OPINIONS

Πληγή που δεν κλείνει

EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την ευκαιρία που έχασε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να πετύχει την υπέρβαση στο Τελ Αβίβ, επιτρέποντας στη Μακάμπι να πάρει 21 επιθετικά σε 43 διεκδικήσεις. Τα ριμπάουντ παραμένουν πληγή που δεν κλείνει!

Η πορεία που πραγματοποιεί τη φετινή σεζόν η Μακάμπι είναι εκπληκτική όπως και η δουλειά που έχει κάνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με αποτέλεσμα η ομάδα του ν' αντιδράει σωστά ακόμα και όταν έχει πολλές απουσίες. Για τον λόγο αυτό ο Παναθηναϊκός είχε μόνο να κερδίσει από την συγκεκριμένη αναμέτρηση, ωστόσο μόνος ανέβασε τον πήχη και ήταν εκείνος που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει με μία μεγάλη νίκη η οποία θα του έδινε το δικαίωμα να κοιτάξει ακόμα ψηλότερα.

Έφτασε να προηγείται με 18 πόντους διαφορά (13-31 στο 12') με τον Νικ Καλάθη να μην είναι στο καλύτερο του βράδυ, αλλά πλήρωσε τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και την κακή του άμυνα σε αρκετές περιπτώσεις και τη χαμηλή δημιουργία. Δύο τομείς που ο Ρικ Πιτίνο φωνάζει από την πρώτη ημέρα που επέστρεψε στην Ελλάδα.

Σε 43 διεκδικήσεις στη ρακέτα του τριφυλλιού η Μακάμπι κατάφερε να πάρει 21 επιθετικά! Με αυτή την ανεπίτρεπτη επίδοση δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Πάλεψε για κάθε μπάλα όταν η κατάσταση έγινε δύσκολη, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι πήγαν στις μάχες μέσα στη ρακέτα, χωρίς διάθεση και συγκέντρωση, κάτι το οποίο δεν έχει να κάνει μόνο με τους ψηλούς αλλά με τη συνολική λειτουργία. Όταν το ματς γύρισε για τα καλά, ο Παναθηναϊκός τα... έχασε και η αλήθεια είναι πως τον πληγώνει περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο ηττήθηκε στο Τελ Αβίβ.

Η ευκαιρία ήταν τεράστια, αλλά θα του ξαναδοθεί, ωστόσο πρέπει να δει τα ζητήματα που έχει να λύσει εδώ και καιρό, ξεκινώντας από τα βασικά όπως είναι ο τομέας των ριμπάουντ. Τη δεδομένη στιγμή αυτό το οποίο μετράει είναι επιστρέψει στις νίκες κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και να προχωρήσει βήμα-βήμα στα επόμενα.

ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΠΟ ΝΤΟΡΣΕΪ ΚΑΙ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

Διαβασμένος, με πολύ ενέργεια κι εξαιρετική άμυνα ο Παναθηναϊκός έδειξε τις διαθέσεις του, ώστε να πάρει ένα σημαντικό διπλό. Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου σε εξαιρετικό βράδυ οι πράσινοι διατηρούσαν το προβάδισμα με διψήφια διαφορά από την πρώτη περίοδο που έφτασε και τους 18 (13-31) στο ξεκίνημα της δεύτερης.

Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο αμυντικά γι' ακόμα ένα ματς πήγαν σε παράλληλο hedge οut και ειδικά με τον Χάντερ του επέτρεπαν να κάνει το short roll και να πάρει μπάλα στο high post χωρίς να δίνουν βοήθειες. Παράλληλα, ήταν δυναμική η αντιμετώπιση πάνω στον Γουίλμπεκιν, ενώ του δεν του επέτρεπαν την εκτέλεση όταν πήγαινε σε διείσδυση. Επί της ουσίας, τη μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό έκαναν οι παίκτες της Μακάμπι που ήρθαν από τον πάγκο, κυρίως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και ο Καλοϊάρο στον τομέα των ριμπάουντ.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να είναι διαβασμένοι σε αυτό τον τομέα στο ξεκίνημα τους ματς αλλά αποτέλεσε ξανά μεγάλο πρόβλημα, στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου όπου οι γηπεδούχοι μείωσαν στους τρεις (43-46), σημειώνοντας 22 πόντους σε έξι λεπτά. Η ολιγωρία σε αυτό το κομμάτι είχε ως συνέπεια την επιστροφή της Μακάμπι που έπαιρνε δύο και τρεις ευκαιρίες για να εκτελέσει.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ

Το βράδυ δεν θα ήταν εύκολο στο Τελ Αβίβ αλλά ο Παναθηναϊκός έβγαζε αντίδραση από την εξαιρετική του επίθεση, με αποτέλεσμα να βρει απάντηση στην αντεπίθεση των γηπεδούχων. Ο Καλάθης έχασε την αρχική του ηρεμία και ο τεχνικός των πρασίνων προτίμησε περισσότερη ώρα το δίδυμο Φρεντέτ - Ράις.

Με τον αρχηγό του στον πάγκο, το τριφύλλι διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 33' . Σ' εκείνο το σημείο μετά από πολύ ώρα η Μακάμπι έφερε το ματς στα ίσια. Το... αστείο με τα ριμπάουντ είχε κουράσει καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν φτάσει τα 18 επιθετικά και ο Γουίλμπεκιν είχε “ζεσταθεί” για τα καλά.

Μετά την επιστροφή των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός έδειξε ανήμπορος ν' αντιδράσει και δέχτηκε επιμέρους σκορ 23-10 και είχε μόλις δύο πόντους στα τελευταία έξι λεπτά. Η ήττα δεν τον πονάει αλλά ενοχλεί ο τρόπος που έρχεται από έναν τομέα που ο Πιτίνο έχει υπογραμμίσει επανειλημμένως.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ