OPINIONS

Ο Ολυμπιακός το δρόμο του...

Ο Ολυμπιακός το δρόμο του...
INTIME SPORTS

Τα γεγονότα στη Λεωφόρο αποτελούν παρελθόν για τον Ολυμπιακό, που ετοιμάζεται και πάλι για τα… αστέρια. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Κοντεύουμε να ξεχάσουμε από πότε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να πατήσουν χορτάρι. Από τη μία η διακοπή των πρωταθλημάτων, από την άλλη τα αίσχη της Λεωφόρου και ο Ολυμπιακός έχει αγγίξει τις τρεις εβδομάδες χωρίς δράση…

Για τα όσα έγιναν το Σάββατο το βράδυ, έχουν γραφτεί αμέτρητες λέξεις. Εμείς θα προσθέσουμε λίγες ακόμα και θα ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο, αυτό που έχει πραγματική αξία.
• Όσο περνούν οι μέρες, με αυτά που ακούμε και αυτά που διαβάζουμε (ένα μέρος) οδηγούμαστε στο ότι ο Ολυμπιακός φταίει και φυσικά αυτός πρέπει να τιμωρηθεί!
• Να τιμωρηθούν οι παίκτες που βγήκαν για να πατήσουν τον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου και ειδικά ο Φινμπόγκασον που βρέθηκε στο δρόμο της φωτοβολίδας.
• Ενημερωθήκαμε ότι το ντέρμπι το τίναξαν στον αέρα ο Παπάς και ο παρατηρητής. Και καθυστέρησαν να πάρουν την απόφαση δύο ώρες. Για την ακρίβεια πάντως, ήταν 40 λεπτά, μιας και το ντέρμπι ήταν προγραμματισμένο για τις 19:30 και η οριστική διακοπή έγινε μετά από το χρονικό διάστημα που αναφέραμε…
• Κι φυσικά δεν δικαιώθηκε αυτή η απόφαση, καθώς μετά την αναβολή δεν έγινε το παραμικρό. Εκκλησία ήταν το γήπεδο και εάν δε γινόταν το ματς και ο Ολυμπιακός έβαζε γκολ, θα ζούσαμε στιγμές Ινιέστα…
• Μετά τα περσινά επεισόδια στο αντίστοιχο ντέρμπι, άπαντες ήθελαν αυστηρές ποινές. Τώρα που θα πέσουν οι καμπάνες, γίνεται λόγος για ανομία, καθώς σε προηγούμενα ντέρμπι ο Ολυμπιακός δεν είχε τιμωρηθεί. Για παράδειγμα στη Ριζούπολη (που όντως είχαν γίνει σοβαρά επεισόδια πριν το ματς ), πριν από μόλις 12 χρόνια. Τότε η ποινή (εάν θυμόμαστε καλά…) ήταν πρόστιμο και δύο αγωνιστικές μακριά από το Καραϊσκάκη. Το ότι ήταν διαφορετικός ο αθλητικός νόμος και φυσικά και οι ποινές δεν το εξετάζει κανείς…
• Και για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Όλοι θέλαμε να δούμε το ντέρμπι. Γιατί αυτά τα παιχνίδια είναι που δίνουν χρώμα στο πρωτάθλημα. Αλλά να διεξάγονται κάτω από ανθρώπινες συνθήκες. Φυσικά και στην χώρα μας με το ταμπεραμέντο μας, δεν περιμένουμε θεατρική παράσταση, αλλά μέχρι ενός σημείου. Και μας είναι αδιανόητο να σημαδεύει κάποιος με πιστόλι, έστω και αν αυτό είναι για φωτοβολίδες. Και είναι εξοργιστικό, που ένας άνθρωπος που πήγε για το μεροκάματο φλέρταρε με τον χάρο, επειδή κάποιος αγανακτισμένος του πέταξε την καρέκλα στο κεφάλι…

Θέλοντας και μη, και εμείς ξεφύγαμε και εν τέλει οι λέξεις που γράψαμε είναι περισσότερες απ’ ότι υπολογίζαμε. Πάμε λοιπόν να μιλήσουμε για το μεγάλο ματς του Μονάχου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι επειδή δεν διεξήχθη το ντέρμπι, ο Ολυμπιακός θα πάει ξεκούραστος και θα μπορούν οι παίκτες να έχουν περισσότερα τρεξίματα.

Κάτι που όντως είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία τοπ ομάδα που έχει στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μας, χίλιες φορές να υπήρχε κούραση. Γιατί τώρα οι Πειραιώτες δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό και αυτό ίσως τους στοιχίσει στο Μόναχο.

Στον Θρύλο, όλοι κοιτάζουν μπροστά και ασχολούνται με την αναμέτρηση του Μονάχου. Όπως για παράδειγμα, ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος στην τελευταία του ομιλία, δεν αναφέρθηκε στα γεγονότα της Λεωφόρου, αλλά μίλησε στους παίκτες για το ματς με την Μπάγερν.

Μια αναμέτρηση πέρα για πέρα δύσκολη. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει σταθεί εξαιρετικά και στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδι του στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κόντρα στη Μπάγερν οι πιθανότητες θετικού αποτελέσματος είναι λίγες. Μιλάμε για μια ομάδα, που στο πρωτάθλημα της, μετά από 13 αγωνιστικές μετρά 12 νίκες και μια ισοπαλία, με συντελεστή τερμάτων 40 υπέρ και μόλις πέντε κατά!

Στα δε τρία τελευταία της ματς, η Άρσεναλ (για το Τσάμπιονς Λιγκ) έφυγε με πέντε γκολ στις αποσκευές της, η Στουτγάρδη με τέσσερα και το περασμένο Σάββατο, πήγε στην έδρα της Σάλκε και πέρασε με τριάρα. Συν τοις άλλοις, είναι ομάδα που δεν φρενάρει και θα ψάξει το γκολ, ακόμα και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ολυμπιακός τέλος, πρέπει να μην φοβηθεί, να προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι του και νομίζουμε ότι η σκέψη του Σίλβα για χρησιμοποίηση τριών παικτών στον άξονα (Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο και Κασάμι) είναι απόλυτα λογική. Όλα τα άλλα θα τα δούμε το βράδυ της Τρίτης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ