OPINIONS

Όπως στο πρωτάθλημα…

Όπως στο πρωτάθλημα…
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κλείσει ιδανικά το φινάλε της σεζόν, στα τέσσερα μεγάλα ματς που απομένουν, αρχής γενομένης από την Τούμπα. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Τα πανηγύρια για την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος δεν κράτησαν όσο θα ήθελαν παίκτες, προπονητικό τιμ, διοίκηση και κόσμος. Για την ακρίβεια "πάγωσαν" και θα έρθουν και πάλι στην επιφάνεια στο τέλος της σεζόν, όταν και θα πραγματοποιηθεί η φιέστα.

Μια φιέστα που στον Πειραιά θέλουν να είναι "διπλή". Να μην αφορά μόνο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου. Στο λιμάνι δεν έχουν χορτάσει από τίτλους και στόχος κάθε χρόνο είναι το νταμπλ και φυσικά αυτό ισχύει και φέτος. Οπότε μην περιμένετε οι Πειραιώτες να παρουσιαστούν αδιάφοροι, στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ…

Άλλωστε, μετά τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ που πίκρανε και προβλημάτισε τον κόσμο, τι έχει απομείνει στη φετινή σεζόν; Τα τρία (στην καλύτερη των περιπτώσεων) ματς Κυπέλλου και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Το ιδανικό σενάριο για τους φίλους του Ολυμπιακού είναι δύο νίκες κόντρα στον ΠΑΟΚ, νίκη επί τους "αιωνίου" αντιπάλου και στον τελικό να έρθει η κατάκτηση, κόντρα στην ΑΕΚ όπως άλλωστε τόνισαν αρκετοί "ερυθρόλευκοι" μετά την ήττα από την Ένωση στο ΟΑΚΑ.

Στα υπόλοιπα ματς, ο κόσμος το μόνο που θέλει να δει είναι καλή μπάλα και νέα πρόσωπα. Όπως και να το κάνουμε, άπαντες περιμένουν από τον Σίλβα να δώσει (όπως έχει αρχίσει να κάνει και κατά τη γνώμη μας καθυστερημένα) ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν παίξει αρκετά.

Σε νεαρούς παίκτες, όπως για παράδειγμα στον Τσιμίκα, που δείχνει ότι μπορεί να σταθεί στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και να αποτελέσει τον αναπληρωματικό αριστερό μπακ της επόμενης σεζόν και μελλοντικά τον βασικό εάν δουλέψει, εάν βελτιωθεί…

Αυτά βέβαια θα έχουμε τον χρόνο να τα συζητήσουμε, σε κάποια από τις μελλοντικές επικοινωνίες μας. Τώρα το… μενού περιλαμβάνει ΠΑΟΚ και Τούμπα. Οι "ερυθρόλευκοι" για να κατακτήσουν και το Κύπελλο, πρέπει να προσπεράσουν το εμπόδιο μιας ομάδας που στον συγκεκριμένο θεσμό τους βάζει συχνά πυκνά δύσκολα.

Αφήστε που ΚΑΙ φέτος, οι Θεσσαλονικείς ξέρουν ότι θα σώσουν ένα μέρος της απογοητευτικής τους χρονιάς (θυμηθείτε ότι στην αρχή της σεζόν, ουκ ολίγοι μιλούσαν ότι ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που θα μπορούσε να κοντράρει τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα), αν καταφέρουν να αποκλείσουν τους πρωταθλητές.

Ο Τούντορ θα μετατραπεί σε προπονηταρά, το μέλλον θα ανήκει στο ΠΑΟΚ και τα στραπάτσα και οι αποτυχίες θα σβηστούν στο άψε σβήσε. Στα… δικά μας, ο Ολυμπιακός θα πάει στη Τούμπα με αρκετές και σημαντικές απουσίες, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος.

Ο Σίλβα δεν θα έχει τρία βασικότατα στελέχη στην διάθεσή του και έναν παίκτη που τον πιστεύει πάρα πολύ και δεν είναι τυχαίο ότι τον χρησιμοποίησε βασικό σε κρίσιμα ματς των πρωταθλητών.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ χωρίς τον βασικό του αριστερό μπακ, τον Μαζουακού, τους δύο βασικότατους ακραίους μεσοεπιθετικούς (Ντουρμάζ και Πάρντο) και τον Ζντίελαρ, τον παίκτη που πιστεύει ο Σίλβα.

Ποιους θα χρησιμοποιήσει ο Πορτογάλος τεχνικός; Λογικά τον Σαλίνο στην θέση του Μαζουάκου (που για να τα λέμε και όλα, ίσως ο Πορτογάλος μπακ να είναι πιο χρήσιμος για το ματς της Τούμπας), τον Καμπιάσο στον άξονα μαζί με τον Μιλιβόγιεβιτς, αλλά στα άκρα της επίθεσης είναι πολλά τα σενάρια.

Εμείς θα ποντάρουμε στο "δίδυμο" Φουστέρ, Σεμπά. Ο πρώτος είναι μπαρουτοκαπνισμένος, σε καλή κατάσταση και αν μη τι άλλο ξέρει τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη Τούμπα.

Ο δεύτερος, μπορεί να έχει καιρό να κάνει καλό παιχνίδι, ωστόσο στις αμυντικές του υποχρεώσεις είναι τυπικός και επειδή μιλάμε για ημιτελικό Κυπέλλου, λογικά θα προτιμηθεί από Ερνάνι ή από την μετακίνηση του Φορτούνη στα άκρα.

Υπάρχει και ένα πιο τραβηγμένο σενάριο, στο οποίο εμείς προσωπικά δεν του δίνουμε πολλές πιθανότητες. Να παίξουν μαζί Ιντέγιε και Πουλίδο και να αλλάζουν οι δύο παίκτες θέσεις στην επίθεση και στα άκρα…

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός πρέπει και μπορεί να καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.

Άλλωστε, στο ματς του πρωταθλήματος στην Τούμπα, πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις και πήρε το τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο. Γιατί λοιπόν, να μην κάνει το ίδιο και τώρα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ