OPINIONS

Πάλεψε για την ευκαιρία σου!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό Superfoods που σε σαράντα λεπτά την Παρασκευή (27/4, 22:00) οφείλει να τελειώσει όσα ξεκίνησε στη Μαδρίτη στον τρίτο αγώνα των playoffs και να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final Four στο ΟΑΚΑ, κόντρα στα εμπόδια που του βάζουν!

Το λάθος των διαιτητών στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου όταν δεν είδαν την παράβαση του Σέρχιο Γιουλ στον αιφνιδιασμό του Παναθηναϊκού Superfoods -σε μία εύκολη φάση- και σε συνέχεια όσων είδαμε στη διάρκεια της αναμέτρησης, δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν την προσπάθεια του "τριφυλλιού" αφού δεν τα παράτησε. Μέχρι κι ο Τσάβι Πασκουάλ "εξερράγη" στη διάρκεια του αγώνα λόγω των αποφάσεων των διαιτητών.

Οι "πράσινοι" ήταν αποφασισμένοι να παλέψουν και παρά τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μέσα στο παιχνίδι το κατάφεραν μέχρι το 38'. Κάπου εκεί ξέμειναν από λύσεις, όλα ήταν υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία όταν το χρειάστηκε βρήκε τις ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα και μαζί τη νίκη .

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, η ομάδα του "τριφυλλιού" είναι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά είναι υποχρεωμένη να παίξει με όλες της τις δυνάμεις την Παρασκευή (27/4, 22:00) για την τελευταία ευκαιρία που έχει να γυρίσει όσα εμπόδια κι αν βρει στον δρόμο της, προκειμένου η σειρά να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ.

Μέχρι τότε όμως, πρέπει ν' αλλάξει πράγματα και πάνω απ' όλα, να βρει στηρίγματα ο Νικ Καλάθης, ο οποίος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού πάλευε μόνος του, μέχρι να βγουν μπροστά ο Τζέιμς Γκιστ και ο Μάικ Τζέιμς.

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ

Από την αρχή, η αποστολή του "τριφυλλιού" ήταν δύσκολη και το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό Superfoods ήταν να κρατήσει τους γηπεδούχους χαμηλά, χωρίς να παρασυρθεί από τον ρυθμό τους. Το WiZink Center δεν είναι ΟΑΚΑ, ο γρήγορος ρυθμός είναι υπέρ της ισπανικής ομάδας και πάνω σε αυτό δούλεψε σε τακτικό επίπεδο ο Τσάβι Πασκουάλ -επιμένοντας σε μεγάλες και αργές επιθέσεις.

Με τον Κέι Σι Ρίβερς αυτή τη φορά στην αρχική πεντάδα αντί του Θανάση Αντετοκούνμπο, οι "πράσινοι" έριξαν το βάρος στο αμυντικό κομμάτι.

Ξανά με πίεση σε όλο το γήπεδο με τον Νικ Καλάθη πάνω στον Λούκα Ντόντσιτς και "παγίδες", προκειμένου να γίνει πιο δύσκολη η οργάνωση του παιχνιδιού. Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, το "τριφύλλι" προσπάθησε να πάει σε μεγάλες επιθέσεις, σε αντίθεση με την εικόνα που είχαμε συνηθίσει στις αναμετρήσεις του ΟΑΚΑ. Αρχικά πήρε καλό βαθμό στην άμυνα, ωστόσο επιθετικά έδειχνε να έχει ζητήματα. Παρόλα αυτά είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επίσης, από μακρινή απόσταση δεν είχε σκορ κι έβρισκε λύσεις μόνο με διεισδύσεις και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Το κλείσιμο της δεύτερης περιόδου ήταν κακό, ο Έιντριαν Πέιν σε λάθος θέση και οι γηπεδούχοι να βρίσκουν πόντους από τη γραμμή των βολών με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με τον Παναθηναϊκό Superfoods!

Αυτό είχε ως συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να βρίσκονται πίσω στο σκορ, παρά το γεγονός πώς η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν έξω από τα… νερά της.

Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΠΑΛΕΥΕ, Η ΡΕΑΛ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έδειχναν να… χάνουν το μυαλό τους και παράλληλα την επαφή με το σκορ, με αποτέλεσμα η ισπανική ν' ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Η είσοδος του Μάρκους Ντένμον έδωσε κάποιες λύσεις σε άμυνα κι επίθεση, ωστόσο η εκείνη του Νικ Καλάθη ήταν καθοριστική, ώστε ο Παναθηναϊκός Superfoods να μείνει "ζωντανός" στη διεκδίκηση της νίκης, παρότι βρέθηκε πίσω μέχρι και με -13.

Ο διεθνής γκαρντ τα έκανε όλα πάνω στο παρκέ και με τις εύστοχες επιλογές του από τα 6.75 προσπαθούσε να δώσει ώθηση στην ομάδα του. Ήταν με διαφορά ο κορυφαίος, ωστόσο αναζητούσε και συμπαραστάτες.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

οι φιλοξενούμενοι να περάσουν μπροστά, πήγαν στο -7 .

Και πάλι όμως, οι "πράσινοι" δεν έδειχναν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν φέρνοντας το ματς στα ίσια δύο λεπτά πριν από το τέλος. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα όμως, ο Παναθηναϊκός Superfoods κόλλησε επιθετικά και οι γηπεδούχοι δεν το συγχώρεσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ