να "γλιτώσει" απ’ όλους τους παραπάνω με αυτό το "ψαλίδι" η διοίκηση; Ένα ποσό που είναι λίγο κάτω απ’ τις 400.000 ευρώ. Σχεδόν δηλαδή το... συμβόλαιο του Αγιούμπ. "Τίμιο" ποσοστό και ποσό, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι το μικρότερο από όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Λίγκας, όταν π.χ. η ΑΕΚ έχει κάνει μειώσεις 12% και ο ΠΑΟΚ 12,5%. Και μάλιστα η διοίκηση πήγε στην κουβέντα, με φανερή διάθεση να το... συζητήσει για να το ρίξει λίγο ακόμα. Και δεν το ξεκίνησε από ψηλότερα για να το πάει στο 40% της δόσης Μαΐου...

ΜΟΝΟ Ο ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του ως αρχηγός του Παναθηναϊκού -την ώρα που οι περισσότεροι, κάθονταν σα... Βούδες και περίμεναν από το θέμα να λυθεί από μόνο του με κάποιον "μαγικό" τρόπο - φώναξε την Τετάρτη (03/06) τους υπόλοιπους και τους είπε να αντιπροτείνουν όλοι μαζί το 20% της δόσης Μαΐου.

Δηλαδή το 5% των ετήσιων αποδοχών τους και συνολικά ένα "200άρι" χιλιάδες "ψαλίδι". Εκεί, όπως έχει καταγραφεί από το βράδυ της Τετάρτης, οι ξένοι... τσίνισαν και δεν το συζήτησαν καν με αποτέλεσμα να μη λυθεί κανένα ζήτημα. Και μιλάμε για 5%, ποσοστό 2,5 φορές κάτω από το αντίστοιχο της ΑΕΚ, όπου το θέμα καθάρισε σε χρόνο... dt και δεν πήρε και κανείς χαμπάρι "τι", "πότε" και "πως".

Άντε ξανά νέα κουβέντα απ’ τον Κουρμπέλη με όλους την Πέμπτη (04/06), άντε και συμφωνία τελικά για το 5% των ετήσιων αποδοχών και μετά ενημέρωση στον Ρόκα. Ο Καταλανός όμως, επειδή δεν τα βγάζει από την τσέπη του, έπρεπε να το μεταφέρει στη διοίκηση, η οποία με τη σειρά της αντιπρότεινε 30% "ψαλίδι" για τον Μάιο. Δηλαδή 7,5% των ετήσιων αποδοχών των παικτών, με τα συγκεκριμένα ποσοστά να "μεταφράζονται" συνολικά στο ποσό των 300.000 ευρώ (παρα κάτι ψιλά). Νέο "no" από τους παίκτες και "ή 5% ή τίποτα".

Σοβαρά τώρα; "Wannabe επίδειξη δύναμης", σε έναν ούτως ή άλλως - χιλιοχτυπημένο επικοινωνιακά - διοικητικό μηχανισμό; Ωραίοι...

ΤΟ "ΚΟΥΠΙ" ΚΑΙ ΤΟ "ΤΣΑΛΑΚΩΜΑ"

Κοντολογίς, ο "καυγάς" αυτή τη στιγμή γίνεται για 100 χιλιάρικα. Και κάπως έτσι, έφτασε η 6η Ιουνίου και στην έναρξη των πλέι-οφ ο Παναθηναϊκός να είναι - μαζί με τον Άρη - οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν φτάσει ακόμη σε συμφωνία με τους παίκτες για το ύψος των περικοπών. Και η όλη φάση έχει γίνει... σίριαλ, για να "μειδιούν" χαιρέκακα οι απ’ έξω! Όχι μόνο με ευθύνη της διοίκησης (μολονότι κατά καιρούς έχει σημειώσει άπειρα... αυτογκόλ σε άλλες περιπτώσεις, εδώ η στάση της ήταν descent), αλλά με τεράστια ευθύνη των ποδοσφαιριστών...

Διότι το "δυστύχημα" για τον Παναθηναϊκό στην προκειμένη περίπτωση, είναι πως ένα μέρος από τους παίκτες που έχουν μεγάλη "επιρροή" εντός των αποδυτηρίων κι αντιδρούν πρώτοι-πρώτοι (και οι υπόλοιποι "κρύβονται" από πίσω τους) είναι προς την πόρτα της... εξόδου. Ναι Εμάνουελ Ινσούα, ναι Ματίας Γιόχανσον, τραβήξατε πολύ μεγάλο κουπί το 2017-18, με τα "πιστόλια" και τις απληρωσιές που έφερε η απόφαση του Αλαφούζου να τραβήξει την οικονομική "πρίζα" και να οδηγήσει τη διαδικασία της "ελεγχόμενης χρεωκοπίας".

Όμως στην προκειμένη περίπτωση χάνεται το όποιο δίκιο σας και "τσαλακώνετε" και την εικόνα σας λίγο πριν το... φευγιό. Την ώρα μάλιστα που σε όλο τον πλανήτη σε όλες τις ομάδες από το 20% στη Μπάγερν και τη Ρεάλ Μαδρίτης, μέχρι τη... Λαμία, υπήρξαν συμφωνίες για μειώσεις, στον Παναθηναϊκό ορισμένοι... διυλίζουν τον κώνωπα.

Και που να αρχίσουμε να μιλάμε και για την επόμενη χρονιά και τα "ψαλίδια" που θα γίνουν και για την περίοδο 2020/21... Ας καταλάβουν κάποια στιγμή όλοι, ότι το οικονομικό status του ποδοσφαίρου - όπως το είχαμε στη "γυάλα" του μυαλού μας - μπήκε πια στο... ντουλάπι λόγω κορονοϊού. Κι όπως φαίνεται, θα μείνει εκεί για χρόνια, μέχρι να ισορροπήσει ξανά η κατάσταση. Οπότε ας γίνουμε λίγο πιο ρεαλιστές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ