OPINIONS

Πείσμα για πρόκριση!

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την αυτοπεποίθηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά από καιρό και τους αγώνες της χρονιάς στη EuroLeague.

Η νίκη ήταν το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με τη Χίμκι, δεδομένου ότι το «τριφύλλι» έπαιζε όλη τη σεζόν στην EuroLeague. Κάτι ανάλογο βέβαια, θα συνηθίσουμε να λέμε και στις αναμετρήσεις που ακολουθούν.

Το θετικό αποτέλεσμα συνδυάστηκε μάλιστα με πολύ ωραίο θέαμα παρά τις σημαντικές απουσίες, κάτι που μπορεί να επιδράσει σημαντικά στην ψυχολογία εν όψει των δύο επόμενων εκτός έδρας αγώνων με Γκραν Κανάρια και Νταρουσάφακα. Δυο τελικών για τους «πράσινους», πριν από το τρίτο εκτός με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σε Ισπανία και Τουρκία άλλωστε, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα παίξει τα ρέστα της για οκτάδα. Κάτι το οποίο έχουν αντιληφθεί άπαντες. Αυτά τα δύο παιχνίδια μοιάζουν με ασκήσεις επιβίωσης από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται αισθητά μακριά από το ΟΑΚΑ. Τώρα όμως, τα λάθη δε συγχωρούνται. Όσο γι’ αυτά που έγιναν κόντρα στη Χίμκι, η εικόνα του πρώτου μέρους τα λέει όλα. Οι «πράσινοι» μετά από καιρό είχαν αυτοπεποίθηση στην επίθεση, βρήκαν ρυθμό και έκαναν πάρτι.

Αντίθετα, δεν είχαν σωστές αντιδράσεις στην προσωπική άμυνα ενώ τα ερωτηματικά στους ψηλούς παραμένουν. Με μεγαλύτερο φυσικά τον Έιντριαν Πέιν ο οποίος αποκτήθηκε για να δώσει το κάτι παραπάνω, αλλά μέχρι τώρα τίποτα...

ΜΕ ΦΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ

Η εκκίνηση των «πρασίνων» στο παιχνίδι ήταν υποδειγματική στο πίσω μέρος του παρκέ. Κι αν δεν παρέμεινε έτσι μέχρι το ημίχρονο, ας είναι καλά η επίθεση. Με σωστές επιλογές, σουτ ρυθμού και αυτοπεποίθηση που αντιλαμβάνονταν όλοι στο ΟΑΚΑ, οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου.

Οι 65 πόντοι μέχρι την ανάπαυλα αποτελούν νέο ρεκόρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη διοργάνωση, ως αποτέλεσμα των 23/32 σουτ και των 14/16 βολών. Αριθμοί και ποσοστά εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά της υπόλοιπης σεζόν.

Σε αυτό βέβαια βοήθησε κι η ρωσική ομάδα που παρουσιάστηκε χωρίς διάθεση να πιέσει την μπάλα και να αναγκάσει τους γηπεδούχους να σκεφτούν δεύτερη και τρίτη φορά τι πρέπει να κάνουν για να σκοράρουν.

ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Παρά την εξαιρετική αύρα και την επιθετικότητα του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν πολύ διαφορετικοί στο δεύτερο μέρος. Η επίθεση δεν λειτουργούσε εξίσου καλά, η άμυνα στο πικ εν ρολ ήταν απογοητευτική, κι έτσι η Χίμκι απέκτησε το δικαίωμα στην ελπίδα για το «διπλό».

Όσο η ρακέτα του «τριφυλλιού» ήταν άδεια, δίχως το παραμικρό ίχνος βοήθειας, η ομάδα του Ρίμας Κουρρινάιτις αισθανόταν ότι μπορεί να κλέψει τη νίκη. Της έλειπε όμως ο παίκτης που θα κάνει το κάτι παραπάνω, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ διατήρησε την απόσταση ασφαλείας.

Η νίκη ήρθε λοιπόν για την ελληνική ομάδα, σε ένα σαραντάλεπτο γεμάτο αντιθέσεις σε άμυνα και επίθεση. Η ουσία βέβαια δεν αλλάζει κι αυτό είναι που μετράει περισσότερο από κάθε τι άλλο στην παρούσα φάση της EuroLeague. Επόμενος σταθμός το Λας Πάλμας και η Γκραν Κανάρια όπου οι «πράσινοι» οφείλουν να δείξουν στην πράξη το πείσμα τους, ώστε να είναι στα playoffs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ