OPINIONS

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Γιώργος Οικονόμου γράφει για το απόλυτο του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά και το «καμπανάκι» ενόψει της συνέχειας στη EuroLeague, ώστε να μη μπει σε περιπέτειες.

Τα σκαμπανεβάσματα και οι προβληματισμοί δεν λείπουν από τις φετινές αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού, αλλά στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι συνεπής καθώς χωρίς ν’ αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες παίρνει τα θετικά αποτελέσματα. Ακόμα και σε βραδιές όπως η σημερινή όπου δεν ήταν στα καλύτερα του, χωρίς αυτό να σημαίνει πώς ο αντίπαλος υπερτερούσε. Τη δεδομένη στιγμή όμως, δεν φτάνει μόνο αυτό, διότι τα ντέρμπι δεν τελειώνουν και τα σημαντικά έρχονται… Μετά τηνEuroLeagueλοιπόν, ήρθε και η επικράτηση στηBasketLeagueμε τους «πράσινους» να παίρνουν ανάσα για τη διπλή αγωνιστική που έρχεται.

Σε ένα ματς που οι δύο ομάδες φανέρωσαν τα δικά τους προβλήματα, οι «πράσινοι» βρήκαν τη λύση στο πρόσωπο του Νίκου Παππά ο οποίος τράβηξε επιθετικά τον Παναθηναϊκό που μπορεί να ήταν άστοχος, ωστόσο είχε θετικό πρόσημο στη σχέση ασίστ-λαθών (18-4).

Ο γκαρντ των «πράσινων» έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού και ήταν εμφανές πώς αυτή η απόδοση άλλαξε την ψυχολογία της υπόλοιπης ομάδας. Το «τριφύλλι» έκανε το καθήκον του στα πρώτα ντέρμπι της σεζόν, όμως η αλήθεια είναι πώς πρέπει να βελτιωθεί, προκειμένου ν’ αλλάξει το πρόσωπο που παρουσιάζει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Για την εικόνα σε αυτούς τους αγώνες, υπάρχει προβληματισμός και όχι άδικα κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο βαθμός δυσκολίας στηEuroLeagueέχει ανέβει και το «καμπανάκι» έχει ηχήσει για τα καλά, ώστε να γυρίσει το «τσιπάκι» και να μην μπει σε περιπέτειες. Γι’ αυτό άλλωστε, τοποθετήθηκε με αυτόν τον τρόπο ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ , ειδικά μετά τη απόδοση με την Εφές. Είναι μια καλή ευκαιρία τώρα που έφυγε η πίεση των ντέρμπι να γίνει μια νέα αρχή πρώτα από το ματς με τη Μπαρτσελόνα.

Η ΛΥΣΗ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ

Η αστοχία από τα 6.75 (2/12 στο πρώτο μέρος) συνεχίστηκε από εκεί που σταμάτησε για τον Παναθηναϊκό ο οποίος δε μπορούσε να επιβάλλει τον ρυθμό του από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στην επίθεση οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να δημιουργήσουν από το λόου ποστ και αναζητούσαν τον Κιθ Λάνγκφορντ που ξεκίνησε το ματς ενώ σημάδευαν τον Βασίλη Σπανούλη.

Μετά τις δέκα άστοχες προσπάθειες από τα 6.75 οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ προσπαθούν να μεταφέρουν τη μπάλα στην αδύνατη πλευρά και βρουν λύσεις ενώ ο Καταλανός τεχνικός αναζητούσε το κατάλληλο σχήμα. Μάλιστα χρειάστηκε να το χαμηλώσει χρησιμοποιώντας στο «4» τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Η λύση πάντως ήρθε από τον Νίκο Παππά ο οποίος ευστόχησε σε δύο σουτ τριών πόντων δίνοντας ώθηση στην ομάδα του που είχε το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μέρους.

Το σερί το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ήταν καθοριστικό, ώστε ν’ αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού. Ο λόγος είναι πώς από τη στιγμή που η ομάδα του «τριφυλλιού» έβαλε τα σουτ, βρήκε διαδρόμους με συνέπεια οι γκαρντ των γηπεδούχων να φτάνουν με ευκολία στο καλάθι. Οι περιφερειακοί των γηπεδούχων ανέλαβαν δράση και ουσιαστικά κυριάρχησαν.

Έτσι όπως κυλούσε η αναμέτρηση στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει τη νίκη με διψήφια διαφορά, ωστόσο στο τέλος παρασύρθηκε. Όπως και να έχει πάντως, πέτυχε τον στόχο του. Από τη στιγμή μάλιστα που το κάνει με συνέπεια στα ματς με τον Ολυμπιακό, κερδίζει περισσότερη ηρεμία. Οπότε, οι αναμετρήσεις με Μπαρτσελόνα εντός και Μπασκόνια εκτός, αποτελούν μια καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να πάρει ώθηση για τη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ