OPINIONS

Τώρα θα πατήσει γκάζι για τα επίσημα ο Παναθηναϊκός

Τώρα θα πατήσει γκάζι για τα επίσημα ο Παναθηναϊκός

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το δρόμο που έχει να διανύσει ο Παναθηναϊκός ξεκινώντας από το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», ώστε να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα όταν θα μετρούν τ' αποτελέσματα.

Η εβδομάδα που ξεκινάει μπορεί να μην περιλαμβάνει επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, ωστόσο είναι ιδιαιτέρως σημαντική για ολόκληρο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού καθώς πλησιάζει το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στη μνήμη του ιστορικού ηγέτη του «τριφυλλιού». Γι’ αυτό το διήμερο (27-28/9) θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες αφού σημαίνει πολλά για το Σύλλογο κι επιβάλλεται το ΟΑΚΑ να είναι κατάμεστο, όμως αν επικεντρωθούμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τα δύο παιχνίδια τα οποία έρχονται σε αυτό το τουρνουά για τους «πράσινους» είναι πολύ σημαντικά για τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από το γεγονός πώς εκεί ο Παναθηναϊκός θα μετρήσει τις δυνάμεις του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ενόψει των επίσημων αγώνων για την ερχόμενη σεζόν κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους, σε μία πρόβα για την έναρξη τηςEuroLeague. Όπως είναι φυσιολογικό, μέχρι τώρα στα παιχνίδια που έχει δώσει στη διάρκεια της προετοιμασίας έχει καλές αλλά και κακές στιγμές που θέλουν βελτίωση για να τα βγάλει πέρα στο… μαραθώνιο ο οποίος έρχεται σε λίγες ημέρες.

Κάτι ανάλογο έδειξε και στη Ρουμανία απέναντι στην Κλουζ σε μία αναμέτρηση όπου ήταν ξεκάθαρη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες με τους παίκτες του Καταλανού τεχνικού να έχουν κενά διαστήματα, όμως όταν ανέβαζαν ρυθμούς δεν άφηναν περιθώρια αντίδρασης. Η επιστροφή των διεθνών είναι αυτό που μπορεί να κρατήσει το τεχνικό επιτελείο και τις επόμενες ημέρες να μπορέσει όλη η ομάδα να παρουσιάσει καλή χημεία πάνω στο παρκέ.

ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΗ

Στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου υπογραμμίσαμε την καλή παρουσία του Ματ Λοτζέσκι και συνεχίζει να δείχνει πώς βρίσκεται σε καλή κατάσταση όπως και ο Κιθ Λάνγκφορντ ο οποίος είχε καλή απόδοση στο πρώτο μέρος. Όπως γίνεται αντιληπτό όμως, όλα αρχίζουν και τελειώσουν στον Νικ Καλάθη, ωστόσο είναι δεδομένο πώς ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει πάντα κι άλλες λύσεις. Για την ώρα υπάρχουν διαστήματα που δείχνει πλουραλισμό επιθετικά, ωστόσο είναι σχήματα με τα οποία οι «πράσινοι» δεν γίνονται απειλητικοί από την περιφέρεια.

Στα θετικά είναι η απόδοση του Στέφαν Λάσμε, όχι αν κρίνουμε από τις επιθετικές του επιδόσεις, αλλά παρακολουθώντας την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ. Για την ώρα τα πόδια φαίνονται βαριά από την προετοιμασία και τις σκληρές προπονήσεις και στην πράξη δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η αθλητικότητα την οποία θέλει να παρουσιάσει η ομάδα του «τριφυλλιού». Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι για μεγάλο διάστημα η ομάδα δεν έκανε προπονήσεις όλη μαζί και από ένα παιχνίδι με την Κλουζ δεν μπορούν να βγουν ξεκάθαρα συμπεράσματα για την εικόνα που θα παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός και θα είναι υπερβολή να σταθούμε για πολύ στην αναμέτρηση της Ρουμανίας.

Σε λίγες ήμερες και με την επιστροφή του Νίκου Παππά, οι «πράσινοι» θα είναι πλήρεις και θα δούμε τις σκέψεις του Πασκουάλ να εφαρμόζονται στο παρκέ απέναντι σε ομάδες που στοχεύουν να πρωταγωνιστήσουν στηνEuroLeague. Εκεί θ’ αναλύσουμε περισσότερος και τις δοκιμές σε διάφορα σχήματα τα οποία θα τα δούμε αρκετά τη νέα σεζόν αλλά όπως και να έχει είναι η ώρα που οι «πράσινοι» πρέπει να πατήσουν το γκάζι, προκειμένου να είναι έτοιμοι στα επίσημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ