OPINIONS

Τελείωσαν τ' αστεία

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό Superfoods που πήγε για... φιλικό στον τέταρτο τελικό, τα ρεκόρ στις βολές και το μάθημα για την πέμπτη μονομαχία με τον Ολυμπιακό.

Έδωσε το δικαίωμα και το πλήρωσε, παρουσιάζοντας κακή εικόνα σε μία σημαντική μάχη. Τ' αστεία όμως τελείωσαν στον τέταρτο τελικό , μένει ένα ματς κι εδώ δεν χωράει χαλαρότητα, κάτι το οποίο πρέπει ν' αντιληφθούν ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του, ώστε να μην αποτύχουν στον τελευταίο στόχο που τους έχει απομείνει.

Πριν επιστρέψουμε στο αγωνιστικό κομμάτι, αξίζει να σταθούμε στο κομμάτι των βολών που τόσο καιρό γίνεται πολύ λόγος. Οι "ερυθρόλευκοι" πήγαν στο ημίχρονο έχοντας εκτελέσει 27 βολές και τελείωσαν στις 43 πηγαίνοντας ολοταχώς για το ρεκόρ. Μέχρι εκεί... Απλά είναι γεγονός πώς οι "πράσινοι" αντιμετωπίστηκαν με μεγαλύτερη αυστηρότητα στη διάρκεια της αναμέτρησης και φορτώθηκαν με φάουλ ακόμα και σε σημαντικά σημεία όταν η διαφορά μειωνόταν. Τώρα για τα υπόλοιπα λάθη δεν είναι για να πέφτεις από τα σύννεφα. Απλά ο Παναθηναϊκός πήρε το μάθημα του απ' όλες τις πλευρές και τώρα οφείλει να δώσει την απάντησή του στο ΟΑΚΑ, δείχνοντας το καλό του πρόσωπο στην τελευταία στροφή της αγωνιστικής περιόδου.

ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ

Οι "πράσινοι" από την αρχή δεν είχαν αυτό που ήθελαν και από κει φάνηκε πώς η βραδιά δεν θα είναι καλή. Συγκεκριμένα δεν είχαν την απαιτούμενη ενέργεια και δεν παρουσιάστηκαν σκληροί στο ματς, προκειμένου ν' απαντήσουν στον τρόπου που αγωνίζονταν οι "ερυθρόλευκοι". Αυτό είχε ως συνέπεια να παρασυρθούν στον ρυθμό των "ερυθρόλευκων" και να κυνηγούν συνεχώς στο σκορ. Με τα τρία φάουλ του Λοτζέσκι και του Ρίβερς στο ημίχρονο, άλλαξε η φιλοσοφία γρήγορα. Ο Παναθηναϊκός πήγε με δυο γκαρντ και ένα φοργουορντ στην περιφέρεια. Σ' εκείνο το διάστημα ο Ολυμπιακός πήρε πολλούς περισσότερους πόντους κοντά στο καλάθι ενώ οι "πράσινοι" ήταν άστοχοι από τα 6.75 (1/7).

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το σερί του Αμερικανού σταμάτησε και όλοι αρκέστηκαν να πηγαίνουν σε πολλές επιθέσεις ένας εναντίον ενός, κάτι πλέον αποτελεί συνηθισμένη εικόνα, ωστόσο με έναν παίκτη δεν μπορείς να τα γυρίσεις όλα ανάποδα σ' ένα παιχνίδι το οποίο έχει στραβώσει για τα καλά. Το τελευταίο δεκάλεπτο επιβεβαίωσε πώς ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να επιστρέψει σε καμία περίπτωση, έτσι όπως είχε εξελιχθεί το παιχνίδι.

Στο ματς που θα του έδινε τον τίτλο δέχτηκε 92 πόντους, οπότε οι συνθήκες δεν του επέτρεπαν να σκεφτεί, κάτι περισσότερο. Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός πρέπει ν' ανασυνταχθεί και να μπει στον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που θα του παρουσιαστούν. Έχει μία ευκαιρία ν' αποδείξει πώς είναι καλύτερος και να κλείσει τη σεζόν με θετικό πρόσημο και αυτό πλέον επιβάλλεται. Αυτό είναι το οποίο προέχει τη δεδομένη στιγμή και όχι τι θα γίνει μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ