OPINIONS

Φτηνά, για τριακόσια χιλιάρικα

Φτηνά, για τριακόσια χιλιάρικα
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Καίσαρης επανέρχεται στο θέμα του Γιώργου Καραγκούνη στην Εθνική Ελλάδας και διερωτάται: Πόσο αποτιμάται η αξιοπρέπεια;

Δεν γίνεται. Δεν γίνεται ο Καραγκούνης να γίνει Ρανιέρι. Να κάθεται απάνω στο συμβόλαιό και ν' αρχίσει να παζαρεύει: Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι έξι το λαδόξιδο. Δεν μπορεί ο Καραγκούνης να συμπεριφέρεται απέναντι στην Εθνική ομάδα σαν στυγνός επαγγελματίας: " Για να φύγω θέλω τα λεφτά μου". Να τον "διώχνουν" και να μην φεύγει. Να τον κατεβάζουν από το αεροπλάνο για την Αγία Πετρούπολη κι αυτός να λέει ότι ψιχαλίζει. Να τον βγάζει ο Μαρκαριάν στη σέντρα κι αυτός να πηγαίνει πάσο για να μην χάσει τα λεφτά της αποζημίωσης.

Πέρα και πάνω από τα λεφτά είναι η αξιοπρέπεια. Είτε έχεις λεφτά είτε όχι. Και πολύ περισσότερο μάλιστα όταν έχεις. Ποσό κοστίζει η αξιοπρέπεια; Αν δεν έχεις τσίπα, ούτε ένα ευρώ. Αν έχεις δεν υπάρχει τιμή.

Κρίμα. Ο Καραγκούνης τον κατέβασε χαμηλά τον πήχη. Πολύ χαμηλά. Ποίο χαμηλά δεν γίνεται. Να τον βγάζει στη σέντρα (έστω και με έμμεσο τρόπο) ο Μαρκαριάν και να μην βγάζει άχνα. Να του ξηλώνει τα γαλόνια η ΕΠΟ κι αυτός να μην λέει κουβέντα, για να μη χάσει τα τριακόσια χιλιάρικα. Ντροπή. Δεν είναι Βαγγέλης Βλάχος ο Καραγκούνης. Που τον κλείδωσαν έξω από το προπονητικό κέντρο στη Καλλονή. Ο Βλάχος διεκδικεί τα λεφτά του συμβολαίου του και καλά κάνει. Ο Καραγκούνης βάζει πάνω από την αξιοπρέπεια του, τριακόσια χιλιάρικα; Ακόμα και δίκιο εκατό-μηδέν να έχεις σηκώνεσαι και φεύγεις.

" Δεν με θέλουν αυτοί μία, δεν τους θέλω εγώ δέκα. Εγώ είμαι ο Καραγκούνης. Δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να με τσαλακώσει". Το ξαναλέω: Δεν παίρνω πίσω τίποτα από όσα έχω γράψει για τον Καραγκούνη. Η προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ανεκτίμητη. Ο ίδιος είναι που τσαλακώνει την εικόνα του. Ο ίδιος είναι που αντί να βγει και να ξεκαθαρίσει τη κατάσταση, έχει λουφάξει. Αντί να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του, έχουν αναλάβει να τον υπερασπίζονται οι δημοσιογράφοι (λες και διαβάζεις για τον Κατσουράνη). Στο γήπεδο δεν είχε ανάγκη από κανέναν αβανταδόρο ο Καραγκούνης.

Ότι κέρδισε, το κέρδισε με τον ιδρώτα του. Κι αν έκανε τίποτα βουτιές κι αυτές μέσα στο παιχνίδι είναι. Και ποίος δεν έχει κάνει; Ο Μαραντόνα έκανε χειρότερα. Έξω πλέον από τις τέσσερις γραμμές αποκαλύπτεται ένας άλλος Καραγκούνης. Η λεβεντιά του αρχηγού πήγε περίπατο. Η μαχητικότητα έδωσε τη θέση της στο συμφέρον. Αντί να βγάζουμε το ψωμί μας με τον ιδρώτα μας, πάμε να το βγάλουμε σκύβοντας το κεφάλι.

Η εικόνα του Καραγκούνη μέσα στο γήπεδο ήταν με σηκωμένα τα χέρια να διαμαρτύρεται στον διαιτητή. Η εικόνα του Καραγκούνη έξω από το γήπεδο είναι να τρώει τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη αδιαμαρτύρητα, για να μην χάσει τα τριακόσια χιλιάρικα. Η εικόνα του Καραγκούνη είναι ακόμα χειρότερη απ αυτή της Εθνικής ομάδας.

Δεν συνιστά ντροπή να είσαι πιο κάτω κι από τα Φεροε. Συνιστά ντροπή και πολύ μεγάλη μάλιστα να βάζεις πάνω τα τριακόσια χιλιάρικα και κάτω απ αυτά την αξιοπρέπεια σου. Τι περιμένει δηλαδή ο Καραγκούνης για να παραιτηθεί; κάθε μέρα, κάθε ώρα που περνάει, είναι εις βάρος του. Ούτε κανέναν Μαρκαριάν, ούτε κανένα Γκιρτζίκη έχει απέναντι του ο Καραγκούνης. Ο εαυτός του είναι ο αντίπαλος του. Η επιλογή του να βάλλει τα τριακόσια χιλιάρικα της αποζημίωσης πάνω από την αξιοπρέπεια του.

Πολύ μικρο ποσό. Πολύ φτηνά πουλάει μία ολόκληρη καριέρα. Δεν άξιζε αυτό το "τέλος" ο Καραγκούνης. Δίκια του ήταν επιλογή, δικό του και το κόστος. Αυτός επέλεξε να πουλήσει τον ιδρώτα είκοσι χρονών στα γήπεδα για τριακόσια χιλιάρικα. Τόσο φτηνά.

(Στο τραγούδι της ημέρας: Κραουνάκης, Νικολακοπούλου, Πρωτοψάλτη και Η σωτηρία της ψυχής)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ