OPINIONS

Όλα τα ίδια μένουν

BASKET LEAGUE / 3ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 3ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την γνώριμη εικόνα του Παναθηναϊκού Superfoods, την μεγάλη ευκαιρία και το έξτρα κίνητρο να επιστρέψει στο ΣΕΦ για τον πέμπτο τελικό.

Για τον φετινό Παναθηναϊκό οι τάσεις αυτοκτονίας έχουν γίνει συνήθεια. Σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν οι "πράσινοι" παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να κάνουν το break και στα πρώτα πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου έδειξαν να φτάνουν κοντά στον στόχο τους, παρά την αστοχία.

Με τον Τζέιμς Γκιστ να δείχνει ξανά τον καλό του εαυτό στην άμυνα, τον Νικ Καλάθη να συνεισφέρει σε όλους τους τομείς και τα βασικά γρανάζια των "ερυθρόλευκων" εξουδετερωμένα, οι "πράσινοι" έφτασαν να προηγούνται με διψήφια διαφορά στο 35'. Από την τεχνική ποινή στον Κώστα Παπανικολάου και έπειτα, η εικόνα άλλαξε και η άμυνα των γηπεδούχων δυνάμωσε. Σε σημείο πάντως που θα μπορούσε να στοιχίσει το πέμπτο προσωπικό φάουλ του Παπανικολάου, στο 37ο λεπτό, σε μία φάση με τον Μάικ Τζέιμς.

Οι "πράσινοι" δεν έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι και παρουσιάστηκαν όπως πολλές φορές μέσα στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και φυσικά στον πρώτο τελικό. Ο Μάικ Τζέιμς έδειξε να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα σημεία, πετυχαίνοντας μεγάλα σουτ, όμως στο τέλος δεν μπόρεσε να δώσει αυτό που λείπει στην ομάδα του "τριφυλλιού".

Την λύση στο τέλος. Φυσικά και δεν έχει μόνο ο Αμερικανός την ευθύνη από τη στιγμή που η διαφορά έφτασε σε αυτά τα επίπεδα και ο Πασκουάλ με τους παίκτες δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να πάρουν το μεγάλο "διπλό", όμως είναι στο χέρι τους να επιστρέψουν στο ΣΕΦ και να διεκδικήσουν στο τελευταίο ματς τον τίτλο..

ΑΣΤΟΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ

Διαβασμένος και ιδιαίτερα συγκεντρωμένος μπήκε στο ματς ο Παναθηναϊκός, ώστε να το φέρει στα μέτρα του και η αλήθεια είναι πως το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό παρά τα παιδαριώδη λάθη στο ξεκίνημα. Οι "πράσινοι" προσπάθησαν να βάλουν στο κλίμα τον Κρις Σίνγκλετον αφού είχαν ανάγκη τις δικές του λύσεις. Με καλή και πιεστική άμυνα πάνω στη μπάλα η ομάδα του "τριφυλλιού" είχε τον έλεγχο του ματς. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Πασκουάλ πέρασε τρεις γκαρντ στο παρκέ (Καλάθης, Παππάς, Τζέιμς), ο Παναθηναϊκός έδειξε να επιβάλλει τον ρυθμό του.

Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι από τα 6.75 ενώ σε κάθε ευκαιρία έδειχνε την πρόθεσή του να… χτυπήσει στο transition. Όλα κυλούσαν υπέρ του "τριφυλλιού" αλλά στη συνέχεια το χαμηλό σχήμα που επέλεξε ο τεχνικός της ομάδας, έγινε εύκολος στόχος από τον Ολυμπιακό που έβρισκε διαδρόμους μέσα στη ρακέτα. Από τη στιγμή που πειραματίστηκε με μία σύνθετη άμυνα (match up ζώνη) ο Παναθηναϊκός όχι μόνο έχασε την επαφή αλλά βοήθησε τους "ερυθρόλευκους" να βρουν ρυθμό και να βάλουν ξανά στην εξίσωση τον κόσμο τους αφού δεν βγήκε αυτή η επιλογή. Μετά το τέλος του πρώτου μέρους οι "πράσινοι" είχαν δεχτεί 20 πόντους μέσα στη ρακέτα τους ενώ δεν είχαν βρει πόντους από παίκτες που έως τώρα βοηθούσαν επιθετικά. Σε συνδυασμό με την αστοχία, το αποτέλεσμα ήταν από εκεί που είχε το προβάδισμα με επτά πόντους να είναι πίσω στο ημίχρονο (36-33).

ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ

Στο τρίτο δεκάλεπτο όλα ήταν ιδανικά για τους "πράσινους" να γίνουν το αφεντικό, ωστόσο οι παίκτες του Πασκουάλ δεν έβρισκαν τρόπο, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τ’ άσχημα ποσοστά των γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να δημιουργήσει σωστά και να εκτελέσει με συνέπεια να πηγαίνει σε κακές επιλογές. Παρόλα αυτά η μάχη συνεχιζόταν με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι "πράσινοι" ήταν επιβλητικοί. Ο Πασκουάλ πήγε με την καλή του συνταγή και όταν έπρεπε βγήκε μπροστά ο Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός γκαρντ έβαλε τα μεγάλα σουτ, αυτά που δίνουν τίτλους και η ομάδα του "τριφυλλιού" έφτασε να προηγείται με διψήφια διαφορά (58-48) στα μέσα της περιόδου. Στη συνέχεια όμως η αντίδραση ήταν πολύ κακή. Ο Τζέιμς από ωραίος έγινε ξανά ο μοιραίος. Με κακές περιστροφές στην άμυνα, η διαφορά έπεσε πολύ γρήγορα στους τέσσερις. Οι "πράσινοι" ίσως στο πιο κρίσιμο πεντάλεπτο της σεζόν "πάγωσαν" και έδειξαν ανήμποροι να διαχειριστούν ένα προβάδισμα που έδινε τον τίτλο.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ. Το βασικό ζητούμενο είναι ο Παναθηναϊκός να διαχειριστεί τα συναισθήματά, ώστε να παρουσιαστεί ξανά μαχητικός. Οι τελικοί έχουν δρόμο, χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία αλλά όλα μπορούν να συμβούν αν πρώτα το πιστέψουν οι «πράσινοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ