OPINIONS

OΡάις κάνει πλάκα

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό που πρέπει να προστατέψει την έδρα του και τον Ράις που μπορεί να παίζει όσο θέλει.

Ακόμα μία… διαβολοβδομάδα πέρασε και ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε, προκειμένου να μη στραβοπατήσει. Όσο βαδίζει σε αυτό το δρόμο γίνεται ξεκάθαρο πως κρατάει την έκτη θέση και θα έχει τη δυνατότητα εφόσον του δοθεί η ευκαιρία να κάνει βήμα παραπάνω.

Χρέος του πλέον, είναι να κάνει το 3x3 στο ΟΑΚΑ την επόμενη αγωνιστική κόντρα στη Βιλερμπάν. Επιβάλλεται να προστατέψει το «σπίτι» του και να διεκδικεί ότι καλύτερο μπορεί εκτός.

Σαφώς υπάρχουν πράγματα τα οποία θέλουν βελτίωση και συγκεκριμένα το αμυντικό κομμάτι αλλά η αλήθεια είναι πώς το «τριφύλλι» πήρε μία πολύ σημαντική νίκη. Απέναντι σε μία ομάδα που ήταν φορμαρισμένη και πάντα είναι επικίνδυνη για να κάνει τη ζημιά.

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν έναν παίκτη να βγει μπροστά κι εκεί ανέλαβε δράση ο συνήθης ύποπτος: Ο Ταιρίς Ράις! Πριν από λίγες ημέρες ο Αμερικανός γκαρντ αναστάτωσε ταsocialmediaόταν έγραψε πως το ερχόμενο καλοκαίρι θ’ αποσυρθεί από τη δράση. Σίγουρα μας κάνει πλάκα! Δε μπορεί να εξηγείται αλλιώς κι αυτό το συμπέρασμα δεν βγαίνει μόνο από την αναμέτρηση κόντρα στη Ζαλγκίρις αλλά απ’ όσα κάνει στη φετινή σεζόν.

Όχι μόνο από τη λύσεις στην επίθεση αλλά και στη δημιουργία όταν χρειαστεί. Με αυτή την απόδοση ο Ράις αποδεικνύει πως μπορεί ν’ αγωνίζεται για πολύ ακόμα. Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός με τα καλά του και τα στραβά δείχνει ότι αρνείται να παραδοθεί όταν του στραβώνει το ματς και βγάζει αντίδραση, ειδικά στο ΟΑΚΑ.

Σε αυτό παίζει ρόλο η αποφασιστικότητα των «πράσινων» οι οποίοι έχουν βρει τη σταθερότητα του Ιωάννη Παπαπέτρου και πλέον του Γιώργου Παπαγιάννη ο οποίος αυτή τη φορά ήταν εξαιρετικός στην επίθεση. Το ζήτημα είναι να μεγαλώσουν τα καλά διαστήματα και είναι έτοιμοι όταν το πρόγραμμα τηςEuroLeagueθα γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Όσο ο Παναθηναϊκός δε βελτιώνει το αμυντικό του κομμάτι θα κινδυνεύει να το πληρώσει ανά πάσα στιγμή. Όταν δέχεται 50 πόντους στο ημίχρονο από ομάδες όπως η Μπάγερν και η Ζαλγκίρις, τα πράγματα θα είναι χειρότερα με αντιπάλους που διεκδικούν το πλεονέκτημα έδρας σταplayoffs. Κάπως έτσι ξεκίνησε η αναμέτρηση και με τους Λιθουανούς που είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Οι φιλοξενούμενοι «χτυπούσαν» στο πικ εντ ρολ όπου ο Παναθηναϊκός είχε κακή αντιμετώπιση. Οι ψηλοί της Ζαλγκίρις εκτελούσαν με καλά ποσοστά από μακρινή απόσταση και οι κοντοί χωρίς ν’ αντιμετωπίζουν δυσκολίες δημιουργούσαν προβλήματα με τις διεισδύσεις, Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λούκας Λεκαβίτσιους που έβρισκε το αριστερό διάδρομο για το καλάθι και παράλληλα κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα λάθη των παικτών του Πιτίνο.

Το «τριφύλλι» αναζητούσε μία αντίδραση κι επί της ουσίας έναν παίκτη να δώσει ώθηση. Με τον Ράουτινς να μην έχει τον απαιτούμενο χρόνο, ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα αυτό τον ρόλο ανέλαβε ξανά ο Ταιρίς Ράις με προσωπικές φάσεις οι οποίες έδωσαν πόντους στους γηπεδούχους. Το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ήταν ο έλεγχος των ριμπάουντ κι έτσι βρήκε πόντους στοtransitionγια να πλησιάσει στο ημίχρονο.

Τη στιγμή που η Ζαλγκίρις προσπαθούσε να κρατήσει το ρυθμό σε χαμηλή ταχύτητα, ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα μέτρα του. Ανέβασε την ένταση στην άμυνα και βρήκε εύκολους πόντους στοtransition, με αποτέλεσμα όχι μόνο να περάσει μπροστά στο σκορ αλλά να φτάσει και τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό στη διάρκεια της τελευταίας περιόδου.

Το μόνο που απέμενε ήταν να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους φιλοξενούμενους που παρέμειναν κοντά μέχρι τη λήξη αλλά τα παιδικά λάθη δεν επέτρεψαν το βράδυ να είναι εύκολο. Η Ζαλγκίρις δεν τα παράτησε και λίγο έλειψε να τιμωρήσει το «τριφύλλι», δίνοντας ακόμα ένα μάθημα για τους παίκτες του Πιτίνο ενόψει της συνέχειας. Η αλήθεια είναι πάντως ότι με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα μόνο ψηλότερα μπορούν ν’ ανέβουν αφού φαίνεται να έχει «κλειδώσει» την έκτη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ