OPINIONS

Θα τους ξεπεράσει...

Θα τους ξεπεράσει...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκο Σίλβα, έχει μπει για τα καλά στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού και θα αγαπηθεί περισσότερο από Βαλβέρδε και Λεμονή. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας

Έτσι όπως το πάει φέτος ο Ολυμπιακός, θα… εξαντληθούμε από τις θριαμβολογίες. Ο Θρύλος σαρώνει τα πάντα στο διάβα του και στα πρώτα 10 παιχνίδια, μετρά εννέα νίκες και μία ήττα από τη Μπάγερν. Δεν καταλαβαίνει από έδρες, δεν καταλαβαίνει από αντιπάλους. Όπου και να παίζει, έχει στόχο τη νίκη και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικά.

Οι Πειραιώτες πέρασαν και από το Ζάγκρεμπ και κρατούν πλέον, την τύχη στα χέρια τους αναφορικά με την πρόκριση στην φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα σενάρια πρόκρισης, τις πιθανές ισοβαθμίες θα τις έχετε διαβάσει και δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση.

Όπως και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε καν, ότι ΠΑΝΤΑ τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων στους ομίλους που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, δεν τον ευνοούν. Οπότε συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνα και ειλικρινά δεν μας ενδιέφερε το τι θα έκανε η Άρσεναλ (αν και μεταξύ μας, ήμασταν βέβαιοι ότι θα κέρδιζε, για τον λόγο που μόλις σας αναφέραμε…).

Απλά θα πούμε, ότι το πιο λογικό σενάριο θα φέρει τον Ολυμπιακό με την Άρσεναλ σε ένα ματς δίχως αύριο στο Καραϊσκάκη. Και εκεί θα κριθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα λόγω της τριάρας, μέσα στην Αγγλία.

Όλα αυτά βέβαια θα τα δούμε στη πορεία. Αυτό που κατά τη γνώμη μας, έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι η αγάπη και η εμπιστοσύνη που δείχνει ο πάντα απαιτητικός κόσμος της ομάδας στον Μάρκο Σίλβα.

Το να μπουν στις καρδιές των φιλάθλων παίκτες, είναι κάτι που συμβαίνει συχνά πυκνά. Το να μπουν προπονητές, είναι μια άλλη ιστορία και δεν είναι τυχαίο, ότι τα τελευταία 20 χρόνια μόλις δύο τεχνικοί το έχουν καταφέρει. Ο Τάκης Λεμονής και ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το πρώτο σκίρτημα με τον «Τάκαρο» εμφανίστηκε μετά το 1-4 στη Λεωφόρο, καθώς και στις μεγάλες σε σημασία και έκταση, νίκες επί της ΑΕΚ. Αλλά εκεί που η αγάπη έγινε λατρεία, ήταν στη Βρέμη. Εκεί που ο Ολυμπιακός έσπασε την κατάρα και ξεκίνησε να μετρά «διπλά» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν, αλλά κανείς δεν έχει ξεχάσει τα κατορθώματα του Έλληνα τεχνικού.

Ο Ισπανός, τώρα, ήρθε στο λιμάνι και ο κόσμος «χάζεψε» με την μπάλα που είδε η ομάδα. Επί ημερών Βαλβέρδε, είδαμε τον Ολυμπιακό – ως προς τον τρόπο παιχνιδιού – σαν ευρωπαϊκή ομάδα. Πρέσινγκ ψηλά, σε σημείο που ο αντίπαλος να μην μπορεί να βγάλει την μπάλα από την περιοχή του, γρήγορο και επιθετικό παιχνίδι. Το όνομά του από την εξέδρα, ο Βαλβέρδε το είχε ακούσει αμέτρητες φορές. Και όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον έπεισε να επιστρέψει, όλοι ήξεραν ότι ο Ισπανός θα είναι αυτός που θα επαναφέρει τον Ολυμπιακό στον δρόμο των επιτυχιών...

Τώρα, ο Θρύλος πορεύεται με τον Μάρκο Σίλβα. Όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία του με τους Πειραιώτες, ομολογουμένως δεν είχε κάνει κλικ. Βλέπετε, ήταν σχετικά άγνωστος, ήταν και Πορτογάλος. Οι δύο προηγούμενοι συμπατριώτες του (Ζαρντίμ και Περέιρα) δεν έπιασαν στον Ολυμπιακό και δεν ήταν και λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι θα τριτώσει το κακό!

Λίγους μήνες αργότερα, όχι μόνο το κακό δεν τρίτωσε, αλλά ο κόσμος του Ολυμπιακού πίνει νερό στο όνομα του Σίλβα. Βλέπει μια ομάδα που δεν σταματά πουθενά, που παίζει μπαλάρα, που σε όποιο γήπεδο και αν παίζει δεν έχει Όσιο και Ιερό, που έλεγε και το παλιό σύνθημα!

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει και διαβάζει τα παιχνίδια, ο τρόπος με τον οποίο εκμεταλλεύεται το πλούσιο έμψυχο δυναμικό και φυσικά τα αποτελέσματα, έχουν βάλει τον Σίλβα στις καρδιές των Ολυμπιακών. Και είμαστε βέβαιοι, ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα ξεπεράσει σε συναισθήματα τους Βαλβέρδε και Λεμονή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ