OPINIONS

Όταν δακρύζεις από χαρά...

Όταν δακρύζεις από χαρά...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η πίκρα από την ήττα, ατελείωτη. Ήταν μια βραδιά δύσκολη. Ήταν μια βραδιά, που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά... Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Ήταν μια βραδιά δύσκολη. Ήταν μια βραδιά, που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Ο Ολυμπιακός, που σκορπούσε τον τρόμο σε όλη την Ευρώπη και είχε κερδίσει τον σεβασμό από όλους τους αντιπάλους, έγινε έρμαιο στις ορέξεις των Ρώσων. Και να ήταν αντίπαλος η ΤΣΣΚΑ, να πεις ότι η αρκούδα βρέθηκε σε μεγάλη μέρα.

Το… αρκουδάκι όμως; Η Χίμκι να μας κάνει πλάκα και να τρώμε 32 πόντους στο κεφάλι; Προς Θεού δεν λέει κανείς, ότι η ομάδα του Ιβάνοβιτς είναι της πλάκας. Έχει μεγάλο μπάτζετ, εξαιρετική περιφέρεια, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ολυμπιακός των επιτυχιών, των τριών τελικών – με δύο κατακτήσεις – των ιστορικών ανατροπών, αν ήταν καλά θα περνούσε από τη Ρωσία, για πλάκα.

Και για να τα λέμε όλα, ο κανονικός Ολυμπιακός δεν θα είχε φτάσει να παίζει την πρόκριση στο προτελευταίο ματς του ομίλου, ούτε θα είχε ηττηθεί δύο φορές από την Μπάμπεργκ και μία από την Ζαλγκίρις.Γιατί κακά τα ψέματα, εκεί χάθηκε η πρόκριση. Ειδικά στο ματς της Γερμανίας. Εκεί που ο Θρύλος κέρδιζε, εκεί που κρατούσε τη νίκη αγκαλιά.

Το να στήσεις στον τοίχο την συγκεκριμένη ομάδα δεν γίνεται. Όταν τα παιδιά αυτά σε έχουν κάνει να δακρύσεις από χαρά, σε έχουν κάνει να πατάς συνέχεια το play στο youtube, για να βλέπεις τις τεράστιες νίκες, θα πρέπει τώρα να σταθείς δίπλα τους. Θα πρέπει να τα στηρίξεις.

Δεν σας κρύβουμε, ότι χαρήκαμε που τα περισσότερα mail (σε ποσοστό 70%) που ήρθαν στη βραδινή εκπομπή στο Sport24 Radio 103.3, ήταν σε αυτό τον πνεύμα. Όπως το ίδιο συνέβη και με τους περισσότερους ακροατές. Η πίκρα ήταν μεγάλη, αλλά μέχρι εκεί.

Το ζητούμενο είναι, η φετινή ευρωπαϊκή σφαλιάρα να γίνει μάθημα και να βρουν οι αρμόδιοι το τι έφταιξε. Έπαιξαν τόσο μεγάλο ρόλο οι τραυματισμοί; Δεν μπόρεσε η ομάδα να ξεπεράσει το σοκ με τον Γιανγκ; Έλειψαν τόσο πολύ τα σουτ του Λοτζέσκι; Ήταν λάθος αρκετές επιλογές ξένων παικτών; Ο Σφαιρόπουλος δεν μπόρεσε να προετοιμάσει σωστά την ομάδα στα εκτός έδρας ματς με απολογισμό μία νίκη και έξι ήττες;

Νομίζουμε ότι όλα έπαιξαν τον ρόλο τους και ένα ένα τα κομμάτια συμπλήρωσαν το παζλ της αποτυχημένης ευρωπαϊκής παρουσίας της ομάδας. Και μακάρι να κοιμηθεί ο Θεός και ο Ολυμπιακός να πάρει από το πουθενά την πρόκριση. Αλλά εδώ δεν μας κάθεται ένα αποτέλεσμα όταν το θέλουμε, θα μας καθίσει συνδυασμός;

Η χρονιά φυσικά για τους πρωταθλητές φυσικά και δεν τελείωσε. Υπάρχει το πρωτάθλημα, στο οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί και πρέπει να το κατακτήσει. Έχει το πλεονέκτημα έδρας και αν δούμε την εικόνα της ομάδας στην φετινή σεζόν, μέσα στο ΣΕΦ μεταμορφώνεται προς το καλύτερο. Όπως και να το κάνουμε, άλλον Ολυμπιακό βλέπουμε στην έδρα του και άλλον εκτός. Όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα (θυμίζουμε τις δύσκολες νίκες επί της ΑΕΚ και του Άρη).

Πλέον θα υπάρχει ο χρόνος για να προετοιμαστεί καλύτερα η ομάδα, για τους τελικούς. Για να ηρεμήσουν οι παίκτες και να παρουσιάσουν ένα εξαιρετικό πρόσωπο, όταν θα ξεκινήσουν οι μάχες με τον Παναθηναϊκό. Και εκεί ο κόσμος θα βρεθεί και πάλι δίπλα στην ομάδα και θα βοηθήσει και αυτός, ώστε να κλείσει η φετινή σεζόν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι μετά να γίνει ο σχεδιασμός για τον Ολυμπιακό, που θα μπορέσει να φτάσει και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης...

Υ.Γ. Για τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, εμείς πιστεύουμε ότι έστω και στις καθυστερήσεις το Grexit δεν πρόκειται να συμβεί. Αλλά αυτά θα τα πούμε σε κάποια άλλη επικοινωνία μας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ