OPINIONS

Ο Bill είναι πάντα... εKILL!

Ο Bill είναι πάντα... εKILL!

Στους μεγάλους αγώνες και στις φάσεις που "καίνε", ο Βασίλης Σπανούλης είναι πάντα εκεί. Αυτοί οι τελικοί είναι δικοί του. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει και πρώτος απ' όλους πρέπει να το έχει στο μυαλό του ο Ολυμπιακός, από τους Αγγελόπουλους και τον Σφαιρόπουλο μέχρι τον κάθε παίκτη της ομάδας.

Το μομέντουμ, όμως, είναι κόκκινο κι όποιος το αμφισβητεί παίρνει απάντηση από τον Βασίλη Σπανούλη. Πάντα μέσα στο παρκέ και συνήθως με την μπάλα να "καίει". Όπως συνέβη στο τελευταίο σουτ στο ΟΑΚΑ, όπως έγινε στο τελευταίο πεντάλεπτο του τρίτου τελικού.

Ασφαλώς ο Kill Bill δεν είναι μόνος του. Είναι κι ο Πρίντεζης που ακόμη και όταν τραυματίστηκε θα έλεγε κανείς ότι... αποσυντόνισε τους "πράσινους" που πίστεψαν ότι ήδη είχαν νικήσει με το προβάδισμα επτά πόντων. Την Πέμπτη ήταν εκεί κι ο Παπαπέτρου που είναι πια για τα καλά εδώ μετά τις περιπέτειες με τους τραυματισμούς. Πριν από τον Σπανούλη, το δικό του μεγάλο σουτ έδωσε την ώθηση για την ανατροπή.

Είναι ο Χάντερ, ο Χάκετ, ο Λοζέτσκι και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές. Είναι, φυσικά, ο Σφαιρόπουλος που είχε ψυχραιμία και σωστές επιλογές στην κρίσιμη στιγμή, εκτός από τον πρώτο τελικό που άφησε την ομάδα στη τελευταία θέση με έναν μόνο "κοντό". Κι ο κόσμος, που ακόμη κι όταν όλα έδειχναν δεύτερο πράσινο break, δεν έχασε την πίστη του στη νίκη και "έσπρωξε" την ομάδα για να την κατακτήσει.

Δεν ήταν σίγουρα οι διαιτητές! Λάθη έγιναν εκατέρωθεν. Η δήλωση για τα πέναλτι ήταν επιεικώς... οφσάιντ. Μα, πάνω, απ' όλα "θα πέσει φωτιά να μας κάψει", αγαπητέ Αργύρη Πεδουλάκη να μιλάει ο Παναθηναϊκός για φάουλ που δεν δίνει στο κέντρο ο Πηλοΐδης ! Θα στριφογυρίζει τις νύχτες στον ύπνο του ο Σκούνι Πεν. Ήταν εντελώς... non call αυτές οι διαμαρτυρίες!

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει βαλθεί να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτού του πρωταθλήματος που θέλει να προσθέσει στο σερί του ο Ολυμπιακός. Κι επειδή ο τεράστιος αυτός παίκτης είναι μπροστάρης και ηγέτης σε όλα, γνωρίζει καλά και θα μεταφέρει σε όλη την ομάδα πως υπάρχει ακόμη "ζουμί" μέχρι να έρθει η ώρα της απονομής, είτε στο ΟΑΚΑ είτε στο ΣΕΦ.

Όχι μόνο επειδή θα λείπει ο Πρίντεζης, αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει παίξει πραγματικά καλά σε διάρκεια στους τρεις τελικούς και στον χτεσινό βρέθηκε στριμωγμένος με την πλάτη στον τοίχο. Πέραν της ευψυχίας και της αποφασιστικότητας των δικών του παικτών, χρειάστηκε και η κατάρρευση στην τέταρτη περίοδο του πολύ καλού έως τότε Παναθηναϊκού.

Με τους πράσινους να μπλοκάρουν επιθετικά, με τον προπονητή τους να βραχυκυκλώνει και με τις χαμένες βολές του Διαμαντίδη και το "μπες-βγες"στο σουτ για τρίποντο του Καλάθη να αποτελούν επίσης καθοριστικές στιγμές για την έκβαση του αγώνα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ