OPINIONS

Στο δρόμο του Πιτίνο ο Παναθηναϊκός

Στο δρόμο του Πιτίνο ο Παναθηναϊκός
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, στον οποίο το "Α" και το "Ω" είναι το θέμα του προπονητή.

Το τελευταίο εξάμηνο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατάφερε να πετύχει έναν άθλο αγωνιστικά, αν αναλογιστούμε τι παρουσίαζε στο πρώτο μισό της σεζόν. Από την έλευση του Ρικ Πιτίνο και μετά οι "πράσινοι" άλλαξαν την εικόνα τους και κατάφεραν -κόντρα στις πιθανότητες- να μπουν στα playoffs της EuroLeague, ολοκληρώνοντας ακόμα μία χρονιά με τίτλους συνεχίζοντας το σερί από την περίοδο 1995-96.

Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που άλλαξε η τεχνική ηγεσία, το "τριφύλλι" κατόρθωσε να σώσει τη χρονιά -και φυσικά σε πολλές περιπτώσεις να παίξει όμορφο μπάσκετ.

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος, η μεγάλη εικόνα αφορά στην επόμενη μέρα, ωστόσο είναι σαφές πως πριν απ' όλα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή, που θα ηγηθεί στη νέα σεζόν. Αν δηλαδή θα παραμείνει ο Ρικ Πιτίνο για να συνεχίσει το έργο του ή αν θα αναλάβει άλλος τεχνικός.

Οι πρώτες επαφές έχουν γίνει, αλλά για την ώρα είναι όλα ανοικτά και σίγουρα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Ο ίδιος ο Αμερικανός μίλησε για τις πιθανότητες μετά το φινάλε του τρίτου τελικού. Πιθανότητες που, όπως κι ο ίδιος αποκάλυψε, είναι σαφώς πιο... φιλικές για τους νταμπλούχους σε σχέση με πριν έναν ή δύο μήνες. Ακόμα και στα... μπουζούκια που ακολούθησαν την κατάκτηση του τίτλου έδειξε πως έχει δεθεί με την ομάδα. Δεν παύει βέβαια το ενδεχόμενο παραμονής του να αποτελεί άθλο για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ δεδομένων των συνθηκών.

Στο δρόμο του Πιτίνο ο Παναθηναϊκός
EUROKINISSI

Το πιο σημαντικό ίσως έχει να κάνει με το legacy, που ανέφερε κι ο ίδιος ότι συζητήθηκε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Όχι μόνο ότι αντιλήφθηκε το μέγεθος του συλλόγου, αλλά πάνω απ' όλα τον απώτερο σκοπών όλης της προσπάθειας από την πλευρά του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Η κληρονομιά που θέλει να συνεχίσει ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ.

Πέραν τούτου, ανεξαρτήτως του προσώπου που θα βρεθεί στην τεχνική ηγεσία την επόμενη χρονιά πάντως, ο Τζέικομπ Γουάιλι, που αγωνιζόταν στην Γκραν Κανάρια, θ’ αποτελέσει την πρώτη προσθήκη στη ρακέτα, καθώς έχει ξεχωρίσει και διαθέτει τα χαρακτηριστικά τα οποία ψάχνει το "τριφύλλι" ενώ έχει δώσει τη συγκατάθεση του ο Πιτίνο. Από κει και πέρα, ανάμεσα σε άλλες περιπτώσεις, έχει ξεχωρίσει ο Πέιτον Σίβα της Άλμπα Βερολίνου (είναι "παιδί" του Ρικ Πιτίνο, αφού οι δύο τους συνεργάστηκαν στο Louisville για μια τετραετία), αλλά εδώ οι επαφές δεν είναι τόσο προχωρημένες καθώς εξετάζονται και άλλοι παίκτες.

ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ, ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ Ο... ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΟΜΑΣ

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκινάει από μία καλή αφετηρία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και αυτό οφείλεται στον ελληνικό κορμό του.

Εν αναμονή της επιστροφής του Νίκου Παππά στη δράση, την ώρα που ο Ιωάννης Παπαπέτρου ολοκληρώνει μια εξαιρετική σεζόν, ο Γιώργος Παπαγιάννης άρχισε να αποδίδει σε υψηλά στάνταρ, και με τους Ντίνο Μήτογλου, Θανάση Αντετοκούνμπο (εφόσον συνεχίσει) οι "πράσινοι" έχουν τις σταθερές τους. Την ίδια στιγμή που αναμένεται να επιβραβευτεί η συνέπεια του Ίαν Βουγιούκα.

Στο δρόμο του Πιτίνο ο Παναθηναϊκός
EUROKINISSI

Η συνεργασία με τον Τζέιμς Γκιστ ολοκληρώνεται και θα φανεί στην πορεία η πρόθεση του "τριφυλλιού", όπως και για τον Ματ Λοτζέσκι που πάντως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να παραμείνει. Παρελθόν θα αποτελέσουν οι Κιθ Λάνγκφορντ και Λούκας Λεκαβίτσιους, Σον Κιλπάτρικ σε αντίθεση με τον ΝτεΣον Τόμας, που ειδικά με τον Πιτίνο στον πάγκο είχε πολύ καλή παρουσία και θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός φοργουορντ τη δεδομένη στιγμή μοιάζει ο μόνος σίγουρος για να παραμείνει.

Εν κατακλείδι: ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπορεί να γιορτάσει για μερικές ημέρες την κατάκτηση ενός ακόμη νταμπλ. Οι επόμενες ημέρες όμως θα καθορίσουν το μονοπάτι στο οποίο θα κινηθεί το "τριφύλλι" την επόμενη σεζόν. Υπομονή μέχρι την 21η Ιουνίου, ημερομηνία που ο ίδιος ο Ρικ έχρισε ως καταληκτική για την ανακοίνωση της απόφασής του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ