OPINIONS

Το μάθημα του Γιόνας

Το μάθημα του Γιόνας

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την εικόνα του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ, που βρήκε τον ηγέτη της στο πρόσωπο του Ματσιούλις και τη "ζώνη" που επέμεινε ο Μπάνκι.

Με πολλές και σημαντικές απουσίες (Καλάθης, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Παπαγιάννης, Λεκαβίτσιους) για τον τρόπο που θέλει ν' αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός, είναι αλήθεια πώς δε γίνεται να βγάλεις πολλά συμπεράσματα, ωστόσο η αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ που ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική παρά τα δικά της προβλήματα βοηθάει, ώστε οι “πράσινοι” να πάρουν μαθήματα για τη συνέχεια.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ με εξαιρετικά ποσοστά από τα 6.75 είχαν πάνω από 20 πόντους στα τρία δεκάλεπτα, ωστόσο στην τέταρτη περίοδο κατέρρευσαν απέναντι στη “ζώνη” της Ένωσης στη μεγαλύτερη διάρκεια , με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί στις ειδικές καταστάσεις. Εκεί οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι τα πήγαν αρκετά καλά, σε αντίθεση με την ομάδα του “τριφυλλιού”, η οποία δεν μπόρεσε να φτάσει μέχρι το τέλος, παρά το γεγονός ότι της δόθηκε η ευκαιρία.

Ο ΛΟΤΖΕΣΚΙ "ΖΕΣΤΑΘΗΚΕ"

Με τον Καλαϊτζάκη στην πρώτη πεντάδα κι επιλογές που δύσκολα θα δούμε πολλές φορές την ερχόμενη σεζόν, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του, ωστόσο η Ένωση ήταν σε καλό επίπεδο ετοιμότητας κι απαντούσε άμεσα. Ο Ματ Λοτζέσκι όμως, ο οποίος κόντρα στην ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακός με 6/7 τρίποντα έδειχνε να παίρνει από το... χέρι τους συμπαίκτες του.

Ας μη γελιόμαστε, ένα από τα ερωτηματικά για την ομάδα του “τριφυλλιού” είναι οι λύσεις από τα 6.75 και η απόδοση του έμπειρου φόργουορντ είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντική για τη συνέχεια. Απέναντι στην άμυνα ζώνης την οποία χρησιμοποιούσε η Ένωση, ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε καλά την μπάλα και σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργούσε από το post με τον Ίαν Βουγιούκα, με συνέπεια να βγαίνουν ελεύθερα σουτ τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Λοτζέσκι ενώ στο ένας εναντίον ενός ο Κιθ Λάνγκφορντ, έδειχνε την κλάση του.

Αποτέλεσμα των καλών συνεργασιών ήταν οι 15 ασίστ στο πρώτο μέρος και το μόλις ένα λάθος που είχε ο Παναθηναϊκός, ωστόσο στη συνέχεια ήταν εμφανές πώς οι “πράσινοι” δεν είχαν το... μυαλό τους αφού δεν υπήρχε ο κλασσικός πόιντ γκαρντ. Κρατάει τις καλές συνεργασίες στην άμυνα και συγκεκριμένα του Γκιστ με τον Λάσμε, παρότι δεν μπόρεσε να παίξει με αλλαγές και τη διάθεση να “πολεμήσει” αλλά οι απουσίες δεν του επέτρεψαν να περιορίσει την ΑΕΚ καθώς σε κάθε περίοδο πήγαινε ψηλά το σκορ. Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός προχωράει με δεδομένα προβλήματα τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία ν' αναλύσουμε στην πορεία της προετοιμασίας όταν θα ενσωματωθούν και οι διεθνείς.

Η ΑΕΚ, από την άλλη, έδειξε πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία, παρότι είχε κι αυτή τέσσερις απουσίες. Πέρα από τον εξαιρετικό Ματσιούλις, που απέδειξε ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης της "Ένωσης", μεγάλες βοήθειες προσέφεραν στην επίθεση οι Γιαννόπουλος, Χάντερ, ενώ ο Μωραΐτης έκανε πολύ καλή δουλειά όσο έπαιξε στη θέση "1". Πάνω απ' όλα όμως ήταν εμφανής και η αγωνιστική επίδραση του προπονητή της. Ο Λούκα Μπάνκι επέμεινε σε όλο το παιχνίδι σε μία άμυνα ζώνης που επέτρεψε στην ΑΕΚ αφενός να κοντρολάρει τα ριμπάουντ και αφετέρου να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό να αλωνίσει με τα ύψη του κάτω από τα δύο καλάθια.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ