OPINIONS

Πολεμιστές και στη Βιτόρια

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το καλύτερο φετινό ματς του Παναθηναϊκού σε άμυνα, διάθεση, αποφασιστικότητα, για τους Λάσμε, Μήτογλου και για την πρόκληση της Μπασκόνια.

Μ’ επιβλητικό τρόπο ο Παναθηναϊκός… έκοψε το δρόμο της Μπαρτσελόνα που ήταν έτοιμη να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της. Απέναντι σ’ ένα δυνατό αντίπαλο οι «πράσινοι» έκαναν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, τουλάχιστον αμυντικά.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν ενέργεια, διάθεση και αποφασιστικότητα με συνέπεια να συνεχίσουν τις νίκες, παρουσιάζοντας μια εικόνα πολεμιστών που πρέπει να παραμείνει για τις επόμενες αναμετρήσεις και μακριά από το ΟΑΚΑ, όπως αυτή η οποία έρχεται κόντρα στη Μπασκόνια. Μέχρι να φτάσουμε όμως στη δύσκολη αποστολή της Βιτόρια, αξίζει να σταθούμε σε όσα έγιναν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων κόντρα στους «μπλαουγκράνα».

Η ομάδα έδειξε σοβαρότητα απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που διαθέτει ποιότητα και πάλεψε για κάθε μπάλα, κάτι το οποίο φαίνεται και από τα 16 επιθετικά ριμπάουντ. Είδαμε να παίρνει πράγματα απ’ όλους τους παίκτες και τον παλιό καλό Στεφάν Λάσμε. Ο σέντερ των «πράσινων» ήταν εξαιρετικός μέσα στη ρακέτα κυρίως γιατί πίεζε να μην πάρει τη μπάλα ο αντίπαλος ψηλός ενώ όταν χρειάστηκε έδωσε επιθετικές λύσεις. Στο τελευταίο δεκάλεπτο χρειάστηκε να βάλει το λιθαράκι του και ο Ντίνος Μήτογλου με επτά πόντους, όταν ο Παναθηναϊκός είχε κολλήσει επιθετικά ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Ματ Λοτζέσκι.

Σε μία βραδιά που ο Νικ Καλάθης μπορεί να μοίραζε ασίστ ασταμάτητα (12) αλλά ήταν άστοχος, οι «πράσινοι» βρήκαν τις λύσεις, ώστε να πετύχουν τον στόχο τους. Πλέον αυτό που θέλει ο Παναθηναϊκός είναι κι ένα καλό αποτέλεσμα σ’ εκτός έδρας αναμέτρηση, οπότε γι’ αυτό θα παλέψει σε λίγες ώρες απέναντι στη Μπασκόνια, προκειμένου να δείξει στην πράξη πώς δικαιούται να βρίσκεται ψηλά.

ΕΧΤΙΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΑ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ αποφασισμένος να δείξει από την πρώτη κατοχή ότι δεν θέλει να έχει δύσκολο βράδυ. Αυτό αποτυπώθηκε πλήρως από την εξαιρετική του άμυνα και από τον τρόπο που όλοι οι παίκτες έβαζαν τα χέρια τους πάνω στη μπάλα. Αυτό είχε ως συνέπεια η Μπαρτσελόνα να μη βρει πολλά ελεύθερα σουτ ενώ ήταν ξεκάθαρη η διάθεση των «πράσινων» που πήγαιναν σε όλες τις μάχες των ριμπάουντ. Μοναδικό πρόβλημα ήταν η άμυνα στο λόου ποστ όπου πήγαινε στο ένας εναντίον εντός, προκειμένου να μην έχουν ελεύθερο πεδίο δράσης οι περιφερειακοί της Μπαρτσελόνα.

Επιθετικά προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, ωστόσο αυτό άλλαξε σύντομα με σκριν πάνω στη μπάλα και δημιουργία από τη θέση «2». Εξαιρετική παρουσία είχαν και οι παίκτες που μπήκαν στο ματς όταν ο Πασκουάλ ξεκίνησε το ροτέισον και παρά τα λάθη, ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει τον πρώτο του στόχο να επιβάλλει τον ρυθμό του, δημιουργώντας διψήφια διαφορά, έχοντας σ’ εξαιρετικό βράδυ επιθετικά τον Ντεσόν Τόμας που κέρδισε μάχες στο ένας εναντίον ενός επιθετικά.

Αρνητικό σημείο ήταν το τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάει ψηλά το σκορ, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι παραπάνω. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την ηρεμία και τους πηγαίνοντας το ματς εκεί που ήθελαν.Με όλους τους παίκτες να συνεισφέρουν επιθετικά και να δείχνουν μια πολύ καλή αντίδραση για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά από αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό.

Σαφώς και ο Παναθηναϊκός δε μπορεί να μείνει για πολύ σε αυτό το αποτέλεσμα καθώς ακολουθεί το ματς με τη Μπασκόνια η οποία μετά την αλλαγή προπονητή θα θέλει το ξέσπασμα μέσα στο «σπίτι» της. Άρα, οι «πράσινοι» πρέπει να δείξουν ανάλογη αποφασιστικότητα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ