OPINIONS

Το θολωμένο του μυαλό

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τη διαφορά επιπέδου στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε, τους "πράσινους" που χάνουν τη δύναμη της έδρας τους και χρειάζονται άμεσα αντίδραση.

Χωρίς λύσεις, μπερδεμένος και χωρίς να εκμεταλλεύεται πλέον το ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός δείχνει σα να χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να συνεχίσει. Η ήττα από τη Φενέρμπαχτσε δεν είναι επί της ουσίας το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομάδα του “τριφυλλιού”, ειδικά έτσι όπως διαμορφώνονται τ' αποτελέσματα στηEuroLeague,ωστόσο τα τρία συνεχόμενα ανεπιτυχή παιχνίδια με κακή εικόνα από τους “πράσινους”, δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά και αυτή την άποψη μπορεί να την κάνει πιο ισχυρή το γεγονός πώς ο Παναθηναϊκός πλέον δεν παίρνει και ώθηση από το ΟΑΚΑ όπως γινόταν στο παρελθόν.

Ότι πρέπει ν' αλλάξει κάτι, έχει γίνει κατανοητό από τις προηγούμενες αναμετρήσεις αλλά όσο περνούν τα παιχνίδια γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρο. Ο Παναθηναϊκός είναι μπερδεμένος και αυτό γίνεται πιο εμφανές όταν απέναντι του καλύτερες ομάδες με πιο ποιοτικές λύσεις που εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του. Απέναντι στη Φενέρμπαχτσε η διαφορά επιπέδου έγινε ξεκάθαρη από το πρώτο μέρος ακόμα και όταν οι “πράσινοι” πάλευαν με... νύχια και με δόντια, ώστε να μείνουν μέσα στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι αρχικά έπαιξαν με το μυαλό του Καλάθη όπως επιδιώκουν όλοι οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού αλλά η αλήθεια είναι πώς και οι “πράσινοι” δεν έχουν μάθει να το αντιμετωπίζουν. Το σύνολο δεν το βοηθάει όπως και ο Πασκουάλ με συνέπεια όλη η ομάδα να μοιάζει αλλού να πατάει και αλλού να βρίσκεται. Αποκορύφωμα η φάση του Τζέιμς Γκιστ που βρέθηκε μόνος του από την ασίστ του Καλάθη και αντί να καρφώσει έδωσε έξω για εκτελέσει από τα 6.75 ο Θανάσης Αντετοκούνμπο!

Στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο μάλιστα, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε 25 πόντους, ο Νίκος Παππάς επέστρεψε αργά κι ενώ άνοιγε η διαφορά με τους γηπεδούχους να θέλουν ενέργεια και σκορ, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να το παλέψουν ως το τέλος. Το επόμενο εντός έδρας ματς με την Νταρουσάφακα είναι μια καλή ευκαιρία για να... γυρίσει ο διακόπτης αλλά για να πάει μακριά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πολλά πράγματα.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ Ο ΒΕΣΕΛΙ ΚΑΙ Η ΑΣΤΟΧΙΑ

Με την άμυνα του στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μείνει όρθιος στο ματς, με τον Τσάβι Πασκουάλ να εμπιστεύεται τους παίκτες που έριξε στο παρκέ μετά το πρώτο ροτέισον. Η βραδιά δεν ξεκίνησε καλά με το πρόβλημα να εντοπίζεται και στις δύο πλευρές. Οι φιλοξενούμενοι τιμώρησαν τις αλλαγές του “τριφυλλιού” στην άμυνα ακουμπώντας τη μπάλα στον Γιαν Βέσελι που είτε εκτελούσε, είτε δημιουργούσε αφού τις περισσότερες φορές εκμεταλλεύτηκε την υψομετρική διαφορά που είχε με τους πράσινους.

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε το κακό του πρόσωπο στην επίθεση. Με τα μεγάλα κορμιά των Τούρκων να κλείνουν τους διαδρόμους οι παίκτες του Πασκουάλ αναλώθηκαν στην κυκλοφορία της μπάλας μακριά από το καλάθι επιμένοντας στις προσπάθειες από τα 6.75 χωρίς να βρίσκουν στόχο (0/7 στο δεκάλεπτο, 0/14 στο ημίχρονο). Κάπως έτσι προσπάθησε να μπει στο ματς και ο Καλάθης αφού του έδιναν τον χώρο, χωρίς αποτέλεσμα με συνέπεια ο τεχνικός του “τριφυλλιού” να τον κρατήσει έξω στο δεύτερο δεκάλεπτο, επιμένοντας στον Λεκαβίτσιους και στους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο μετά το ξεκίνημα της αναμέτρησης καθώς εμπιστεύτηκε τους Μήτογλου και Βουγιούκα.

Σ' εκείνο το διάστημα οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι αφού έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα και στην επίθεση πήγαν σε καλύτερες επιλογές με επιθετική αιχμή τον Λοτζέσκι. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκόςκράτησε στους δύο πόντους τη Φενέρ για έξι λεπτά, βρήκε τον τρόπο ν' αντεπιτεθεί. Το σημαντικό για τους “πράσινους” ήταν τα μόλις τρία λάθη και το γεγονός πώς δεν χάθηκε η επαφή με το σκορ, παρά την αστοχία.

Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΒΓΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΛΛΑ...

Η απάντηση στο δεύτερος μέρος ήρθε αποκλειστικά από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού καθώς με τους δέκα συνεχόμενους πόντους που σημείωσε έδωσε ώθηση στους συμπαίκτες του κι ενώ η Φενέρ είχε πάρει ξανά τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι αλλαγές στην άμυνα δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους Τούρκους αφού με καλή κυκλοφορία απαντούσαν όταν οι γηπεδούχοι έβρισκαν τρόπο να είναι κοντά στο σκορ. Στη τελευταία περίοδο οι “πράσινοι” προσπάθησαν να τα παίξουν όλα για όλα.

Όσο όμως, η ομάδα του “τριφυλλιού” τόσο με σωστές επιλογές η τουρκική ομάδα, διατηρούσε το προβάδισμα που έφτασε στους δέκα (63-73) στο 37'. Εκεί ουσιαστικά μπήκε τέλος στο ματς αφού δεν άντεξε άλλο απέναντι σε μία ομάδα που είχε περισσότερες λύσεις για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα κι έδειξε πώς όση ώρα να έπαιζαν οι δύο ομάδες δεν θ' άλλαζε κάτι. Πλέον οι “πράσινοι” επικεντρώνονται στη συνέχεια όπου για να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα θα πρέπει ν' αλλάξουν πολλά πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ