OPINIONS

Κάθε εμπόδιο για καλό!

Κάθε εμπόδιο για καλό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τον αποχωρήσαντα Μάρκο Σίλβα και τον διάδοχό του στον ερυθρόλευκο πάγκο, Βίκτορ Σάντσεθ και τονίζει ότι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι το… αύριο και όχι το χθες.

Ο καθένας έχει την άποψή του για τα προτερήματα και τα ελαττώματα του Μάρκο Σίλβα και του Βίκτορ Σάντσεθ, αλλά η πλειονότητα των φίλων του ποδοσφαίρου συμφωνεί ότι πρόκειται για καλούς προπονητές. Με διαρκή εξέλιξη στην καριέρα τους.

Ο Σίλβα πέτυχε πολλά στην πρώτη και τελευταία σεζόν με τον Ολυμπιακό. Έφτιαξε μια καλή ομάδα, έπαιξε ωραία μπάλα (στο πρώτο εξάμηνο για να είμαστε δίκαιοι), έκανε το μεγάλο-ιστορικό διπλό στο Λονδίνο, έβαλε πολλά γκολ σε ΠΑΟ και ΑΕΚ, νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πιο άνετη κατάκτηση τίτλου με ατέλειωτα ρεκόρ, κάποια από τα οποία θα μείνουν επίσης στην ιστορία.

Έκανε όμως και λάθη. Με την Άρσεναλ στο Φάληρο, όχι τόσο για την ήττα, όσο για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα. Με την Άντερλεχτ, που ο Ολυμπιακός μπορούσε και έπρεπε να προκριθεί. Στον τελικό του Κυπέλλου, με την ενδεκάδα που παρέταξε και με το ότι -άσχετα με τα όσα ανάποδα προέκυψαν- η ομάδα δεν παρουσιάστηκε έτοιμη. Έκανε λάθη και σε κάποιες από τις μεταγραφικές επιλογές του. Στο θέμα της λίστας του Champions League, με τον Ντουρμάζ, με τον τρόπο αξιοποίησης των Καμπιάσο και κυρίως του Φινμπόγκασον.

Ο Βίκτορ τώρα (και αυτό έχει πια μεγαλύτερη σημασία…) πέτυχε να κρατήσει την Λα Κορούνια δύο σεζόν στην Primera. Έχει εξαιρετική φήμη για τη δουλειά του ως assistant coach στις ομάδες του Μίτσελ. Γνωρίζει πολύ καλά τον Ολυμπιακό από την προηγούμενη θητεία του. Έχει περάσει ως παίκτης από την Ρεάλ. Σίγουρα δεν έχει μεγάλη εμπειρία ως πρώτος προπονητής, ενώ θα πρέπει να έχει τώρα τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις αποφάσεις και στην προσπάθεια για τους τίτλους στην Ελλάδα και για το Champions League. Είναι διαφορετικό να είσαι πίσω από την πρώτη γραμμή, τώρα το ρίσκο και η πίεση αυξάνονται.

Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός. Πάντα, πάνω από τα πρόσωπα είναι ο σύλλογος. Είτε για προπονητές είτε για παίκτες. Κι ο Ολυμπιακός, στη συγκεκριμένη ξαφνική εξέλιξη με την αποχώρηση Σίλβα, έδειξε ότι έχει αντανακλαστικά.

Για κάποιους ο Σίλβα είναι καλύτερος του Βίκτορ, άλλοι έχουν αντίθετη γνώμη. Πολλοί πιστεύουν ότι για τον Ολυμπιακό θα είναι πρόβλημα -ουσιαστικό και επικοινωνιακό- να αλλάξει προπονητή τη μέρα που άρχισε η προετοιμασία του. Η άλλη άποψη λέει ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό, με τον Βίκτορ να έχει όλες τις προοπτικές για να αφήσει μεγαλύτερο έργο από τον Πορτογάλο.

Όλα και όλοι κρίνονται στο γήπεδο, εκεί όπου εδώ και πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός -ασχέτως με παράγοντες, προπονητές και παίκτες- είναι πολύ πιο μπροστά από τους εγχώριους ανταγωνιστές του και διαρκώς πιο κοντά στα διεθνή top clubs.

Εν κατακλείδι και αυτό που έχει ενδιαφέρον να δούμε, είναι οι προτάσεις που θα κάνει ο νέος τεχνικός ηγέτης της ομάδας, για τις μεταγραφικές κινήσεις. Για τις θέσεις που θα κρίνει ότι πρέπει να έρθουν νέα πρόσωπα. Κι για να τα λέμε όλα, αυτή τη στιγμή που… μιλάμε, το ρόστερ του Ολυμπιακού φυσικά μπορεί και να ανταπεξέλθει στις δύο αναμετρήσεις του πρώτου προκριματικού. Η άποψή μας είναι, οι μεταγραφές που θα γίνουν να κάνουν την διαφορά και ας χρειαστεί χρόνος για να ντυθούν στα ερυθρόλευκα…

Photo Credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι χρεώνουν στον Σίλβα
Ο Βίκτορ δεν έφυγε ποτέ...
Ο μοναδικός δημοσιογράφος που είχε γράψει για τον Βίκτορ
Τι λένε στον Ολυμπιακό για το "διαζύγιο" με τον Σίλβα
Παραιτήθηκε ο Σίλβα από τον Ολυμπιακό, ανέλαβε ο Βίκτορ
Ενθουσιασμένος ο Βίκτορ Σάντσεθ
Η ζωή μετά τον Ρομπέρτο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ