OPINIONS

Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά...

Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά...
Αραβίδης Ιντέγε ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στον τελικό ώστε να αξιοποιήσει την ανωτερότητά του έναντι της ΑΕΚ. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατέβηκε στον ημιτελικό και ήταν συνεπής στην αρχική του τοποθέτηση, έστω κι αν μεσολάβησαν οι ιδέες για την ομάδα Νέων ή για τους βασικούς, ώστε να... τιμωρήσουν τον Ολυμπιακό.

Τελικά τον «τιμώρησε» με προπόνηση, αντί για κανονικό ματς και του δίνει και 8 χιλιάρικα από το... βαρύτατο πρόστιμο, που του επιβλήθηκε. Και μέσα σε όλα, απειλεί ότι δεν θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός και πολύ ασχολήθηκε με τον ΠΑΟΚ. Έχει μπροστά του έναν τελικό για να αγωνιστεί και ακόμη έναν τίτλο για να διεκδικήσει.

Αν ρωτήσει κανείς δέκα οπαδούς του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ, οι... έντεκα θα πουν ότι φαβορί για την κούπα είναι οι ερυθρόλευκοι.

Με Σιδηρόπουλο, με Καλογερόπουλο, με ξένο ρέφερι ή χωρίς ρέφερι.
Με κόσμο ή χωρίς κόσμο.
Με μαθητές ή φοιτητές.
Με νέους ή γερόντια, ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για να πάρει και αυτό το Κύπελλο.

Έχει καλύτερη ομάδα, καλύτερους παίκτες, καλύτερο προπονητή, καλύτερα όλα. Την ΑΕΚ τη νίκησε με 4-0 στο Φάληρο και έχασε έτσι όπως έχασε στο ΟΑΚΑ. Στη βαθμολογία την άφησε καμιά τριανταριά βαθμούς πίσω. Σε καλύτερη φόρμα είναι στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου. Όλα είναι υπέρ του.

Μόνο που στο ποδόσφαιρο και ειδικά σε τελικούς, η δεδομένη ανωτερότητα δεν εξασφαλίζει ντε και καλά τη νίκη. Το είδαμε και πρόσφατα στον ημιτελικό του Champions League με την Μπάγερν να πολιορκεί την Ατλέτικο, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει και να χάνει το ματς. Ένα μικρό παράδειγμα είναι αυτό και το λέμε επειδή έγινε μόλις πριν από μερικές ώρες.

Η διαχείριση του αγώνα από τον Σίλβα και τους παίκτες του θα είναι το μυστικό της επιτυχημένης συνταγής. Η δίψα για ακόμη ένα νταμπλ δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε αγωνιστικές υπερβολές. Ούτε η επιθυμία για «ρεβάνς» της ήττας στο πρωτάθλημα, που του στέρησε ένα μοναδικό ρεκόρ.

Ο Ολυμπιακός καλείται να «παντρέψει» το επιθετικό παιχνίδι κατοχής και κυριαρχίας με τη λογική τακτική, απέναντι σε μια ομάδα που δεδομένα θα προσπαθήσει να αμυνθεί καλά και να αιφνιδιάσει στην κόντρα. Στο δυνατό και παθιασμένο στιλ της ΑΕΚ, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να έχουν απαντήσεις δίχως να επηρεαστεί η ποιοτική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες και το παιχνίδι ρυθμού που πάντοτε εξυπηρετεί τον καλύτερο.

Η κατάκτηση του νταμπλ δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει επίσημο παιχνίδι τρεις ολόκληρες εβδομάδες μετά το αμέσως προηγούμενο. Διάστημα μεγάλο και αρκετό να επηρεάσει αρνητικά το ρυθμό και την απόδοση οποιασδήποτε ομάδας. Ειδικά για μια τέτοιου είδους κόντρα, ειδικών συνθηκών και σε άδειο από κόσμο γήπεδο.

Αλλά για τον τελικό θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε πριν από τη σέντρα του. Να έχετε καλές γιορτές με υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ