OPINIONS

Χάνει τη λογική και παραδίνεται

Χάνει τη λογική και παραδίνεται
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό ο οποίος από κει που ήταν αφεντικό έπεσε σε τρικυμία χωρίς καμία αντίδραση και τον κίνδυνο να μπει σε περιπέτειες.

Η παρουσία της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Λιγκ καπ, δεν αποδείχτηκε ικανή να δώσει ώθηση στην αντίστοιχη του μπάσκετ, προκειμένου να παλέψει με όλες της τις δυνάμεις απέναντι μία εκ των διεκδικητών της EuroLeague. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος και οι παίκτες του τα πήγαν περίφημα, αλλά ο Ρικ Πιτίνο και η παρέα του τα έκαναν θάλασσα. Από 'κει που έδειχνε ικανός να βάλει ένα παράσημο για τα playoffs, ο Παναθηναϊκός έχασε τη λογική του και παραδόθηκε.

Η σπουδαία εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη με συμπαραστάτες του Νικ Καλάθη και Παπαπέτρου, δεν συνοδεύτηκε με νίκη. Για την ακρίβεια, η συνολική προσπάθεια που έκαναν οι πράσινοι στο πρώτο μέρος και τους έδιναν το προβάδισμα, δεν είχε συνέχεια. Δύο κεν'α διαστήματα ήταν ικανά, ώστε να βάλουν τη Μπαρτσελόνα μέσα στο ματς και στο τελευταίο δεκάλεπτο να κάνει επίδειξη δύναμης με επιμέρους σκορ 25-12. Συνολικά μετά την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι δεν είχαν την ίδια εικόνα με το πρώτο μέρος. Δεν ήταν τόσο αποφασιστικοί στην άμυνα, τόσο μαχητικοί. Τα είπε κι ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος μίλησε ξανά και ξανά για την σκληράδα που λείπει από την ομάδα του.

Σε εκείνο το σημείο το "τριφύλλι" δεν είχε καμία αντίδραση και το αρνητικό της υπόθεσης είναι πως δεν πάλεψε, προκειμένου να σώσει την κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, πλην από την παρένθεση του πρώτου μέρους στο ΟΑΚΑ.

Το θετικό είναι ότι μένει στην εξάδα, αλλά πλέον κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες βάσει του δύσκολου προγράμματος το οποίο έχει μπροστά του -ακολουθούν οι αγώνες με Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός), Ολυμπιακό (εκτός) και ΤΣΣΚΑ (εντός). Πολύ περισσότερο βέβαια για την εικόνα που παρουσιάζει και πρέπει ν' αλλάξει, ώστε να είναι έτοιμος στα playoffs.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟ

Με την απόδοση που έχει το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός, ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό η αντίδραση που θα είχε απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Με εξαίρεση την αστοχία από τα 6.75 και τα λάθη στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, οι πράσινοι κατάφεραν στο πρώτο μέρος να έχουν το προβάδισμα πηγαίνοντας το σκορ στο δικό του ρυθμό.

Οι μπλαουγκράνα σημάδεψαν τ' αδύνατα σημεία του τριφυλλιού στην άμυνα, στο λόου ποστ και στο πικ εν ρολ, ωστόσο οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο είχαν σωστές αντιδράσεις, παίζοντας πιο κλειστά στη ρακέτα, με συνέπεια να ρισκάρουν κάποια μακρινά σουτ των φιλοξενούμενων. Η άμυνα του Μπεν Μπεντίλ πάνω στον Νίκολα Μίροτιτς βγήκε με δεδομένο πως δεν βρήκε εύκολους πόντους στο λόου ποστ και κατ’ επέκταση ρυθμό στην επίθεση.

Πρώτη φορά οι πράσινοι έδειχναν τόσο προσηλωμένοι στο αμυντικό κομμάτι κόντρα σε μία ομάδα με πολλές λύσεις. Ακόμα και όταν άνοιξε το ροτέισον ο τεχνικός του τριφυλλιού (είχε χρησιμοποιήσει έντεκα παίκτες από το πρώτο δεκάλεπτο), ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα και τη συγκέντρωσή του σε υψηλά επίπεδα. Είχε τον έλεγχο στα ριμπάουντ και έβαζε τις βάσεις, ώστε να γίνει δύσκολο το βράδυ για την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ Η… ΒΟΛΤΑ ΤΟΥ ΑΜΠΡΙΝΕΣ

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν να μην παρασυρθεί, κάτι το οποίο έκανε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Παρότι ήταν εύστοχος, άνοιξε το ρυθμό και από το +11, η Μπαρτσελόνα μείωσε στους 2, βρίσκοντας πόντους στο transition. Οι φιλοξενούμενοι με παγίδα στον πόιντ γκαρντ του τριφυλλιού προσπαθούσαν να οδηγήσουν σε λάθος τους γηπεδούχους. Το κατάφεραν. Ο ρυθμός του αγώνα άλλαξε για τα καλά και οι μπλαουγκράνα σημείωσαν 29 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, με αποκορύφωμα το καλάθι του Άλεξ Αμπρίνες στην εκπνοή της περιόδου. Ο Ισπανός φόργουορντ έφτασε στο σημείο να βάλει ένα εύκολο λέι απ και γηπεδούχοι κοιτούσαν παρά το γεγονός ότι είχαν τρία φάουλ να δώσουν.

Αυτή η φάση ήταν το καμπανάκι για όσα ακολούθησαν αφού οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς είχαν επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης. Κανείς όμως δεν το άκουσε! Δύο βιαστικές επιλογές του ΝτεΣον Τόμας και η εμφάνιση των μεγάλων προβλημάτων στην άμυνα άλλαξαν εντελώς την εικόνα της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός από αφεντικό του αγώνα, έγινε παρατηρητής κλείνοντας με πολύ άσχημο τρόπο του αγώνα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ