OPINIONS

Όλα στο φως!

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPER FOODS Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά την συνάντηση με τον Γενικό γραμματέα της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν, σε ξενοδοχείο της Αθήνας την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018.
(EUROKINISSI SPORTS/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPER FOODS Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά την συνάντηση με τον Γενικό γραμματέα της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν, σε ξενοδοχείο της Αθήνας την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018. (EUROKINISSI SPORTS/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την υποκρισία της EuroLeague που... πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, τα μηνύματα από την συνάντηση Γιαννακόπουλου - Μπάουμαν και την ατάκα γεμάτη αισιοδοξία.

Από τις ημέρες των playoffs είχαμε προαναγγείλει πώς θα υπάρξουν πολλά επεισόδια μέχρι να επανέλθει η ηρεμία και να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα συμμετέχει ο Παναθηναϊκός Superfoods.

Mετά και την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την EuroLeague ανήμερα της κατάκτησης του πέμπτου ευρωπαϊκού στο Βερολίνο πάντως, οι "πράσινοι" οφείλουν να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους για το μέλλον. Έχουμε ξεκαθαρίσει πως σε αυτό το σήριαλ λάθη έχουν κάνει και οι δύο πλευρές, ωστόσο στο κείμενο το οποίο έγινε γνωστό, γράφονται όσα για διάφορους λόγους δεν είναι αποδεκτά από την διοργανώτρια αρχή και τους υπόλοιπους μετόχους. Όχι όμως όλα όσα έπρεπε να γνωρίζουμε ή για την ακρίβεια να γνωρίζουν οι ομάδες...

Μία ανακοίνωση φυσικά που είναι υποκριτική, όταν αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός είναι αποδεκτός στην διοργάνωση αλλά όχι ο Δημήτρη Γιαννακόπουλος. Δεν μπορεί ξαφνικά να έχασαν τη μνήμη τους αγνοώντας πως η οικογένεια Γιαννακόπουλου είναι εκείνη που χρηματοδοτεί αποκλειστικά το τμήμα μπάσκετ του "τριφυλλιού" τα τελευταία 30 χρόνια.

Ή ότι -τουλάχιστον στην Ελλάδα- δεν βρίσκεις εύκολα ανθρώπους που να "ματώνουν" οικονομικά βάζοντας τα χρήματά τους χωρίς οφέλη και διατηρώντας την ομάδα σε υψηλότερο επίπεδο. Σε τελική ανάλυση ας πει ο Τζόρντι Μπερτομέου ποιον θέλει πρόεδρο, προκειμένου να είναι αποδεκτό ένα από τα κορυφαία brand name της διοργάνωσης. Τις υπόλοιπες ενστάσεις μπορούμε να τις συζητήσουμε...

Από κει και πέρα, η διαμάχη που έχει ξεσπάσει, ασχέτως πού θα καταλήξει, είναι μια καλή ευκαιρία, να βγουν όλα στο φως και κυρίως ν' απαντηθούν τα ερωτήματα τα οποία θέτει ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία.

Όπως και να έχει όταν ξεκινάμε τη συζήτηση για μία επένδυση περισσότερων των 300 εκ. ευρώ από τις ομάδες κι έσοδα μόλις 40 εκ. ευρώ, μπορούμε να βγάλουμε εύκολα ένα πρώτο συμπέρασμα. Αλλά το θέμα της οικονομικής διαφάνειας πρέπει ν' απασχολεί όλους όσοι συμμετέχουν στην EuroLeague, όμως για την ώρα δεν έχουμε κάποια τοποθέτηση ή απάντηση στον Παναθηναϊκό που το έχει βάλει στο τραπέζι.

Σαφώς και δεν μηδενίζεται η δυναμική της EuroLeague αφού συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ωστόσο όλα αυτά τη στοιχεία ενδεχομένως να βοηθήσουν, προκειμένου η Γενική Συνέλευση η οποία θα γίνει το καλοκαίρι να είναι σε άλλη βάση.

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΕΛΛΟΝ

Το δεδομένο στην όλη συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα είναι πως ο Παναθηναϊκός ανήκει στους κορυφαίους, κάτι το οποίο αποδεικνύεται τόσο από τις επιδόσεις του στην EuroLeague όλα αυτά τα χρόνια όσο και από τα εισιτήρια τα οποία κόβει κάθε χρόνο, ακόμα και σε σεζόν οι οποίες δεν είναι οι καλύτερες του. Και φυσικά πολλά άλλα.

Όλα αυτά είναι στο μυαλό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από την στιγμή που είναι ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας και γνωρίζει πολύ καλά το βάρος μιας τέτοιας απόφασης να μετακομίσει σε μία διοργάνωση, που κάνει τα πρώτα της σταθερά ανοδικά βήματα. Γι' αυτό άλλωστε ζυγίζει όλα τα δεδομένα χωρίς να κλείσει καμία πόρτα.

Οι συνθήκες μάλιστα του επιτρέπουν να εξετάσει το πλάνο μιας διοργάνωσης που έχει όραμα να προσελκύσει τους καλύτερους.

Τα πρώτα μηνύματα από τη συνάντηση του ιδιοκτήτη της πράσινης ΚΑΕ με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, ήταν θετικά. Θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες συναντήσεις όπως θα γίνουν και με τις ομάδες της EuroLeague στο Βελιγράδι. Ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις και να μπουν οι υπογραφές αλλά δεν είναι δύσβατος.

" Την ποιότητα της ομάδας θα προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε στο υψηλότερο επίπεδο, όπως την έχουμε κρατήσει για 30 χρόνια", ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τέλος της συνάντησης και είναι μία φράση που αρκεί για τους φίλους του "τριφυλλιού" που αγωνιούν, ώστε να δουν πιο αισιόδοξα το μέλλον.

Είτε αυτό τους βρει στην EuroLeague εφόσον αλλάξουν πράγματα, είτε στην FIBA...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ