OPINIONS

Θέματα, που ζητούν λύσεις

GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τις προτεραιότητες του Παναθηναϊκού Superfoods πριν από τα επίσημα ματς και τον Ντένμον που δικαιώνει για την ώρα…

Φιλικές αναμετρήσεις όπως αυτή απέναντι στη Χίμκι σε βοηθούν να βάλεις στη σωστή τους διάσταση τα θέματα που πρέπει να βελτιώσεις και ο Τσάβι Πασκουάλ φαίνεται πως τα έχει ήδη… κυκλώσει λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Για την ώρα πρέπει να σταθούμε στη γενικότερη εικόνα των "πράσινων" και όχι στις επιλογές των τελευταίων λεπτών οι οποίες φυσικά και θα διορθωθούν στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά πράγματα να λύσει αν και από την πρώτη στιγμή έχουμε υπογραμμίσει πως η βελτίωση θα είναι ξεκάθαρη από αναμέτρηση σε αναμέτρηση αλλά είναι δεδομένο πως χρειάζεται χρόνος, ώστε να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο παρκέ.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, θα ξεκινήσουμε από το ζήτημα με τις βολές που ήταν και πάλι άσχημα τα ποσοστά. Εδώ δεν χρειάζονται λόγια αλλά έργα και πολλές ώρες στο ΟΑΚΑ αφού όταν θα μπούμε στις επίσημες αναμετρήσεις δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες και περιθώρια για… πεταμένους πόντους. Από κει και πέρα, αξίζει να σταθούμε στον Μάρκους Ντένμον για τον οποίο έχουμε αναφέρει αρκετά για τα πρώτα του βήματα στην ομάδα του "τριφυλλιού".

Τα πρώτα του βήματα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και σε καμία περίπτωση δεν είναι παίκτης που θυμίζει τον Τζέιμς Φελντέιν. Οι δυνατότητες του είναι μεγάλες αλλά μέχρι να τον δούμε θα υπάρχει το ερωτηματικός σχετικά με το αν θ’ ανταποκριθεί στις μάχες της EuroLeague αν και μέχρι τώρα τα πηγαίνει περίφημα.

Το πρόβλημα στο "5"

Η εικόνα κόντρα στη Χίμκι ήταν πολύ καλή στη μεγαλύτερη διάρκεια και είναι δεδομένο πως θα είναι ακόμα καλύτερη από τη στιγμή που σε λίγες ημέρες θα μπει και ο Λούκας Λεκαβίτσιους για να δώσει τη λύση στην θέση του πόιντ γκαρντ όταν θα είναι εκτός παρκέ ο Νικ Καλάθης. Σε ακόμα ένα φιλικό Παππάς και Ντένμον χρησιμοποιήθηκαν αλλά όπως και να έχει αναπροσαρμόζονται τα πλάνα. Παρόλα αυτά τόσο στη δημιουργία όσο και στη σχέση ασίστ/λάθη, οι "πράσινοι" δεν τα πήγαν άσχημα αν αναλογιστούμε το σημείο το οποίο βρίσκονται στη προετοιμασία. Το σημαντικό είναι να υπάρχει διάρκεια και φυσικά καλύτερο κλείσιμο των αναμετρήσεων.

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα τα οποία πρέπει να λύσει ο Πασκουάλ όμως, είναι αυτό στη γραμμή των ψηλών. Τη στιγμή που ο Κρις Σίνγκλετον έχει αρχίσει ν' ανεβαίνει η ομάδα του "τριφυλλιού" είχε πρόβλημα στη ρακέτα και ο Τζέιμς Γκιστ δεν έφτανε για να συμμαζέψει τα πράγματα απέναντι στους ψηλούς της Χίμκι. Όγκαστ και Βουγιούκας ήταν μία ταχύτητα πίσω και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα του Τσάβι Πασκουάλ, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη βελτίωση. Βέβαια, για τον Όγκαστ τα έχουμε πει, χρειάζεται χρόνο, ώστε να καταλάβει τον ρόλο που θέλει να του δώσει ο Καταλανός τεχνικός και ν’ ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτά τα οποία ζητάει η ομάδα.

Από κει και πέρα, στην περιφέρεια φαίνεται πως η ομάδα έχει βρει τον δρόμο της και χρειάζεται συγκεκριμένες "πινελιές" για να παίξει κάτι διαφορετικό με συνέπεια, σε σχέση με πέρσι. Κόντρα στην ρωσική ομάδα, Παππάς με Ντένμον ήταν ένα δίδυμο στο παρκέ και Καλάθης με Λοτζέσκι, Ρίβερς. Μάλιστα στο δεύτερο "πακέτο" οι "πράσινοι" πήγαν σε αλλαγές σε όλα τα σκριν κι επί της ουσίας τους έλειπαν οι καλές επιλογές στις λεπτομέρειες.

Όσο για τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, ήταν μια σημαντική αιτία, που δεν βοήθησε τους «πράσινους» να έχουν ισορροπία, με αποτέλεσμα και αυτό το κομμάτι να μπαίνει στο "μικροσκόπιο". Ο Παναθηναϊκός βαδίζει σωστά σε αυτό που θέλει να παρουσιάσει αλλά πέρα από τον χρόνο τον οποίο χρειάζεται, ο Πασκουάλ έχει πράγματα να λύσει, ώστε να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα των επίσημων υποχρεώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ