OPINIONS

Όταν χτυπούν οι καμπάνες!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον δρόμο που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός Superfoods και τις λύσεις, τις οποίες καλείται να βρει ο Τσάβι Πασκουάλ, μετά την πρώτη αποτυχία.

Όσοι έλεγαν πώς το ματς με την ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνο για τον Παναθηναϊκό, επιβεβαιώθηκαν πριν από λίγες ώρες στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση πήρε πανάξια την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και άφησε εκτός τους "πράσινους" μετά από 13 συνεχόμενες παρουσίες.

Επί της ουσίας, ήταν το αποκορύφωμα της εικόνας που παρουσιάζει την φετινή σεζόν η ομάδα του "τριφυλλιού" κυρίως όταν αγωνίζεται εκτός έδρας στην EuroLeague απλά αυτή η ήττα δεν του επιτρέπει να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός βγήκε εκτός από έναν εκ των στόχων του, τη δεδομένη στιγμή πρέπει ν' αποτελέσει, όχι απλά ένα καμπανάκι αλλά καμπάνα, ώστε να ξυπνήσει το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ για να μην είναι ακόμα χειρότερη η συνέχεια, με δεδομένο πως οι αναμετρήσεις που ακολουθούν είναι δύσκολες με πρώτη το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τα προβλήματα που έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα οι "πράσινοι" είναι συγκεκριμένα, τα έχουμε υπογραμμίσει (ιδιαίτερα για το "5", τον Ντένμον και τους ρόλους γενικότερα) και το αρνητικό είναι πως δεν υπάρχει βελτίωση.

Το ανάθεμα τούτες τις ώρες φυσικά δεν βοηθάει και αυτή τη φορά χρειάζεται ψυχραιμία. Φυσικά ο Καταλανός τεχνικός πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Με περιορισμένο ροτέισον, δείγμα πως για την ώρα δεν εμπιστεύεται κάποιους παίκτες και άλλους που εμπιστεύεται να μην αποδίδουν τ' αναμενόμενα, παίρνει το ρίσκο αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

Η λύση των αλλαγών είναι πάντα ο εύκολος δρόμος, ωστόσο πρέπει να έχουμε στο νου μας τι υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά και αυτό σίγουρα το γνωρίζουν στην ομάδα του "τριφυλλιού" που την έχουν κοιτάξει. Όσο δεν βγαίνουν μπροστά περισσότεροι παίκτες και δεν αλλάζουν πράγματα πάνω στο παρκέ θα βλέπουμε συνεχώς σκαμπανεβάσματα και μία ομάδα η οποία δεν θ' αντέχει τις συνεχόμενες μάχες.

"ΠΝΙΓΗΚΕ" ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος επέλεξε ν' αφήσει το σουτ στους "πράσινους" και οδηγήθηκαν στον ρυθμό της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι παίζοντας under στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης έκοψαν τη δημιουργία του Παναθηναϊκού. Από τη θέση του πόιντ γκαρντ (Καλάθης και Λεκαβίτσιους) η ομάδα του "τριφυλλιού" είχε 3/18 σουτ, δείγμα πως οι συνεργασίες ήταν περιορισμένες και οι επιθέσεις δεν γίνονταν με τον σωστό τρόπο.

Σε συνδυασμό με τις 16 ασίστ εκ των οποίων οι εννέα ήταν από τον Καλάθη και την έλλειψη ενέργειας, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε ν' ακολουθήσει μέχρι το τέλος. Από αυτά που δεν βλέπαμε στις προηγούμενες αναμετρήσεις, ο Ίαν Βουγιούκας κατάφερε να κάνει έως ένα σημείο την παρουσία του αισθητή και στο πρώτο κομμάτι ο Ματ Λοτζέσκι, όμως μέχρι εκεί, όχι το κάτι παραπάνω. Στα τελευταία λεπτά δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό και οι λύσεις προσωπικότητας για να... ξεκολλήσουν οι "πράσινοι" απέναντι σε μία ομάδα που είχε διάθεση να παλέψει.

Πλέον η πίεση ανεβαίνει για όλους, λίγες ημέρες πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό που πάντα είναι ξεχωριστή και θα δούμε αν ο Πασκουάλ μπορεί ν' αλλάξει την μέχρι τώρα εικόνα, σε ένα σύνολο που έχει τις επιλογές του χωρίς να τον δικαιώνουν σε απόλυτο βαθμό καθώς φαίνεται πως χρειάζονται περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο. Έχει γίνει κατανοητό πάντως, ότι έτσι ο Παναθηναϊκός θα έχει πρόβλημα και το ερωτηματικό είναι ποια θα είναι η αντίδραση του, το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ