OPINIONS

Πόλεμος μέχρι τέλους!

Πόλεμος μέχρι τέλους!

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει από το Λας Πάλμας για τους παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που βγήκαν μπροστά ενόψει των τελικών της EuroLeague.

" Δε μας παίρνει να χαλαρώσουμε ούτε δευτερόλεπτο. Κάθε ματς είναι τελικός για εμάς", είπε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στον Sport24 Radio 103,3 και όπως αποδείχτηκε οι παίκτες του "τριφυλλιού" το έχουν βάλει καλά στο μυαλό τους. Αυτό άλλωστε, φάνηκε με τον κάλύτερο τρόπο απέναντι στη Γκραν Κανάρια .

Για κάποιους το "διπλό" πριν από το τζάμπολ να ήταν δεδομένο, ωστόσο τίποτα δεν μπορούσε να φέρει σιγουριά στις τάξεις των "πράσινων" με την εικόνα που είχαν παρουσιάσει εκτός έδρας σε συνδυασμό με τα πολλά προβλήματα τα οποία είχαν ν’ αντιμετωπίσουν.

Η πνευματική ετοιμότητα στον πρώτο "τελικό" της EuroLeague έγινε γρήγορα αντιληπτή και όταν τραυματίστηκε ο Μήτογλου, άπαντες έδειξαν πώς είναι έτοιμοι να φύγουν με τη νίκη και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο. Πέρα από το θετικό αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός κρατάει το βήμα μπροστά που έκανε ο Γιώργος Παπαγιάννης ο οποίος έδειξε πανέτοιμος να μπει στη μάχη (σε μια περίοδο που ο Πέιν δεν πρόκειται να έχει πιο σημαντικό ρόλο από αυτόν που έχει τώρα) και δικαιώνει τον Ρικ Πιτίνο ο οποίος στο έργου που θ’ αφήσει, σίγουρα περιλαμβάνεται η διαχείριση και η εμπιστοσύνη στον νεαρό σέντερ. Πολύ σημαντική ήταν στις δύο πλευρές του γηπέδου και η συνεισφορά του Θανάση Αντετοκούνμπο.

EUROLEAGUE / ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για να μη στεκόμαστε ξεχωριστά σε ονόματα αυτό που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή είναι πώς στα δύσκολα όσοι χρησιμοποιήθηκαν πάλεψαν και ήταν απόλυτα έτοιμοι. Και αυτό είναι το σημαντικότερο ανεξαρτήτως αντιπάλου κι ενόψει των αγώνων που έρχονται με δύο εκτός έδρας κόντρα σε Νταρουσάφακα και ΤΣΣΚΑ. Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στην κατάταξη, το "τριφύλλι" για να ελπίζει σε πρόκριση στα playoffs πρέπει να μάθει να πολεμά χωρίς να κοιτάζει τους άλλους. Άρα χωρίς πολλά λόγια βάζει μπροστά για τον επόμενο τελικό στην Κωνσταντινούπολη. Η πρόβα για τα έξι ματς "φωτιά" πάντως, είχε θετικό πρόσημο.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΔΙΠΛΟ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ

Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις ήταν μέχρι ένα... βουνό για τους "πράσινους" αλλά αξίζει να δούμε τα θετικά τους στοιχεία απέναντι σε μία ομάδα που δεν έδειχνε ικανή να τους σταματήσει όσου περνούσε η ώρα. Μετά από ένα κακό αμυντικά πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός βελτίωσε σημαντικά τη συμπεριφορά του στο πίσω κομμάτι του γηπέδου. Κυρίως μέσα από το ένας με έναν, που αποτέλεσε τη ναυαρχίδα της Γκραν Κανάρια επιθετικά μέχρι την ανάπαυλα.

Οι "πράσινοι" είχαν έλλειμμα συγκέντρωσης, δεν επικοινωνούσαν σωστά στην άμυνα και αυτό έδωσε το δικαίωμα στην ισπανική ομάδα να ελπίζει σε νίκη για ένα εικοσάλεπτο. Αυτό άλλαξε από τη στιγμή που η περιφερειακή άμυνα του "τριφυλλιού" έβαλε φρένο στα μακρινά σουτ τα οποία μπορούσαν να διατηρήσουν τη Γκραν Κανάρια μέσα στο παιχνίδι.

EUROLEAGUE / ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από κει και πέρα, μετά από σχεδόν δύο μήνες με τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο, το "τριφύλλι" έδειξε για δεύτερο σερί παιχνίδι μεγάλη βελτίωση στην επίθεση. Ο αγώνας στο Λας Πάλμας σού έδινε πολλές φορές την αίσθηση ότι παίζεται... στο ΟΑΚΑ βάσει της αυτοπεποίθησης με την οποία εκτελούσαν οι φιλοξενούμενοι. Κι όλα αυτά στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν (μέχρι το επόμενο) από την στιγμή που η Αρμάνι Μιλάνο πέρασε από την έδρα της Χίμκι.

Παράλληλα, η επιστροφή του Κιθ Λάνγκφορντ στην δράση ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Κι αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Η ισορροπία που υπάρχει πλέον στο παιχνίδι των "πράσινων" είναι σημαντική, με τον 36χρονο γκαρντ να δημιουργεί εξαιρετικό δίδυμο με τον Σον Κιλπάτρικ. Έχει πάρει από πάνω του ένα μεγάλο μέρος του «πρέπει» της επίθεσης, επιτρέποντάς του να μην εκβιάζει προσπάθειες. Πλέον δεν είναι απαραίτητο ο Σον Κιλπάτρικ να βάζει 15+ πόντους σε κάθε παιχνίδι για να έχει ελπίδες ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Κι αυτό κάνει τη ζωή όλων πιο απλή.

Τα πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα αλλά παράλληλα είναι και απλά για τους "πράσινους". Η κάθε αναμέτρηση στη EuroLeague είναι τελικός, θα βρουν απέναντι τους και πιο δύσκολους αντιπάλους αλλά είναι αισιόδοξο το μήνυμα πώς αντιλήφθηκαν την κατάσταση και μοιάζουν αποφασισμένοι να είναι σκληροί μέχρι το τέλος. Επόμενη στάση λοιπόν, στην Πόλη κόντρα στην Νταρουσάφακα για να δούμε αν αντέχει το "πρέπει" πρώτα απέναντι σε ομάδες που δεν έχουν το βαθμολογικό κίνητρο.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ