OPINIONS

Τώρα η μπάλα καίει

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΖΕΝΙΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΖΕΝΙΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να γίνει σκληρός, μπαίνοντας στο πρόγραμμα - φωτιά που θα κρίνει το μέλλον του.

Η διπλή αγωνιστική πέρασε και ο Παναθηναϊκός το μόνο που κρατάει είναι η νίκη κόντρα στη Ζενίτ και κάποια επιμέρους στοιχεία Βαθμολογικά δεν άλλαξαν πολλά πράγματα και είναι έκτος με ασφάλεια, ωστόσο βάσει εικόνας έχει θέματα τα οποία πρέπει να βελτιώσει ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων που έρχονται.

Γι' αυτούς τους αγώνες και σε συνδυασμό με όσα έχουν προηγηθεί, ο Πιτίνο προσπαθεί ν' αλλάξει ρότα και να κάνει την ομάδα του πιο σκληρή, κάτι το οποίο δεν έχει θετικό αποτέλεσμα έως τώρα. Τουλάχιστον σε μεγάλη διάρκεια. Ο τεχνικός του τριφυλλιού φαίνεται να δοκιμάζει πράγματα για τις αναμετρήσεις-φωτιά που έρχονται, πηγαίνοντας σε σχήματα με μεγαλύτερη συνέπεια στην άμυνα, ωστόσο σε αυτό το ροτέισον προσπαθεί να χωρέσει και τον Ράουτινς.

Σε κάποια διαστήματα οι πράσινοι έδειχναν μπερδεμένοι και χωρίς ρυθμό. Σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο ότι ο Καλάθης γι’ ακόμα ένα ματς δεν ήταν στα καλύτερά του, κάτι το οποίο επηρεάζει όλη την ομάδα. Μία ομάδα που είχε αρνητικό πρόσημο στη σχέση ασίστ - λάθη κι ενώ μέχρι την διπλή αγωνιστική ήταν μία εκ των καλύτερων στο κομμάτι των λαθών (παρότι έπαιζε σε υψηλό ρυθμό κατοχών).

Μετά και από αυτή τη στροφή ο Παναθηναϊκός κερδίζει ξανά τον Παππά που έδωσε λύσεις στο "2" και κόντρα στη Ζενίτ είδε τον Τόμας να… βομβαρδίζει το αντίπαλο καλάθι διορθώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα λάθη του στην άμυνα. Πλέον ξεκινούν οι δύσκολες αποστολές για τους πράσινους και θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του κόντρα σε ομάδες οι οποίες στοχεύουν ψηλά. Η μπάλα τώρα καίει και ο Παναθηναϊκός πρέπει ν’ αποδείξει ότι μπορεί να βρεθεί στους καλύτερους.

ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΙΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Όσο εύκολη και να είναι μία αποστολή για τον Παναθηναϊκό, φαίνεται πως πλέον δεν διαχειρίζεται όπως θα έπρεπε την αμυντική του συμπεριφορά και τα λάθη. Αυτή τη φορά ο Πιτίνο επέλεξε να ρίξει τον Ράουτινς στην πρώτη πεντάδα, αντί του Φρεντέτ χωρίς να δώσει τίποτα σπουδαίο. Παρόλα αυτά, οι πράσινοι επέβαλλαν το ρυθμό τους και πολύ γρήγορα ανέβασαν τη διαφορά στους 21 πόντους (32-11 στο 11').

Με πιεστική άμυνα πάνω στη μπάλα και τη Ζενίτ να παίζει χωρίς κοντούς. Και όμως, γι’ ακόμα μία αναμέτρηση έκαναν τα εύκολα, δύσκολα βάζοντας ξανά στο ματς τη Ζενίτ. Οι φιλοξενούμενοι παρά το προβλήματα τους έκαναν επιμέρους σκορ 29-8 στη δεύτερη περίοδο (42-40) και θα μπορούσαν να είχαν πάρει και προβάδισμα με το αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε ο Αγιόν. Ο σέντερ της Ζενίτ έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον Γουάιλι που ήταν κακός αμυντικά, όπως και ο Τόμας (αυτός βέβαια, στο μπροστινό μέρος του παρκέ έκανε σπουδαία δουλειά).

Τα σκαμπανεβάσματα, συνεχίστηκαν σε ακόμα μία αναμέτρηση για το τριφύλλι που είχε πρόβλημα στη δημιουργία στο πέντε εναντίον πέντε, με κακές αποστάσεις, ειδικά όταν ο Τόμας ήταν στο "3". Διατήρησε το προβάδισμα, ωστόσο στο τέλος του πρώτου μέρους είχαν επιτρέψει στους φιλοξενούμενους να φτάσουν σε υψηλό σκορ.

ME ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΡΑΪΣ ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός αναζητούσε ένα ξέσπασμα. Ο Πιτίνο επιστράτευσε στο "5" τον Μήτογλου μιας και ο Αγιόν κυριαρχούσε μέσα στη ρακέτα. Οι πράσινοι με τον Καλάθη εκτός ρυθμού και μπερδεμένο το ροτέισον, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλη διαφορά. Με Ράις και Παππά στους γκαρντ και τον Αμερικανό να πηγαίνει σε ατομικές προσπάθειες η διαφορά έφτασε ξανά σε διψήφιο αριθμό.

Ο Πιτίνο κατέληξε σε πεντάδα με Παπαγιάννη, Τζονσον, Τόμας, Ράις, Παππά κι έτσι συνέχισε στην τελευταία περίοδο, βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση. Με ενέργεια στην άμυνα και καλή κυκλοφορία στην επίθεση ο Παναθηναϊκός, μπορεί να μην εντυπωσίαζε αλλά έκανε τα βασικά, ώστε να φτάσει το στόχο του.

Μετά από δύο αρνητικά αποτελέσματα το τριφύλλι επέστρεψε στις νίκες και μπαίνει σε ένα πρόγραμμα… βουνό όπου σε μεγάλο βαθμό θα φανεί και πού μπορεί να φτάσει. Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι έχει πολλά να διορθώσει και πάνω απ’ όλα να βρει ισορροπία, μειώνοντας να κενά διαστήματα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ