OPINIONS

Ιβάν πες τώρα "βροντερό" όχι

Ιβάν πες τώρα "βροντερό" όχι
Σαββίδης Τσιστιακόφ INTIME SPORTS

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης εξηγεί γιατί θεωρεί βλακώδη τη διάταξη κατά Αλαφούζου που υπερψηφίστηκε στη Σούπερ Λίγκα, κρίνει τη στάση των 18 ΠΑΕ και αναφέρεται στον ρόλο που οφείλει να παίξει άφοβα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ

Είμαι βέβαιος ότι αν μαζεύονταν στην Ουγκάντα 17 ουρακοτάγκοι τέτοια απόφαση δεν θα έπαιρναν. Την πήραν οι “σοφοί” της Σούπερ Λίγκα, θέλοντας προφανώς να μας αποδείξουν ότι ο γενετικός πρόδρομος του ανθρώπου ήταν (και ίσως εξακολουθεί να είναι) ευφυέστερος.

Επειδή δεν είμαι πρόεδρος ή μεγαλομέτοχος ΠΑΕ και επειδή δεν έτυχε να γίνω ιδιοκτήτης Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης, νομίζω ότι άφοβα μπορώ να εκφράσω τη γνώμη μου για το αυτονόητο: Η διάταξη που υπερψηφίστηκε με 13-3, ουσιαστικά με 14-4, είναι αντισυνταγματική και παράνομη, είναι όμως και ηλίθια. Αλλά, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στη στάση που κράτησαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ.

Αρνητική η ψήφος του ΠΑΟΚ

Από τη μία πλευρά ο Ολυμπιακός και οι 13 που θέλουν συνεχώς να αποδεικνύουν ότι είναι ανεβασμένες στο “ερυθρόλευκο” άρμα. Από την άλλη, δεν υπάρχει... πλευρά. Υπάρχουν τέσσερις και ο καθένας έχει το δικό του σκεπτικό. Ο Παναθηναικός, που ήταν εύλογο να εναντιωθεί και ο εκπρόσωπός του αποχώρησε πριν γίνει ψηφοφορία.

Η Ξάνθη, που συμφώνησε επί της ουσίας, αλλά καταψήφισε τη διάταξη, καθώς ο Πανόπουλος είχε άλλον νταλκά και δεν γούσταρε να ονομάζεται “συνεταιρισμός” η Σούπερ Λίγκα. Ο Απόλλων, ο μόνος που σήκωσε ανάστημα και είπε ξεκάθαρα “όχι” στον παραλογισμό. Και ο ΠΑΟΚ, που κατά την προσφιλή συνήθειά του, πέταξε την μπάλα στην κερκίδα.

“Μπράβο” μόνο στον Απόλλωνα

Στον Απόλλωνα, οφείλω, ως απλός έλληνας φίλαθλος, ένα μεγάλο “μπράβο”. Ο Πανόπουλος παραμένει απρόβλεπτος και απροσδιόριστος, συνεπώς θεωρώ ότι αποτελεί μια κατηγορία μόνος του, άλλοτε ανεβαίνοντας στο άρμα και άλλοτε κατεβαίνοντας.

Ο Αλαφούζος είναι εκείνος που έχει το ζόρι και απλώς κατανοώ τη θέση του, αλλά τυχαίνει αυτή τη φορά να έχει δίκιο επί της ουσίας. Μαζί του είμαι, χωρίς φυσικά να παύω να ανήκω στα εκατομμύρια των ελλήνων φιλάθλων που έχουν αηδιάσει προ πολλού από τη μόνιμη κόντρα του κόκκινου και του πράσινου βουβαλιού που παλεύουν στον αχυρώνα του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου.

Η υποχρέωση του Ιβάν Σαββίδη

Μας μένει ο ΠΑΟΚ. Ο οποίος ΠΑΟΚ, επί προεδρικής θητείας Θόδωρου Ζαγοράκη, ήταν συνήθως απών σε κάθε κρίσιμη συνεδρίαση ή συνέλευση και όταν τύχαινε να είναι παρών ψήφιζε πάντοτε λευκό. Την ίδια τακτική φαίνεται να ακολουθεί και σήμερα. Εξακολουθεί να παίζει κακόγουστα τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, επιμένοντας να μην έχει γνώμη. Ζήτησε, λέει, ο Βρύζας, με καθοδήγηση από τους νομικούς του ΠΑΟΚ, διήμερη προθεσμία για να... μελετήσει τη διάταξη. Απίστευτο. Να μελετήσουν τι; Πέντε βλακώδεις αράδες; Στην πραγματικότητα, τήρησε τη συμφωνία που προυπήρξε με τον Παναθηναικό, να επιμείνουν οι δυο τους για να αναβολή της συζήτησης για τη διάταξη. Χαζομάρα ήταν αυτή η συμφωνία. Κι αν πετύχαιναν την αναβολή τι θα κέρδιζαν; Θα άλλαζαν τους συσχετισμούς; Οχι βέβαια.

Μώραλης: "Κάναμε το αυτονόητο"

Αλλά, από τη στιγμή που δεν πέτυχαν την αναβολή, ποιο λόγο είχε ο ΠΑΟΚ να ζητάει προθεσμία; Και γιατί δεν ψήφισε “όχι” δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι τάσσεται κατά της συγκεκριμένης διάταξης; Προφανώς, γιατί φοβήθηκε να πάει ξεκάθαρα στην “απέναντι” πλευρά. Αλλά από τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, δεν το ανέχομαι αυτό. Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη πρέπει να γίνει μπροστάρης, για να ακολουθήσουν κι άλλοι. Ο Σαββίδης δεν είναι εκεί για να φοβάται. Ο Σαββίδης είναι εκεί για να αποφασίζει, να χαράσσει στρατηγική, να καθοδηγεί και να εμπνέει. Είναι εκεί και για φωνάξει με όλη τη δύναμή του: “Μαρινάκη, ως εδώ και μη παρέκει...”

Τρεις απορίες για τα... παιδιαρίσματα

Για τη διάταξη τώρα:

Απορία πρώτη: Ποιο όργανο θα κρίνει ποια σχόλια είναι δυσφημιστικά και απαξιωτικά και με ποια κριτήρια; Ποιο όργανο θα επιβάλει ποινή; Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα; Αστείο...

Απορία δεύτερη: Από πού κι ως πού πρέπει να τιμωρείται ο Παναθηναικός, επειδή στα ρεπορτάζ ενός τηλεοπτικού σταθμού περιέχονται σχόλια κατά της Σούπερ Λίγκα, του ΟΠΑΠ, ή της NOVA; Αν κάποια σχόλια γίνουν από άλλο κανάλι ποια ομάδα θα τιμωρηθεί;

Απορία τρίτη: Πόσο θα αρέσει σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ η διάταξη; Πόσο καλά θα νιώσουν οι αξιωματούχοι των διεθνών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών όταν μάθουν ότι εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι “ξύπνιοι” που πρωτοπορούν για να τους μάθουν καινούργια πράγματα αυτούς τους... άσχετους;

Απαντήσεις δεν περιμένω. Περιμένω, όμως, την πρώτη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Παναθηναικού, την προσφυγή του Παναθηναικού κατά της απόφασης και την πανηγυρική δικαίωσή του, για να καταλάβουν οι 13, ή οι 14, ή οι 15 ότι μεγάλα παιδιά είναι πια και πρέπει να κόψουν τις σαχλαμάρες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ