OPINIONS

"Πονάει" για την εικόνα και τον Λοτζέσκι

EUROLEAGUE / ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει από την Κωνσταντινούπολη για τη συντριβή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από τη Φενέρ, τον τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι που "πονάει" περισσότερο από την ήττα την ομάδα του Ρικ Πιτίνο.

Το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε ήταν εξαιρετικά δύσκολο , ώστε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Η ήττα δεν ήρθε μεν αναπάντεχα, από την άλλη όμως ο τρόπος που αυτή ήρθε και -πολύ περισσότερο- ο τραυματισμός του Ματ Λοτζέσκι αυξάνουν τον προβληματισμό.

Ειδικά από την στιγμή που ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας, ουσιαστικά τον πρώτο στόχο της χρονιάς. Όσα πράγματα και αν βελτίωσε, όπως ο έλεγχος των ριμπάουντ, δεν του έφταναν για να είναι ανταγωνιστικός. Πέρα από τη διαφορά των δύο ομάδων που γίνεται μεγαλύτερη λόγω των απουσιών του, υπάρχουν κομμάτια τα οποία δεν διορθώνουν οι "πράσινοι" κυρίως επιθετικά.

Μοιάζουν μπερδεμένοι σε αυτά που ζητάνε επιθετικά σε κάθε παιχνίδι, βλέπουν τον Σον Κιλπάτρικ να είναι αρκετά πιο διστακτικός απ' ότι περίμεναν και χάνουν τον έναν μετά τον έναν τους παίκτες που μπορούν να προσφέρουν επιθετικά (ο Ματ Λοτζέσκι προστέθηκε στη λίστα με θλάση στον δεξιό δικέφαλο, μετά τις πρώτες εκτιμήσεις).

Πάνω απ' όλα όμως, αυτό που μετράει τώρα είναι πώς οι θα μαζέψουν τα... κομμάτια τους ενόψει Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, έχοντας ακόμα μια σημαντική απουσία. Αυτή του Λοτζέσκι.

ΗΘΕΛΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ

Απέναντι σε μια ομάδα όπως η Φενέρμπαχτσε είναι σαφές πως η διάθεση και η προσπάθεια από μόνες τους, δεν αρκούν. Κάτι που επιβεβαιώθηκε γρήγορα στο παιχνίδι. Μπορεί η ομάδα του "τριφυλλιού" να ξεκίνησε καλά, όσο κυλούσε όμως το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι διάβαζαν καλύτερα τις βοήθειες και έβρισκαν ελεύθερα σουτ.

Τα 10/16 σουτ της τουρκικής ομάδας στο κέντρο δεκάλεπτο (με επτά εξ αυτών να είναι από ασίστ) έχουν να κάνουν με την ποιότητα της, τόσο σε επίπεδο δημιουργίας όσο και σε επίπεδο εκτέλεσης.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν είχε να αντιπαραβάλει κάτι αντίστοιχο. Ο Ίαν Βουγιούκας ήταν ο μοναδικός που απειλούσε με συνέπεια (έστω κι αν δεν του δόθηκαν συνεχόμενα λεπτά στο παρκέ), με αποτέλεσμα η παραγωγικότητα να παραμένει χαμηλά. Μόλις 10/24 σουτ και 10 λάθη κατέγραψαν οι πρωταθλητές στο πρώτο μισό, δείγμα της αδυναμίας τους να βρουν καλές επιλογές και ελεύθερα σουτ.

Κι όλα αυτά, ενώ ο Νικ Καλάθης ήταν εγκλωβισμένος στην άμυνα της Φενέρμπαχτσε με 1/4 σουτ, 4 ασίστ και 4 λάθη.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ

Η εικόνα του αγώνα και ο τρόπος με τον οποίον αυτός εξελίχθηκε έδωσε την αίσθηση ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν πήρε τίποτα από την Κωνσταντινούπολη. Δεν είχε έστω ένα θετικό στοιχείο, κάτι από το οποίο να πιαστεί εν όψει της συνέχειας.

Κι αν το όποιο κέρδος θα ήταν σημαντικό ψυχολογικά αφού ακολουθεί το ντέρμπι, ο Ρικ Πιτίνο συνεχίζει να μετράει απώλειες. Στην Ulker Sports Arena ήταν σειρά του Ματ Λοτζέσκι να μπει στο ιατρικό δελτίο.

Ακριβής διάγνωση δεν ήταν δυνατό να γίνει άμεσα, αλλά η αντίδραση του ίδιου και το βεβαρημένο ιστορικό του σε μυϊκούς τραυματισμούς (συν τον απαιτούμενο χρόνο αποθεραπείας σε κάθε έναν εξ αυτών) δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για το ντέρμπι της ερχόμενης εβδομάδας.

Κι αυτό είναι σίγουρα μεγαλύτερο πρόβλημα από μια ήττα, που έτσι κι αλλιώς η ομάδα του "τριφυλλιού" δεν έχει δείξει φέτος ότι θα μπορούσε να αποφύγει.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΙΜΟΣ

Μετά κι από αυτό, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τον Σον Κιλπάτρικ και τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Οι δύο τους ήταν οι μοναδικοί μεταξύ των "κοντών" που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων απόψε κι αυτοί που καλούνται πλέον να τραβήξουν κουπί.

Παρεμπιπτόντως, για μια ακόμη φορά φάνηκε πόσο χρήσιμος είναι ο Ίαν Βουγιούκας. Για το γεγονός πως είχε τεθεί στο περιθώριο άδικα, έχουμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν. Εδώ και καιρό, κανείς δεν περισσεύει για τους "πράσινους", πόσω μάλλον παίκτες σαν τον έμπειρο σέντερ, ο οποίος δηλώνει "παρών" κάθε φορά που του ζητείται.

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΕΠΟΥΛΩΝΕΙ ΠΛΗΓΕΣ Ή...

Με τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας να ακολουθεί, στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ξέρουν ότι ο δρόμος είναι ένας: η νίκη - πρόκριση. Μόνο και μόνο για να μην χαθεί ο πρώτος στόχος και βυθιστεί η ομάδα ακόμη περισσότερο ψυχολογικά.

Το ντέρμπι δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία του "τριφυλλιού" στην EuroLeague, μπορεί όμως να επουλώσει κάπως τις ανοικτές πληγές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ