OPINIONS

Επιθεωρητής Κλουζό

Επιθεωρητής Κλουζό

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τη σπάνια ως μοναδική ικανότητα του Γ. Αλαφούζου να χάνει το δίκιο του. Και την απέλπιδα, αλλά αποτυχημένη προσπάθεια του να παίξει καλύτερα στον Ροζ Πάνθηρα από τον Πήτερ Σέλερς.

Ότι δίκιο έχει ο Παναθηναϊκός το χάνει ο Αλαφούζος. Η "εγκληματική οργάνωση" είναι βαριά κουβέντα για να λέγεται (στην κυριολεξία) στο πόδι, ύστερα από ένα παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννενα. Και στη συνέχεια μάλιστα ο Γ. Αλαφούζος να επανέρχεται δρυμίτερος για να συμπληρώσει ότι "μάλλον θα γυρίσουμε στη Λεωφόρο που είναι έδρα".

Κι εμείς εδώ ψηφίζουμε. Όλη η πιάτσα ήξερε ότι ο Κομίνης στη Λιβαδειά κι ο Σιδηρόπουλος την Παρασκευή το βράδυ δεν θα έδιναν στον Παναθηναϊκό ούτε τον πυρετό τους. Σε αντίθετη με με τους Βοσκάκη-Τσολάκη στη Βέροια. Το θέμα και το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι η διαχείριση. Όχι μόνο αποσπασματικά για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά γενικότερα. Πως υπερασπίζεσαι την ομάδα σου και τις αρχές σου. Με επιχειρήματα και σοβαρότητα. Όχι με υστερικές φωνές σαν την απατημένο σύζυγο, που σπάσει όλα τα γυαλικά στο σπίτι.

Για να μπορέσεις να πείσεις ευρύτερα την κοινή γνώμη κι όχι για να καθιερωθείς στον "φορέα" και να πουλήσεις συνδρομές της Συμμαχίας. Ο Αλαφούζος είσαι. Δεν είσαι ο Χριστοβασίλης. Δεν είναι δυνατόν να παίζει ο Παναθηναϊκός ευρωπαϊκό ματς, να έρχεται 0-0 με τη Μάλαγα και ύστερα από ένα κακό παιχνίδι ο ηγέτης του να εμφανίζεται στα καλά καθούμενα αφηνιασμένος και να απειλεί ότι θα "γκρεμίσω την παράγκα". Κάτι τέτοια έκανε ο Δον Κοχώτης, όταν κυνηγούσε ανεμόμυλους.

Δεν γίνεται στα καλά καθούμενα να εμφανίζει σαν θυγατρική ομάδα του Ολυμπιακού τον Ατρόμητο, που είναι σαφώς πιο αυτάρκης και πιο οικονομικά ισχυρός από τον Παναθηναϊκό. Δεν γίνεται να μιλάει για τη Σούπερλιγκ του Μώραλη, επειδή ήθελε να αναβληθεί το ματς με τον Λεβαδειακό. Δεν γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι στα καλά καθούμενα, να ανασύρει από το χρονοντούλαπο της (ποδοσφαιρικής) ιστορίας τον Σωκράτη Κόκκαλη και να υπενθυμίζει τις δουλειές που έπαιρνε από το Δημόσιο και το κίνητρο που είχε από τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ για να αλλοιώνει τα πρωταθλήματα.

Κάπως έτσι η καταγγελία μετατρέπεται σε γραφικότητα. Και χάνει την αξία της. Ποιες ήταν οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού μετά το ματς της Παρασκευής; Μπαρμπαρούσης: "Οφείλουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε την κούραση από το ματς με τη Μάλαγα ως άλλοθι. Είμαστε επαγγελματίες και αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει να βελτιωθούμε στους τομείς που παρουσιάζουμε προβλήματα".

Πίντο: "Έπρεπε να είχαμε μπει πιο επιθετικά από την αρχή. Δεν αποτελεί δικαιολογία ότι παίξαμε πολλά παιχνίδια σε λίγες ημέρες". Στο ίδιο μοτίβο κι ο Φερέιρα: "όπως παίζαμε στο πρώτο μέρος δεν αξίζαμε τη νίκη. Ο Κατσουράνης είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής και δεν μπορεί να αποβάλλεται με αυτόν τον τροπό. Κι η ομάδα δεν είχε ποιότητα. Δεν είχε φρεσκάδα. Αυτό το ματς πρέπει να μας γίνει παράδειγμα για το μέλλον. Δεν πρέπει να παίξουμε ξανά έτσι".

Μέχρι κι ο Κατσουράνης, που άφησε σαφείς υπαινιγμούς ότι ο διαιτητής Σιδηρόπουλος ήταν στημένος, αναγνώρισε ότι αυτός του έδωσε το δικαίωμα να τον αποβάλλει εξυβρίζοντας τον, για αυτό ζήτησε συγγνώμη. Που είναι η οργή και η αγανάκτηση, λοιπόν, ποδοσφαιριστών και προπονητή μιας ομάδα που έχει σφαγιασθεί από τον διαιτητή; Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι κορόιδα, που δεν πήραν χαμπάρι τι φουμάριζε ο διαιτητής και στάθηκαν στις αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας τους κι ο Γιάννης Αλαφούζος, ο ινσπέκτορ Κλουζό, που είναι στα ίχνη της εγκληματικής οργάνωσης;

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Για τον Γιάννη Αλαφούζο, πρόκειται και για τον Παναθηναϊκό. Για εφοπλιστή, ιδιοκτήτη ΜΜΕ, μεγαλοεπιχειρηματία και μια από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Δεν πρόκειται για τον τραμπάκουλα, πρόεδρο της Τραχανοπλαγιάς, που θεωρεί ότι αδικήθηκε η ομάδα του στο Τοπικό πρωτάθλημα Αγουλινίτσας και κάνει δηλώσεις στο TV Γκλίτσα. Όποιος έχει στοιχεία για εγκληματική οργάνωση πάει και τα λέει στον εισαγγελέα. Πολύ χειρότερο, όπως είπαμε, όταν τον λένε Γ. Αλαφούζο και εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό. Δεν τα λέει στο πόδι παριστάνοντας τον επιθεωρητή Κλουζό χωρίς τσιμπούκι και με πράσινο τζόκεϊ αντί για καβουράκι με φτερό. Το ρόλο αυτόν, άλλωστε, με τον Πίτερ Σίλερ δεν μπορεί να τον παίξει άλλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ