OPINIONS

Οι λόγοι της παράνοιας

Οι λόγοι της παράνοιας
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου εξηγεί τους λόγους που ο ημιτελικός του Κυπέλλου για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ είναι κάτι παραπάνω από ένα ματς που δίνει εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού.

Κάθε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχει τη δική του αξία και σημασία για τον Παναθηναϊκό . Είτε κρίνεται ένας τίτλος είτε μιλάμε για γόητρο. Ο ημιτελικός του Κυπελλου αυτή τη φορά όμως, είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός αγώνας που δίνει το εισιτήριο στον τελικό του θεσμού.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το ποιος είναι απέναντι ή το τι κρίνεται, αλλά κατά βάση για όσα μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα του ημιτελικού αναφορικά με το υπόλοιπο της σεζόν για την ομάδα του «τριφυλλιού».

Είναι σαφές πώς από την στιγμή που τα πράγματα στην EuroLeague εξελίχθηκαν πολύ χειρότερα απ' ο,τι περίμεναν όλοι (σε βαθμό που η πρόκριση στην οκτάδα είναι δύσκολη, παρότι ακόμα υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες), η νίκη πρόκριση στον τελικό σε βάρος του Ολυμπιακού μπορεί να απαλύνει τις "πράσινες" πληγές. Όχι να τις επουλώσει απόλυτα, αλλά σίγουρα να φτιάξει κάπως το κλίμα και να βελτιώσει την ψυχολογία πριν από μια τριάδα αγώνων στην EuroLeague που θα κρίνει τα πάντα. Και φυσικά να δώσει ώθηση για τη συνέχεια της σεζόν καθώς από δω και στο εξής κρίνονται όλα.

Πέραν του τίτλου που πάντα έχει τη δική του σημασία, ο ημιτελικός πιο πολύ κακό μπορεί να κάνει στην ομάδα του «τριφυλλιού» (σε περίπτωση ήττας), παρά καλό (σε περίπτωση νίκης). Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που ανεβάζει κατακόρυφα την πίεση εντός του ΟΑΚΑ, το οποίο πάντως θα είναι -για μια ακόμη φορά- ασφυκτικά γεμάτο . Πέρα από τις ατέλειες της φετινής σεζόν πάντως και την εξέλιξη που έχει μέχρι τώρα η EuroLeague, στον Παναθηναϊκό θέλουν να συνεχίσουν το σερί κατακτώντας έναν τίτλο για 24η συνεχόμενη χρονιά.

Ανεξαρτήτως τα λάθη που έχουν γίνει είναι κάτι σημαντικό το οποίο βέβαια, δε διαγράφει όσα έχουν συμβεί, ωστόσο επιτρέπει στους «πράσινους», να δουλέψουν με ηρεμία. Μη ξεχνάμε άλλωστε πώς και σε κακές χρονιές στο παρελθόν, το «τριφύλλι», κατάφερνε να έχει συνέπεια στις αναμετρήσεις που έκριναν τίτλους. Παράλληλα, η ομάδα του «τριφυλλιού», παλεύει μέσα από πολλά σκαμπανεβάσματα και προβλήματα με τραυματισμούς να βρει μία σταθερότητα. Στη EuroLeague μέχρι τώρα δεν τα έχει καταφέρει. Αυτή τη στιγμή έχει πολύ μικρή σημασία το γιατί αφού βρισκόμαστε ουσιαστικά πριν από τον πρώτο τελικό της φετινή σε σεζόν. Σαφώς και μία πρόκριση δεν πρέπει να διαγράψει τα λάθη που έχουν γίνει, όμως τώρα μετράει το αποτέλεσμα για τον Πιτίνο και τους παίκτες του.

ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Από την στιγμή που θα στερηθεί των υπηρεσιών δύο βασικών σκόρερ του (Νίκος Παππάς, Ματ Λοτζέσκι), την ίδια ώρα που ο Κιθ Λάνγκφορντ θα είναι σαφώς εκτός ρυθμού μετά από απουσία περίπου δύο μηνών , ο Ρικ Πιτίνο ψάχνει για σημεία αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας του.

Πέραν της σταθεράς που ακούει στο όνομα Νικ Καλάθης, οι "πράσινοι" είναι ξεκάθαρο ότι ψάχνουν τουλάχιστον τρεις ακόμη παίκτες που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο μπροστινό μέρος του παρκέ. Ο Σον Κιλπάτρικ είναι αυτός που θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος στο "2", ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι εκείνος που θα κληθεί -ξανά- να τραβήξει κουπί στο "3". Βέβαια ότι περισσότερο μπορέσει να πάρει από τον Λάνγκφορντ (εφόσον τελικά είναι στη δωδεκάδα που είναι το πιθανότερο σενάριο), θα είναι μόνο κέρδος, ώστε ν’ αυξηθούν οι λύσεις στην περιφέρεια.

ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΜΠΟ

Στόχος είναι να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πάει τον αγώνα στον δικό του ρυθμό, κάτι που μπορεί να συμβεί με άρμα μάχης την άμυνα. Ο έλεγχος των ριμπάουντ είναι (μαζί με τη συνέπεια στο περιφερειακό σουτ) το βασικότερο στοιχείο για το παιχνίδι των "πράσινων" απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι λόγοι της παράνοιας
EUROKINISSI

Όλα τα πάνω συνεπάγονται την υποχρέωση για όλους τους παίκτες να καταθέσουν στο παρκέ όση ενέργεια διαθέτουν. Δεν υπάρχει πολυτέλεια για συντήρηση δυνάμεων.

Παρεμπιπτόντως, η παρουσία του Εϊντριαν Πέιν σηματοδοτεί τη δυνατότητα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να παίξει καλύτερη άμυνα κοντά στο καλάθι. Στο προηγούμενο συναπάντημα των δύο ομάδων, στο ΣΕΦ για την EuroLeague, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ έκανε θραύση απέναντι σε όλη τη front line των "πρασίνων". Τότε που "κλείδωσε" η έξτρα προσθήκη στη ρακέτα.

ΣΑΡΑΝΤΑ ΛΕΠΤΑ ΣΚΕΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ

Το σαραντάλεπτο που ακολουθεί λοιπόν απέναντι στον Ολυμπιακό είναι κάτι παραπάνω από τη μισή χρονιά για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, οποίος πέραν όλων των άλλων θέλει να δώσει συνέχεια στο ιστορικό σερί της κατάκτησης τίτλων από το 1996 κι έπειτα.

Η νίκη σημαίνει την απόλυτη ηρεμία για ένα εικοσαήμερο που μπορεί να δώσει έναν τίτλο και μια πρόκριση. Η ήττα το ακριβώς αντίθετο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ