OPINIONS

Παίξε για την... Ανάσταση

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα μηνύματα που πήρε ο Παναθηναϊκός Superfoods από την Ιταλία, αγωνιστικά και όχι μόνο, αλλά και την ώρα που έφτασε για το μεγάλο βήμα ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Οι ομορφιές της EuroLeague έχουν σταματήσει να μας εκπλήσσουν. Γι' αυτό λοιπόν ας αντιμετωπίσουμε με χαμόγελο την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, περιμένοντας τα ζευγάρια των playoffs.

Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός περιμένει τη δική του... Ανάσταση και την επιστροφή στα Final Four. Τα σενάρια της τελευταίας ημέρας, είναι πλέον μετρημένα, ωστόσο ανεξαρτήτως αντιπάλου οι "πράσινοι" πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμοι για το μεγάλο βήμα που οδηγεί στο Βελιγράδι. Ακόμα και αν τελικώς αντιμετωπίσουν την Ρεάλ Μαδρίτης με μειονέκτημα έδρας . Τα μηνύματα από την Ιταλία είναι αρκετά σε μία βραδιά όπου η ομάδα του "τριφυλλιού" ξεκίνησε τραγικά πετώντας το πρώτο μέρος με τη νωθρότητα τους.

Στη συνέχεια το άλλαξαν και είδαν παίκτες να βγαίνουν μπροστά. Στάθηκαν όρθιοι ακόμα και όταν η Αρμάνι Μιλάνο δεν ξεκολλούσε από τη γραμμή των βολών, εκτελώντας 23 από την ανάπαυλα του ημιχρόνου κι έπειτα με κακές διαιτητικές αποφάσεις. Πέρα από αυτό όμως, ο Τσάβι Πασκουάλ εκτός των Καλάθη, Τζέιμς και Γκιστ, είδε κι άλλους παίκτες να δηλώνουν "παρών", ακόμα και τον Πέιν ο οποίος μετά το κακό δίλεπτο που είχε στην αρχή, όταν χρειάστηκε πρόσφερε. Με εξαίρεση τον Ματ Λοτζέσκι που ακόμα κάνει προσπάθεια να επανέλθει και να βρει ρυθμό .

Στο δεύτερο μέρος ο Καταλανός τεχνικός επέλεξε να πορευτεί με επτά παίκτες και κυρίως με σχήματα που είχαν τρεις γκαρντ, με έφεση στις φάσεις εναντίον ενός. Σαφώς και ο Παναθηναϊκός δεν είχε το καλύτερο του βράδυ αλλά πάλεψε για ν' αλλά τη ροή του αγώνα. Τώρα πρέπει να γίνει το αφεντικό και όχι να κυνηγάει...

ΕΙΚΟΝΑ - ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ

Με τον Έιντριαν Πέιν στην πρώτη πεντάδα, ο Πασκουάλ έδειξε πώς θέλει να τον έχει απόλυτα έτοιμο στις κρίσιμες αναμετρήσεις, κάτι το οποίο επιδιώκει το τελευταίο διάστημα. Παρόλα αυτά, ο Αμερικανός σέντερ στα πρώτα λεπτά δεν είχε καλή απόδοση κυρίως αμυντικά, κομμάτι βέβαια που υστέρησαν άπαντες στο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτούν πλήρως οι γηπεδούχοι.

Οι παίκτες του "τριφυλλιού" πήγαν σε οργανωμένες επιθέσεις και προσπάθησαν να μην επιτρέψουν στην Αρμάνι να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό "χτυπώντας" στο transition. Φυσικά δεν το κατάφεραν αφού όσο περνούσε η ώρα, η κατάσταση γινόταν ολοένα και χειρότερη. Ο Πασκουάλ δεν έβρισκε τρόπο να συμμαζέψει την κατάσταση και από την νωθρή εικόνα, προσπαθούσε να βγάλει συμπεράσματα σε διάφορα σχήματα που δοκίμασε.

Το γεγονός πώς ο Παναθηναϊκός είχε δεχτεί 55 πόντους στο ημίχρονο ενώ είχε παθητικό 56 σε όλο το ματς με τη Βαλένθια , αντικατοπτρίζει πλήρως την εμφάνιση των "πράσινων". Με 15/19 δίποντα οι Ιταλοί μετά τις δύο περιόδους δεν θα μπορούσαν ν' αντιμετωπίσουν προβλήματα απέναντι σε αυτό τον Παναθηναϊκό όπου πέρα από την συνολική του απόδοση, δεν υπήρχαν θετικά σημάδια από παίκτες που αναζητούν ρυθμό όπως ο Ματ Λοτζέσκι.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ

Η αντίδραση που έψαχνε ο Παναθηναϊκός ήρθε στην τρίτη περίοδο αφού πρώτα βελτιώθηκε στην άμυνα. Με επιθετικές αιχμές τους Νίκο Παππά και Θανάση Αντετοκούνμπο οι “πράσινοι” έδειχναν να έχουν διαφορετική προσέγγιση στο ματς με μεγαλύτερη σοβαρότητα και συγκέντρωση. Βέβαια, δεν άλλαξαν και πολλά καθώς η προσπάθεια γι' ανατροπή έμεινε στη μέση.

Οι κακές επιλογές επιθετικά δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Πασκουάλ να κάνουν το παραπάνω αφού μέσα σε δύο λεπτά... γκρέμισαν όσα δημιουργούσαν μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου. Με τον Μάικ Τζέιμς ν' αναλαμβάνει δράση οι “πράσινοι” τουλάχιστον έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το καλύτερό τους δεκάλεπτο αμυντικά.

Όπως και να έχει, τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν αισθητά για τον Παναθηναϊκό και αυτό φαινόταν σε όλες τις αντιδράσεις. Στο κρίσιμο σημείο, η μπάλα πήγαινε συνεχώς στα χέρια του Τζέιμς που έπαιρνε τις καθοριστικές αποφάσεις για τις επιθέσεις του "τριφυλλιού". Μαζί με Καλάθη και Ντένμον στις θέσεις των γκαρντ οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα μέτρα τους, παρότι οι Ιταλοί από νωρίς πήγαιναν στη γραμμή των βολών.

Τα όποια λάθη περιορίστηκαν και όταν έπρεπε ο Τζέιμς ήταν εκεί για να κάνει το απρόβλεπτο και να βάλει την υπογραφή του. Το παιδικό λάθος του Σίνγκλετον να κάνει φάουλ στον Μπέρτανς -αν έκανε καθώς δεν το είδαμε ποτέ σε επανάληψη-, δεν μπορεί να εξηγηθεί για την εμπειρία του Αμερικανού αλλά είχε ως συνέπεια ο Παναθηναϊκός ν' αναζητήσει την επικράτηση στο έξτρα πεντάλεπτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ