OPINIONS

Άξιοι της τύχης τους

Άξιοι της τύχης τους
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Καίσαρης σχολιάζει τις κινητοποιήσεις των οπαδών του Άρη και αποφαίνεται: Ούτε ένας "νοικοκύρης" δεν βρίσκεται για τον Άρη, αλλά κι ούτε ένας Κομπότης.

Στους δρόμους βγήκε ο υπερήφανος λαός του Άρη. "Λύση εδώ και τώρα", ζητάει. Ποιος να τη δώσει όμως τη λύση; Ο υπερήφανος υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής;

Ο εν λόγω Κοντονής, σήμερα-αύριο παίρνει πόδι. Παραιτείται μαζί με ολόκληρη την Κυβέρνηση. Στη Ζάκυνθο θα τρέχει για να ξαναβγεί βουλευτής. Να δώσει τη λύση ο Τσίπρας; Και ποια λύση θα μπορούσε να είναι αυτή; Σαν τη συμφωνία με τους δανειστές;

Να δώσει τη λύση ο πρόεδρος της αποκαλούμενης ελληνικής Δημοκρατίας; Δεν είναι αυτή η δουλειά του Προκοπή. Ο Πρόεδρος στην ελληνική δημοκρατία, είναι για καμία παρέλαση και για να πιάνει την κουβέντα στον καναπέ.

Ποιος να δώσει τη λύση για τον Άρη, όταν δεν ασχολούνται και δεν ενδιαφέρονται οι ίδιοι οι Αρειανοί; Ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης; Πως είναι δυνατόν να υπάρχει Άρης, όταν δεν υπάρχουν Αρειανοί; Οι Αρειανοί, οι αυθεντικοί Αρειανοί, το μόνο που καταφέρανε να κάνουνε, ήταν να τον φουντάρουνε, στη Γάμα Εθνική.

Να τον χρεωκοπήσουν (μετά το άρθρο 44ο) για δεύτερη φορά. Στη συνέχεια την κοπάνισαν κι όπου φύγει φύγει. Κι αφού δεν υπήρχε και δεν βρέθηκε κανένας, Αρειανός, για να πάρει το μαγαζί και με ζέρο μάλιστα, τα χρέη, πλακώσανε οι έξωθεν, μουστερήδες.

Πρώτος ο Γαλανός, και στη συνέχεια, ο Κάλας. Όχι κανένας συγγενής της Μαρίας Κάλλας, αλλά ο Άλεξ, ή και Κοσμάς Κάλας. Ο ξενιτεμένος αδερφός, του προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Αποτέλεσμα; Η μέγιστη ξεφτίλα. Σ αυτό το ψευτοπρωτάθλημα της Γάμα εθνικής, ο θεός του πολέμου να καταφέρει να τερματίσει δεύτερος.

Κι ενώ τα είχανε χύμα, τους ήρθανε και τσουβαλάτα: Δεύτερη μπούφλα, με την τελεσίδικη απόφαση, ότι μένουν εκεί που είναι, και δεν ανεβαίνουν, έστω κι απ' το παράθυρο στη Βήτα Εθνική. Εξού και η κινητοποίηση των των Σουπεράδων και η απαίτηση, για "λύση εδώ και τώρα".

Όταν όμως είσαι εσύ, ανίκανος, να δώσεις λύση στο πρόβλημά σου, περιμένεις, ή απαιτείς να δώσουν λύση οι άλλοι; Όταν εσύ είσαι άχρηστος και ανίκανος, είσαι άξιος της τύχης σου. Δεν αξίζεις να έχεις καλύτερη τύχη. Δεν έχει ανάγκη από διαδηλώσεις ο Άρης: Μαζευόμαστε καμπόσοι, σηκώνουμε πέντε-έξι πανό, φωνάζουμε συνθήματα, κλείνουμε την Εγνατία και ξεχαρμανιάζουμε.

Για την τιμή των όπλων. Οπως κάνουν, ύστερα από κάθε μνημόνιο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Κι όπως κανένας δεν λυπήθηκε τους εργαζόμενους, έτσι κανένας δεν θα λυπηθεί τους Αρειανούς. Όταν οι Έλληνες ύστερα από πέντε χρόνια λιτότητας, και τρία μνημόνια, θα πάνε να ξαναψηφίσουν, Τσίπρα, Μεϊμαράκη, Θεοδωράκη και Φώφη, δεν θέλουνε λύπηση.

Έτσι ακριβώς δεν θέλουνε λύπηση οι Αρειανοί. Δικές τους επιλογές, ήταν όλοι οι νταραβεριτζήδες που περάσανε. Από τον Σαουρίδη και τον Σκόρδα, μέχρι τον Κόντη. Κι όταν, τους τελειώσανε οι Αρειανοί, αρχίσανε τις μεταγραφές: Χθες τον Γαλανό, σήμερα πατέρα και υιό Αρβανιτίδη.

Δεν μικραίνει ο Άρης, επειδή θα παίξει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στη Γάμα Εθνική. Δεν σβήνουν τα εκατό χρόνια ιστορίας. Ο Άρης, μικραίνει, όταν δεν υπάρχει ένας αξιόπιστος Αρειανός, να τον πάρει στα χέρια του. Δεν λέμε στη λογική να βάλει το χέρι στην τσέπη και ν' αρχίσει να σκορπάει λεφτά.

Λέμε να βρεθεί ένας αξιοπρεπής άνθρωπος. Ενας "νοικοκύρης" που να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Ένας έντιμος διαχειριστής. Ένα, μη λαμόγιο για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται. Ολόκληρη Θεσσαλονίκη και δεν έχει βρεθεί ούτε ένας.

Δεν λέμε ότι είναι εύκολο. Για μπάλα πρόκειται. Και για ελληνικό ποδόσφαιρο μάλιστα. Δεν είναι του Κατηχητικού και της Εκκλησίας, όσοι πάνε να μπλεχτούν. Η μονάδα μέτρησης, ακούει στο όνομα, Γιάννης Κομπότης. Κι αυτό είναι το ακόμα χειρότερο για τον Άρη. Ούτε ένας "νοικοκύρης" δεν βρίσκεται, αλλά ούτε κι ένας Κομπότης.

(Στο τραγούδι, της ημέρας , Μάνος Χατζηδάκης , κι ο χορός από το παραμύθι δίχως όνομα.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ