OPINIONS

Το στίγμα του κορυφαίου!

ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI)
ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο που έφερε πιο κοντά φίλους κι «εχθρούς» και το ξεχωριστό μήνυμα από τον αποχαιρετισμό στον κορυφαίο αθλητικό παράγοντα λίγες ώρες πριν ο Παναθηναϊκός παλέψει γι’ ακόμα έναν τίτλο.

Όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη (13/6) στη Μητρόπολη Αθηνών είναι εύκολο να αποτυπωθούν με εικόνες, αλλά δύσκολο να περιγραφούν. Η δύναμη των στιγμών που βίωσαν όσοι έδωσαν το «παρών» ήταν τέτοια που κυριαρχούσε και κυριαρχεί ακόμα, πολλές ώρες από το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Η εικόνα του Θανάση Γιαννακόπουλου να κλαίει με λυγμούς, η εικόνα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να προχωρά συντετριμμένος . Οι πιο χαρακτηριστικές από μια μέρα που τιμήθηκε πάνω απ όλα η μνήμη του κορυφαίου αθλητικού παράγοντα της χώρας.

Αν βάλει κάποιος στην κουβέντα το γεγονός πως η ιδιαιτερότητα της ημέρας ένωσε τούς πάντες, αθλητικά και πολιτικά πρόσωπα, μπορεί να ειπωθεί πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που ανέδειξε η χώρα τον τελευταίο αιώνα. Η καθολική αποδοχή, η αγάπη δίχως «αλλά», ο σεβασμός από κάθε πεδίο δράσης της καθημερινότητας είναι στοιχεία ενδεικτικά της επιρροής που είχε ο εκλιπών στα κοινά της Ελλάδας. Δυστυχώς χρειαζόταν ένας θάνατος για να ενώσει τους πάντες. Ευτυχώς ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν τόσο μεγάλος που είχε τη δύναμη να κάνει κάτι τέτοιο.

Το «αθάνατος» που δονούσε την ατμόσφαιρα στη Μητρόπολη είναι λίγο για να περιγράψει όσα σκέφτονταν όλοι χθες. Μακάρι να αναδείξει η Ελλάδα κι άλλες τέτοιες προσωπικότητες, σε κάθε χώρο. Τις έχει ανάγκη. Αυτό ήταν και το σημαντικότερο μήνυμα σε μία μέρα που επισκίασε τα πάντα, από την αθλητική επικαιρότητα τουλάχιστον. Σαφώς και το μυαλό δεν μπορεί να μείνει συγκεντρωμένο καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι των τελικών τηςStoiximan.grBasketLeague, όμως ο Παναθηναϊκός θέλει να τελειώνει την υπόθεση τίτλος , ώστε να την αφιερώσει στον ιστορικό του ηγέτη που πλέον θα βλέπει από ψηλά τις προσπάθειες της αγαπημένη τους ομάδας.

Ποντάρει στην ενέργεια

Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας του «τριφυλλιού», είναι βαρύ και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Παρόλα αυτά ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του θέλουν να μείνουν συγκεντρωμένοι ενώ πλέον έχουν ένα ξεχωριστό κίνητρο, ώστε οι «πράσινοι» να προσθέσουν στην τροπαιοθήκη τους το 37οπρωτάθλημα, νικώντας ακόμα μία φορά στο ΣΕΦ.

Είναι δεδομένο πώς από τη στιγμή που ηττήθηκαν στον πρώτο τελικό, έχουν αλλάξει κατά πολύ τον τρόπο σκέψης τους και γνωρίζουν ότι αν δεν προσέξουν θα σκοντάψουν. Από τις τρεις αναμετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει φανεί πώς παρότι το θέαμα δεν είναι το επιθυμητό στη σειρά, ο Παναθηναϊκός είναι ένα βήμα πιο μπροστά και αυτό στηρίζεται περισσότερο στο κομμάτι της ενέργειας. Αυτή την ενέργεια λοιπόν, θέλει να δει ο Πασκουάλ από τους παίκτες του και στο τέταρτο ματς της σειράς.

Παράλληλα στόχος των «πράσινων» είναι να φανούν σκληροί, ξεκινώντας από την άμυνα τους, προκειμένου να μη δώσουν το δικαίωμα στο Ολυμπιακό να βρει ψυχολογία. Ζητούμενο είναι να έχουν το έλεγχο του ρυθμού και να μην ξεφύγει η κατάσταση από τα χέρια τους, ώστε στο κρίσιμο σημείο να… πατήσουν γκάζι για την επικράτηση. Πολλές εκπλήξεις δύσκολα θα δούμε. Ο Παναθηναϊκός θα στοχεύσει ξανά στις αδυναμίες των «ερυθρόλευκων» και ταmissmatchγια να επιτεθεί ή να δημιουργήσει. Το θετικό είναι πώς το τελευταίο διάστημα έχουν βγει μπροστά και άλλοι παίκτες, οπότε άπαντες είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να τελειώσουν τη σειρά χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψουν στο ΟΑΚΑ. Όλοι το θέλουν πολύ και περισσότερο για τον κύριο Παύλο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ