OPINIONS

Αστακός ο Ολυμπιακός

Αστακός ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Καίσαρης, γράφει λίγα για αυτούς που έπαιξαν στο "Ντα Λουζ" και περισσότερα γι αυτούς που δεν έπαιξαν. Για Σαβιόλα, Μασάντο κλπ. Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη που δεν του αρκεί να βλέπει τον Ολυμπιακό πρωταθλητή και τον θέλει μεγάλο.

Μεγάλο παιχνίδι ο Μήτρογλου, έστω κι αν στις φάσεις για γκολ δεν τον ήθελε η μπάλα. Μία ομάδα μόνος του ο Φουστέρ. Τα πάντα έκανε: Μάρκαρε, έβγαλε τετ α τετ τον Μήτρογλου, στην πάσα, "πάρα μπάλα βάλε γκολ", είχε κι αυτός γκίνια, όταν πλάσαρε για το 2-0 και κόλλησε η μπάλα στη λάσπη. Παιχτούρα ο Τσόρι. Μόνο άμα τα έχεις μεγάλα κάνεις αυτή την ντρίμπλα κι αυτό το γκολ.

Μεγάλο παιχνίδι από τον Χολέμπας. Μέχρι κι αυτός ο Σαλίνο, που με τον Πλατανιά σερνότανε, αναστήθηκε. Κατά κράτος νικητές στις μονομαχίες, Μανωλάς, Σιόβας. Μεγάλες μάχες δώσανε Μανιάτης-Σάμαρης. Ρεσιτάλ από τον Μίτσελ. Σε όλες τις επιλογές του. Σε τακτική και κοουτσάρισμα.

Δεν λέει τίποτα καινούργιο όμως ο Καίσαρης σε αυτές τις γραμμές. Γνωστά είναι αυτά από την Τετάρτη το βράδυ. Όλος ο κόσμος τα είδε. Δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουν οι δημοσιογράφοι. Κι έτσι είναι. Να μιλήσουμε λοιπόν γι αυτούς που δεν παίξανε.

Στον πάγκο Σαβιόλα, Μασάντο και πολλοί άλλοι

Να μιλήσουμε για την πολυτέλεια που έχει ο Ολυμπιακός ν αφήνει σε ένα τέτοιο ματς, για λόγους τακτικής, τον Σαβιόλα στον πάγκο. Τον πλέον ακριβοπληρωμένο του και θεωρητικά την πλέον πολύτιμη μονάδα του. Με το νερό να έχει φτάσει μέχρι το γόνατο, ο Σαβιόλα, τελικά δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό. Δεν τρέχει κάστανο όμως. Και σκόραρε ο Ολυμπιακός και περισσότερες φάσεις για γκολ έβγαλε από την Μπενφίκα.

Ούτε ένα λεπτό δεν έπαιξε επίσης ο Μασάντο που προερχόταν τραυματισμό. Επίσης ακριβοπληρωμένος και ο πλέον έμπειρος στη μεσαία γραμμή. Και πάλι όμως δεν τρέχει κάστανο. Μια χαρά τα πήγανε Μανιάτης-Σάμαρης που που ξεκινήσανε. Κι ο Ολυμπιακός είχε την πολυτέλεια να πάρει βοήθειες από τον πάγκο από τον Εντινγκά και τον Γιαταμπαρέ. Και έκοψαν και κρατήσανε μπάλα και ειδικά ο Γιαταμπαρέ έβγαινε στην επίθεση σαν έξω δεξιά.

Ο Μίτσελ έβαλε στο τέλος σαν τρίτο στόπερ τον διεθνή με την Αλγερία, Μεντζανί. Τι θέλει να πει με όλα αυτά ο ποιητής; Ότι ο Ολυμπιακός σε ότι έχει να κάνει με το ρόστερ, έχει υπεροπλία. Είναι αστακός. Αριστερό μπακ, πίσω από τον Χολέμπας υπάρχει ο Μπονγκ. Στην επίθεση ο Κάμπελ και ο Ολαϊτάν. Για σέντερ φορ περιοχής ο Σκέποβιτς, μεταγραφή των 2,5 εκατομμυρίων για τρίτη επιλογή.

Έχει στόχους ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Κι εδώ είναι που η κουβέντα φτάνει στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι νευρικός, μανουριάζει, τσακώνεται με το παραμικρό, βλέπει εχθρούς και εκεί που δεν υπάρχουν. Δίνει δικαιώματα και τα θέλει όλα δικά του. Νομίζει ότι σε όλα έχει δίκιο

Δεν μπορείς να αγνοήσεις όμως ότι τα σπρώχνει. Οφείλεις να αναγνωρίσεις ότι έχει στόχους. Ότι δεν του αρκεί να πάρει το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα έτσι κι αλλιώς είναι δικό του, πριν ξεκινήσει. Ποιος να του το πάρει; Δεν του αρκεί όμως αυτό. Οι στόχοι είναι υψηλότεροι.

Όχι ακριβή. Πανάκριβη είναι η ομάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με τη Σούπερ Λιγκ, που είναι ένα πρωτάθλημα της πλάκας. Με την ΕΠΟ δικιά του, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει πρωτάθλημα με τον Ολαΐτάν, τον Ντε Βινστέντι και τον Τάτο. Το έχουμε δει αυτό το έργο στο παρελθόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ευθής εξ αρχής ο Μαρινάκης, έφερε τον Βαλβέρδε. Ανεξάρτητα από την αξία του σαν προπονητής, ιδιαίτερα ακριβός για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν δίστασε να διώξει τον Ζαρντίμ και να φέρει τον Μίτσελ. Επίσης ακριβοπληρωμένος προπονητής.

Δεν αρκείται να βλέπει τον Ολυμπιακό πρωταθλητή

Θα πει κάποιος, ο Ολυμπιακός, έχει εξασφαλισμένα κάθε χρόνο τα 20+ εκατομμύρια Γιούρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το καλοκαίρι, πήρε σχεδόν δέκα εκατομμύρια από το πουθενά, με τις πωλήσεις του Φέισα και του Φετφατζίδη. Τι πάει να πει όμως αυτό; Ότι ο οποιοσδήποτε, θα έριχνε αυτά τα λεφτά ξανά στην ομάδα;

Μπορεί να μην είναι στην κυριολεξία, λεφτά από την τσέπη του Μαρινάκη, αλλά ξαναλέω, ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν και σε παραπάνω από μία ομάδες, τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, πήγαιναν υπερ πίστεως και πατρίδος. Και σε άλλες εποχές μάλιστα, όχι σαν τώρα, που οι περισσότεροι κυνηγάνε το δίφραγκο με το ντουφέκι. Ο Μαρινάκης δεν αρκείται να βλέπει τον Ολυμπιακό πρωταθλητή. Τον θέλει μεγάλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ