OPINIONS

ΟΦΗ: Εμπειρία, ταλέντο και trust the process

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2020-2021 / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2020-2021 / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ μένει πιστός στο σλόγκαν "trust the process", εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο, αποκτά παίκτες με ταλέντο, εμπειρία και ετοιμάζεται για την ευρωπαϊκή πρόκληση. Γράφει ο Ηλίας Καλλονάς.

Η ποδοσφαιρική μετάβαση απ' τη μία σεζόν στην άλλη είναι η αλήθεια πως έγινε απότομα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Οι ομάδες κλήθηκαν να προσαρμόσουν τα πλάνα τους σε μία νέα πραγματικότητα, καθώς είναι άγνωστο πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερο και οι σύλλογοι είναι αναγκαίο να κάνουν προσεγμένες και μελετημένες κινήσεις, αφού δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Γι' αυτό το λόγο, δεν είναι λίγες οι ομάδες που καταφεύγουν σε περιπτώσεις έμπειρων ποδοσφαιριστών, γνωρίζοντας πως χρειάζονται άμεσα αποτελέσματα και νίκες.

Ωστόσο, υπάρχει μία ομάδα στην Ελλάδα που μένει πιστή στο "trust the process", δουλεύει με υπομονή και εξελίσσεται διαρκώς σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο. Ο λόγος για τον ΟΦΗ, ο οποίος δείχνει πως έχει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, δουλεύοντας μεθοδικά και προοδεύοντας στηριζόμενος σε ένα καθαρά ποδοσφαιρικό πλάνο.

Ο ΟΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Μπορεί το προηγούμενο διάστημα να υπήρξε σε μία ατέρμονη συζήτηση για το νέα σήμα της ομάδας λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν από μερίδα των φιλάθλων, αλλά ακόμη κι η συγκεκριμένη κίνηση/απόφαση είναι μία απόδειξη πως ο σύλλογος λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα παρουσιάζουμε μία άρνηση να αποδεχθούμε πως το ποδόσφαιρο προοδεύει, αναπτύσσεται και εξελίσσεται και σε επίπεδο brand name. Ο ΟΦΗ δείχνει το δρόμο, ακόμα κι αν είναι αναγκασμένος να κατευνάσει τις "φωνές" ανθρώπων που δεν συμβαδίζουν με την εποχή.

ANANΕΩΣΗ ΚΑΙ UPGRADE ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Κλείνουμε την εξωαγωνιστική παρένθεση και επικεντρωνόμαστε στο αγωνιστικό κομμάτι γιατί αυτό μας ενδιαφέρει ούτως ή άλλως. Εκεί, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, ο ΟΦΗ κατάφερε να κλείσει "τρύπες", αλλά και να ανεβάσει -τουλάχιστον στα χαρτιά- την ποιότητα του ρόστερ του.

Ειδικά στην άμυνα, που ήταν και το μεγάλο "αγκάθι" της ομάδας την περσινή σεζόν, έγιναν κινήσεις ουσίας. Ο Γιώργος Κουτρουμπής και ο αρχηγός, Ανέστης Νάστος αποχώρησαν και στη θέση τους αποκτήθηκαν ο 25χρονος Πραξιτέλης Βούρος κι ο 23χρονος -διεθνής με το Λουξεμβούργο- Βαχίντ Σελίμοβιτς.

ΟΦΗ: Εμπειρία, ταλέντο και trust the process

O Bαχίντ Σελίμοβιτς

Ειδικά η απόκτηση του Βούρου δείχνει πως οι Κρητικοί μπορούν να φέρνουν πλέον στο Ηράκλειο ποδοσφαιριστές με φιλοδοξίες και όνειρα. Ο Βούρος ήταν βασικός στέλεχος του ΑΠΟΕΛ την τελευταία διετία, με παρουσία σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και εμπειρία απ' το υψηλότερο επίπεδο.

Την ίδια στιγμή η απόκτηση των νεαρών Απόστολου Διαμάντη (20 ετών, στόπερ) και του Αμπντούλ Ραχμάν Ουές (22 ετών, δεξιός μπακ) δείχνει και την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει η ομάδα σε βάθος χρόνου. Παίρνουμε παίκτες με δυνατότητες, τους ανεβάζουμε επίπεδο και αποκομίζουμε όφελος από μία μελλοντική πώληση. Win-win situation.

EMΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΜΑΤΣ

Ωστόσο, σε σχέση με την περσινή σεζόν, υπάρχει κι η ευρωπαϊκή προοπτική. Δεδομένα η κλήρωση δεν θα είναι βατή, αλλά ο ΟΦΗ θέλει να ζήσει και πάλι το όνειρο ύστερα από 20 χρόνια. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, κινείται για την απόκτηση και πιο έμπειρων ποδοσφαιριστών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Ολλανδός τερματοφύλακας, Μπόι Βάτερμαν που έμεινε ελεύθερος από τον ΑΠΟΕΛ και ο Ισπανός πρώην εξτρέμ του Απόλλωνα Λεμεσού, Αντριάν Σαρντινέρο.

Δύο παίκτες που έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία και ειδικά στην περίπτωση του Βάτερμαν κρίνεται αναγκαία, αφού ο Όσκαρ Γουάλι δεν έδειξε πως μπορεί να πάρει τα γάντια του βασικού, ενώ ο Δημήτρης Σωτηρίου ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμού μέσα στη σεζόν. Από την άλλη πλευρά, μετά την απώλεια του Λισάντρο Σεμέντο και τον σοβαρό τραυματισμό του Κοσμά Τσιλιανίδη, οι Κρητικοί χρειάζονταν άλλη μία λύση στα εξτρέμ, την οποία και βρήκαν στο πρόσωπο του Σαρντινέρο.

ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑΔΑ

Από εκεί και πέρα, στη μεσαία γραμμή δεν έγιναν πολλές κινήσεις. Οι Βαγιέμπα Σακόρ και Πασχάλης Στάικος (που ανανέωσε μέχρι το 2023) άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις την περσινή σεζόν στη θέση "6" και "8", οι Αντίλ Ναμπί και Χουάν Νέιρα έχουν την ποιότητα για να κάνουν τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο, ενώ ενδιαφέρουσα περίπτωση δείχνει κι ο 20χρονος Φρίξος Γρίβας που ήρθε ως ελεύθερος από τον Πανιώνιο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2020-2021 / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2020-2021 / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πασχάλης Στάικος

Έναν ποδοσφαιριστή που ο Γιώργος Σίμος παρακολουθούσε στενά το τελευταίο εξάμηνο και εισηγήθηκε την απόκτησή του, αφού παρότι δεν αγωνίστηκε σε πολλά παιχνίδια με τον Ιστορικό την εφετινή σεζόν, εντούτοις πιστεύει στο ταλέντο του. Από κοντά κι οι -επίσης νεαροί- Γιώργος Σουρνάκης και Βαγγέλης Νοικοκυράκης.

TA ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Βέβαια, για να "δέσει" η μεσαία γραμμή είναι (υπερ)απαραίτητος κι ο Μιγκέλ Μεγιάδο. Προς το παρόν, δεν έχει βρεθεί η "χρυσή τομή" με την Τσακαρίτα, στην οποία ανήκει κι αγωνίστηκε ως δανεικός στον ΟΦΗ, προκειμένου να έρθει με κανονική μεταγραφή. Ο Αργεντινός χαφ έχασε ένα σημαντικό μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού, αλλά η αξία του είναι δεδομένη και αποτελεί σημαντικό γρανάζι στα πλάνα του Γιώργου Σίμου.

Όπως σημαντικό γρανάζι είναι κι ο Λισάντρο Σεμέντο, ο οποίος επέστρεψε στη Φορτούνα Σιτάρντ και γίνεται προσπάθεια να αποκτηθεί είτε ως κανονική μεταγραφή είτε εκ νέου με τη μορφή δανεισμού. Ο αριστερός εξτρέμ απ' το Πράσινο Ακρωτήρι ήταν η ευχάριστη έκπληξη της περσινής σεζόν και προσέφερε σπουδαίες βοήθειες στον ΟΦΗ καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς (επτά γκολ, τρεις ασίστ σε 23 αγώνες). Αν επιστρέψει, τότε, οι Κρητικοί θα είναι καλυμμένοι μεσοεπιθετικά.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Οι τελευταίες... πινελιές στο ρόστερ αναμένεται να είναι ο επιθετικός που θα πλαισιώσει τον Ζοάο Φιγκεϊρέδο, ο οποίος ήρθε ως άσημος και κατάφερε να ξεχωρίσει με την εκτελεστική δεινότητά του, αλλά κι ένα αριστερό μπακ, αφού μετά τη φυγή και του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη για τη ρουμανική ΣΕΠΣΙ δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πίσω από τον Νίκο Κοροβέση.

Οι επόμενες κινήσεις είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθούν, αφού ο ΟΦΗ θέλει να είναι έτοιμος για την ευρωπαϊκή πρόκληση. Με μεθοδικότητα και πίστη στο πλάνο, οι Κρητικοί δείχνουν πως είναι ικανοί να κάνουν το επόμενο βήμα. Trust the process, λοιπόν.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΟΦΗ: Υπέγραψε έως το 2024 ο Γκαργκαλατζίδης
ΟΦΗ: Πήρε Διαμαντή και Γκαργκαλατζίδη από ΠΑΟΚ
ΟΦΗ: Παίρνει τον Βάτερμαν
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ