OPINIONS

Ο "θύτης" βρήκε στον τοίχο που λέγεται Παναθηναϊκός

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE BASKETBALL  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τη νέα κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την EuroLeague, που βρίσκει αντίσταση από τον Παναθηναϊκό Superfoods. Οι αστοχίες και η "σύνδεση" με τον χορηγό.

Την στιγμή που απολαμβάναμε ένα υπέροχο παιχνίδι στη Stoiximan.gr Basket League, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό Superfoods και το Λαύριο Megabolt, ήρθε απολύτως ξαφνικά η ανακοίνωση της EuroLeague για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ουδείς -θα λέγαμε ότι- περίμενε κάτι τέτοιο, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ότι η κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την EuroLeague κρατάει κάποια χρόνια είναι κάτι γνωστό. Ένα γεγονός που ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει πληρώσει αρκετές φορές στο παρελθόν (τιμωρίες με πρόστιμα και άλλα). Πάνω όμως που φαινόταν να επικρατεί ηρεμία και να έχει εκτονωθεί η κατάσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές, "έσκασε" το σημερινό θέμα. Κι από το παρασκήνιο, επανήλθε στο προσκήνιο η όλη συζήτηση για τις σχέσεις του "ισχυρού άνδρα" των "πρασίνων" με τον Τζόρντι Μπερτομέου.

Παρεμπιπτόντως, πρέπει να επισημάνουμε κάποια πράγματα. Για το αν οι "πράσινοι" έχουν αδικηθεί σε κάποια παιχνίδια από διαιτητικές αποφάσεις είναι άλλο κομμάτι, κι αφορά ξεχωριστή συζήτηση.

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση η αντίδραση της EuroLeague μετά τις αναρτήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο Instagram. Ασχέτως αν έχει δίκιο ή άδικο ο "ισχυρός άνδρας" του "τριφυλλιού", στην τελευταία επιθετική ανάρτησή του, απευθυνόταν αποκλειστικά και μόνο σε όσους έβριζαν εκείνον και την οικογένειά του. Επ' ουδενί στράφηκε εναντίον της Φενέρμπαχτσε ή της ίδιας της διοργάνωσης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται αυτή η στάση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης.

Η σύνδεση ανάμεσα στην ομάδα, τον βασικό χορηγό της και την εξάρτηση της ίδιας της EuroLeague από αυτόν δεν γίνεται τυχαία. Κι εκεί έγκειται το κομμάτι του θύτη που γίνεται θύμα.

Το θέμα είναι πως εδώ και χρόνια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει δείξει ότι δεν κάνει πίσω (ή σκέφτεται έτσι) σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Το αν αυτή τη φορά θα δικαιωθεί από την στάση του σε τέτοιου είδους ζητήματα, θα το δείξει η ιστορία.

Προς το παρόν, το μόνο που μπορούμε να σημειώσουμε ότι κι οι δύο πλευρές έχουν κάνει κατά καιρούς... αστοχίες, αλλά σίγουρα σε αυτή την περίπτωση η διοργανώτρια έχει βρει σε τοίχο, καθώς δεν περίμενε πως θα υπήρχε ομάδα που θα αντιδρούσε σε όσα εκείνη θέλει να επιβάλλει.

ΜΑΤΣΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΗΣ

Το ενδιαφέρον στο ματς του Παναθηναϊκού με το Λαύριο, μπορεί να μην ήταν μεγάλο πριν από το τζάμπολ, με δεδομένο πως οι "πράσινοι" έχουν εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στην κανονική διάρκεια. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι η ευχάριστη έκπληξη της Stoiximan.gr Basket League και δικαίως βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία.

Πήγαν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να παίξουν μπάσκετ, να το απολαύσουν και κατάφεραν όχι μόνο να κερδίσουν το χειροκρότημα αλλά να φτάσουν πολύ κοντά στην επικράτηση, σε ένα ματς το οποίο ήταν πραγματική διαφήμιση , κάνοντας πολλούς να μείνουν συντονισμένοι μέχρι το τέλος. Και αυτό δεν είναι υπερβολή αφού πολύς κόσμος δεν έχει προτεραιότητα του, τέτοια παιχνίδια τ' απογεύματα της Δευτέρας.

Η αλήθεια είναι πως δεν χωρούν ιδιαίτερες αναλύσεις, έτσι όπως εξελίχτηκε η αναμέτρηση, ωστόσο ας σταθούμε σε αυτά τα οποία μένουν. Ο Παναθηναϊκός πέρα από το θετικό αποτέλεσμα, έπρεπε να διαχειριστεί και την κόπωση από τους αγώνες που προηγήθηκαν για την EuroLeague με Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ, έχοντας μπροστά του, σημαντικό παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις όπου η νίκη είναι μονόδρομος, ώστε να παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης οι οποίες δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στα play offs της διοργάνωσης. Σημαντικό στοιχείο λοιπόν, για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους συνεργάτες του είναι το γεγονός πώς χρειάστηκε να παίξουν περισσότερα από 30 λεπτά οι Νικ Καλάθης, Τζέιμς Γκιστ, Κρις Σίνγκλετον και Κέι Σι Ρίβερς, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παίκτες δηλαδή που έχουν επιβαρυνθεί αρκετά στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις αλλά αυτό θα φανεί στη συνέχεια αν θα επηρεάσει. Από την άλλη πλευρά, το Λαύριο αξίζει πολλά συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνει φέτος και σίγουρα θα καταφέρει να τραβήξει κι άλλες φορές την προσοχή μας, μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ