OPINIONS

Στα όρθια

Στα όρθια
Καμμενος

Γροθιά στο στομάχι. Σφαλιάρα στο σβέρκο. Χαστούκι στο μάγουλο. Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον πολιτικό λόγο του Πάνου Καμμένου που σπάει κοκάλα.

Ο ΚΟΣΜΟΣ είναι κακός. Είναι σκληρός. Είναι αχάριστος: Στα 2% το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Έξω από τη Βουλή, δηλαδή, ο Πάνος Καμμένος. Αυτός ο μεγάλος Έλληνας. Αυτός που δεν κάθισε ποτέ "στα τέσσερα" για να τον πηδήξουν οι δανειστές. Όπως οι άλλοι που ο λαός έδιωξε από τη πόρτα και τώρα θέλουν να επιστρέψουν από το παράθυρο.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε τη δουλειά με τους θεσμούς "στα όρθια". Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα τους κούρασε τους δανειστές. Τους ταλαιπώρησε. Δεν τους άφησε να το φχαρηστιθουνε. Δεν τους άφησε να πηδήξουν στην αγαπημένη τους στάση. Ντροπή και αίσχος. Ειτε σ αυτούς τους παγαπόντιδες τους δημοσκόπους αν οι μετρήσεις είναι μουσαντένιες, είτε στον ελληνικό λαό, αν είναι αληθινές.

Ντροπή και αίσχος γι αυτόν τον λαό. Γι αυτό τον λαό που έβαλε φυλακή έναν Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τώρα πάει να κάνει το ακόμα χειρότερο. Ν' αφήσει έξω από τη Βουλή τον Πάνο Κάμμενο. Τραγική ειρωνία. Να συμβαίνουν όλα αυτά τη στιγμή που ο Πάνος Καμμενος έριξε τη βόμβα που τάραξε συθέμελα το πολιτικό σκηνικό. Ο μεγάλος αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόλμησε. Τόλμησε να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας. Ο Αχιλλέας Μπέος δεν είναι ο μόνος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Τώρα πλέον υπάρχει και ο Πάνος Καμμενος. Που δεν μιλάει τη ξύλινη γλώσσα των πολιτικών αλλά σαν ένας σύγχρονος Αριστοτέλης. Σαν ένας σύγχρονος Πλάτωνας. Η πρωτοποριακή πολιτική του σκέψη και ανάλυση έπεσε σαν πυρηνική βόμβα :

"Η πυρκαγιά των μνημονίων έχει κάψει το σύνολο της χώρας. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες και να προχωρήσουμε στο αύριο."

ΠΡΑΓΜΑΤΙ: Μονό ένας Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να μιλήσει μ' αυτή τη γλώσσα που τσακίζει κοκκαλα. Μόνο ένας Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να σπάσει αβγά. Αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Να πει χωρίς φόβο και χωρίς πάθος αυτό που κανένας άλλος πολιτικός δεν έχει τολμήσει να πει: "Η πυρκαγιά των Μνημονίων έχει κάψει το σύνολο της χώρας". Οι δέκα αυτές λέξεις, που βγήκαν από το στόμα, αυτού του μεγάλου Έλληνα ήταν γροθιά στο στομάχι. Ήταν σφαλιάρα στο σβέρκο. Χαστούκι στο μάγουλο. Ο Πάνος Κάμμενος όμως δεν σταμάτησε εκεί. Δεν έμεινε στη συγκλονιστική αυτή ανάλυση-διαπίστωση περί της πυρκαγιάς και των καθολικών εγκαυμάτων τέταρτου βαθμού. Που όλοι οι άλλοι οι ανάλγητοι πολιτικοί απέκρυπταν επιμελώς. Ο μεγάλος αυτός Έλληνας το πήγε ακόμα παραπέρα. Μέσα σε οκτώ λέξεις έδωσε και τη λύση. Που είναι τόσο απλή και τόσο εύκολη όσο το αβγό του Χριστόφορου Κολόμβου: "Ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες".

ΚΑΤΙ που κανείς δεν είχε διανοηθεί να σκεφτεί και πολύ περισσότερο να τολμήσει να το βροντοφωνάξει: "Ήρθε η ώρα". Χθες, ήταν νωρις. Αύριο θα είναι αργά. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Μια φορά που το είπε η Γιώτα Λυδία, κι άλλη μια που το ξαναείπε ο Πάνος Καμμένος. Για να πάρει σάρκα και οστά αυτή η πρωτάκουστη και πρωτότυπη ιδέα. Αν ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε το "μαζί το φάγαμε", ο σπουδαίος και μοναδικός Πάνος Καμμένος με το "μαζί θα τα φτιάξουμε", έγραψε ιστορία. Αυτή λοιπόν τη τεράστια πολιτική προσωπικότητα ο ελληνικός λαός πάει να τη βάλει στο πολιτικό περιθώριο. Να έχει δηλαδή ο Πάνος Καμμένος την ίδια τύχη με τον άλλο μεγάλο εθνικόφρονα πατριώτη: Τον Γιώργο Καρατζαφέρη που πέταξαν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Επειδή όμως η πλάκα και το καλαμπούρι παρατράβηξαν, ήρθε η ώρα να το σοβαρέψουμε. Αν είναι λοιπόν να ενωθούνε όλοι οι Έλληνες γιατί ντε και καλά να ενωθούν κάτω από τη σκέπη του Πάνου Καμμένου; Κι υπό την υψηλή επίβλεψη των Τέρενς Κουίκ και Παύλου Χαϊκάλη; Δεν θα μπορούσε να ενώσει τους Έλληνες, ο Βασίλης Λεβέντης; Υστερεί σε τίποτα από τον Καμμένο; Δεν θα μπορούσε να ενώσει τους Έλληνες ο αδικημένος Νομάρχης Παναγιωτης Ψωμιαδης; Και γιατί όμως σώνει και καλά αυτός που θα ενώσει τους Έλληνες να είναι πολιτικό πρόσωπο;

- Εύκολα θα μπορούσε να τους ενώσει ο Νότης Σφακιανακης. Είναι λίγο ελάχιστα πιο δεξιά από τον Πανό Καμμένο, αλλά αυτά βρίσκονται.

- Ακόμα πιο εύκολα, η σκερτσόζα και τσαχπίνα, Ανίτα Πάνια. Τώρα μάλιστα που χωρίζει με τον Καρβέλα και θα έχει ελεύθερο χρόνο.

- Αν αρνηθεί ο Νότης Σφακιανακης, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βγει μπροστά ο Βασίλης Τερλέγκας.

- Δεν θα ήταν μια καλή περίπτωση ο έντιμος και πάντα μαχητικός Νίκος Αλέφαντος;

- Εξαιρετική όμως περίπτωση θα ήταν ο Γιώργος Νταλάρας. Αν τελικά υποκύψει στις πιέσεις που δέχεται να ηγηθεί αυτής της πανεθνικής προσπάθειας, να ενώσει όλους τους Έλληνες. Ο Γιώργος Νταλάρας που κάθε φορά που τον κάλεσε η πατρίδα, φώναξε "παρών" χωρίς να ζητήσει ποτέ τίποτα. Μόνο να πληρωθούν οι μουσικοί.

- Θα μπορούσε επίσης να ενώσει τους Έλληνες, η Τζούλια Αλεξανδράτου. Η εθνική βίζιτα. Έχει και ειδικότητα άλλωστε στις παρτούζες. Η δουλειά της είναι.

ΤΙ θέλει να πει ο ποιητής; Ότι, υστέρα από τρία μνημόνια, τέσσερις αναλώσιμους πρωθυπουργούς και πέντε-έξι κυβερνήσεις της πυρκαγιάς, ήρθε ο Πάνος Καμμένος να ανακαλύψει την Αμερική. Όταν τελειώνουν τα παραμύθια, όταν τελειώνουν τα ψέμματα, όταν όσο "απατεώνας" κι αν είσαι δεν μπορείς να υποσχεθείς τίποτα, έρχεται η ώρα της "ενότητας"

(Από το καλτ της πολιτικής στο καλτ του λαϊκού τραγουδιού. Τακης Καραολής, Ρούλα Καλάκη: "εγώ χτυπώ τη πόρτα σου")

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ