OPINIONS

Θρυλική συνέχεια…

Θρυλική συνέχεια…
INTIME SPORTS

Η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ είναι επιτακτική για πολλούς λόγους και ο Σίλβα και οι παίκτες του το γνωρίζουν. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν είναι αν μη τι άλλο Θρυλικό! Με επτά νίκες σε οκτώ παιχνίδια και με μοναδική ήττα, αυτή από τη Μπάγερν στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, άπαντες καταλαβαίνουν ότι φέτος οι «ερυθρόλευκοι» είναι για μεγάλα πράγματα.

Πριν τη διακοπή, οι Πειραιώτες ικανοποίησαν και τους πλέον απαιτητικούς φιλάθλους τους. Κυρίως, με το θρίαμβο στο Λονδίνο και με το σχετικά άνετο διπλό στην Τούμπα, αλλά και με τις πολύ καλές τους εμφανίσεις. Μετά από δύο εβδομάδες… στέρησης, ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει να δει και πάλι την αγαπημένη του ομάδα σε μια σειρά αγώνων φωτιά! Αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου με την ΑΕΚ.

Ένα ματς που είχε, έχει και θα έχει τη δική του ιστορία. Ένα ματς στο οποίο οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την… προπαίδεια στο ελληνικό πρωτάθλημα και να φτάσουν τα 21 ποντάκια σε επτά παιχνίδια.

Πολλές φορές, πριν από παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ οι παίκτες σκέφτονται περισσότερο το σεντόνι, παρά το ελληνικό πρωτάθλημα. Ως έναν βαθμό είναι λογικό, γιατί η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μαγική και όλοι οι ποδοσφαιριστές του κόσμου θέλουν να αγωνιστούν σε αυτή, αλλά επειδή μιλάμε για παιχνίδι με την ΑΕΚ, αυτές οι σκέψεις απαγορεύονται.

Με ιδιαίτερη χαρά, είδαμε ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο προπονητής της ομάδας, ο Μάρκο Σίλβα, δεν άφησε στους παίκτες περιθώρια για χαλάρωση και τέτοιου είδους σκέψεις. Τους μίλησε και τους ζήτησε να έχουν μαχητικό πνεύμα, όπως συνέβη στα προηγούμενα ματς που έδωσαν οι νταμπλούχοι.

Αποδεικνύοντας περίτρανα, ότι ξέρει αρκετά καλά τη σημασία των συγκεκριμένων αγώνων, έστω και αν δεν βρίσκεται μεγάλο διάστημα στην Ελλάδα. Ο Σίλβα γνωρίζει ότι η αναμέτρηση με την ΑΕΚ, δεν είναι απλά τρεις βαθμοί στο πρωτάθλημα, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή που οι φίλοι του Ολυμπιακού, το μόνο που δεν έχουν ακούσει είναι ότι η ομάδα τους φταίει και για τα μνημόνια!

Πολλές φορές τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό (κυρίως), τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, τα κερδίζεις όχι μόνο αν έχεις διαφορά ποιότητας, αλλά αν βάλεις τα πόδια σου στη φωτιά, αν ιδρώσεις την φανέλα. Στην Τούμπα οι Πειραιώτες το έκαναν και με το παραπάνω και το ίδιο πρέπει να συμβεί και στο Ναό. Κι για αυτό τον λόγο, ο Σίλβα ζήτησε μαχητικό πνεύμα…

Η ΑΕΚ θα πάει στο Καραϊσκάκη με τη περσινή συνταγή του Κυπέλλου. Τότε βέβαια, έπιασε τον Ολυμπιακό στον ύπνο, αλλά για να τα λέμε όλα, άλλη ομάδα – σαφώς ανώτερη – έχει φέτος ο πρωταθλητής. Κι πρέπει να πάρει το τρίποντο για να δώσει και πάλι χαρά στους φίλους του και να πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στην Κροατία.
Τι πιθανότητες έχουν οι Πειραιώτες για να τα καταφέρουν; Πολύ μεγάλες, γιατί πολύ απλά σε όλα τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θα είναι το φαβορί. Όπου και αν παίζει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ