OPINIONS

Ο μποξέρ έγινε τουρίστας

EUROLEAGUE / ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την αυτοκτονία του Παναθηναϊκού στη Γαλλία με τραγική άμυνα στη τελευταία περίοδο και τα λόγια του Αργύρη Πεδουλάκη που δεν έπιασαν τόπο.

Πρέπει ν' αποκτήσουμε το αίσθημα του μποξέρ και να τελειώνουμε τον αντίπαλο όταν παίρνουμε διαφορά, είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά την πρώτη αγωνιστική της EuroLeague, δίνοντας τον τόνο που πρέπει ν' ακολουθήσει στα εκτός έδρας παιχνίδια. Το αποτέλεσμα μετά την πρώτη έξοδο του "τριφυλλιού" στη διοργάνωση για τη φετινή σεζόν ήταν να παρουσιάσει τις παθογένειες του παρελθόντος.

Από κει που βρέθηκε να προηγείται με 13 πόντους διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε το διαγωνισμό για την πιο βιαστική κι επιπόλαιη επίθεση και στην άμυνα έμοιαζε να κάνει τουρισμό με αποτέλεσμα στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς, στην τελευταία περίοδο να δεχτεί 29 πόντους! Από τη Βιλερμπάν...

Με κακή αντιμετώπιση του παιχνιδιού όταν μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο ήρθε μία κακή ήττα δεδομένου και της δυναμικότητας του αντιπάλου. Μέχρι πριν από λίγη ώρα θεωρούσαμε πως τα είχαμε δει όλα από τους πράσινους στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους στη EuroLeague αλλά φαίνεται πως είχε κι άλλο. Οι 46 πόντοι στην επίθεση στη διάρκεια του πρώτου μέρους έδιναν ένα αισιόδοξο μήνυμα παρά τις άστοχες βολές και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ.

Ακόμα κι αν δεν έπαιζε στο 100% ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και είχε τον έλεγχο, όμως δεν είχε υπολογίσει τη μαχητικότητα της γαλλικής ομάδας που δεν τα παράτησε αλλά πολύ περισσότερο τον κακό του εαυτό.

Παρά τα 18 χαμένα ριμπάουντ και τις 14/27 βολές, οι πράσινοι είχαν το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία κρίσιμα λεπτά όπου δέχτηκαν πόντους από παρόμοιες επιθέσεις της Βιλερμπάν και στην επίθεση δεν αναζήτησαν τις σωστές λύσεις. Οι Γάλλοι έκαναν σόου από κει που βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΕΥΑΛΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Το πρώτο μέρος ήταν ένα πολύ καλό τεστ για τον Παναθηναϊκό που επιθετικά έβγαλε στο παρκέ το ταλέντο του αλλά στην άμυνα και το ριμπάουντ είχε κακή απόδοση, με αποτέλεσμα η Βιλερμπάν να μένει ζωντανή στη διεκδίκηση της νίκης. Οι πράσινοι είχαν πρόβλημα στο ριμπάουντ κι έδιναν δεύτερες επιθέσεις στη γαλλική ομάδα, ωστόσο κατάφερε να το βελτιώσει σε κάποιο βαθμό, με την είσοδο του Γουάιλι.

Μάτσαρε την αθλητικότητα των γηπεδούχων και στην επίθεση είχε καλύτερες πικ εν ρολ συνεργασίες. Στο αμυντικό transition οι παίκτες του Πεδουλάκη, είχαν κακές αντιδράσεις όπως και σε πολλές περιπτώσεις στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ που προσπαθούσε να επιτεθεί η Βιλερμπάν.

EUROLEAGUE / ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από κει και πέρα, με εξαίρεση τον Γουάιλι και τις λύσεις που έδωσε ο Ράις, οι περισσότεροι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο στη διάρκεια του πρώτου μέρους, δεν έδωσαν πολλά πράγματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν περισσότερη ώρα στο παρκέ οι Καλάθης, Φρεντέτ, Παπαπέτρου και Τόμας ο οποίος γι' ακόμα μία αναμέτρηση ήταν εξαιρετικός. Η διαφορά των δύο ομάδων που υπήρχε στη θεωρία δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί απόλυτα στο παρκέ, από τη στιγμή η ομάδα του τριφυλλιού αγωνιζόταν στο ρυθμό της Βιλερμπάν.

ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΛΕΠΤΑ ΕΧΤΙΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΚΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ

Όσα δεν έκανε ο Παναθηναϊκός σε όλο το πρώτο μέρος, τα έκανε σε τέσσερα λεπτά στη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Μπορεί στον τομέα των ριμπάουντ να μη τα κατάφερνε, όμως επιθετικά... χτύπησε τους Γάλλους στο δικό τους ρυθμό και με επιμέρους σκόρ 9-2 ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (55-42). Αυτό ήταν...

Οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν ικανοί ν' απειλήσουν περαιτέρω, παρότι ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να τους δίνει πολλές ευκαιρίες με τ' άσχημα ποσοστά του από τη γραμμή των βολών. Οι φιλοξενούμενοι πλέον έβαζαν τις βάσεις για να φτάσουν στη δεύτερη επικράτηση τους στη EuroLeague. Ο Πεδουλάκης βρήκε την ευκαιρία να συνεχίσει με μεγαλύτερη άνεση το ροτέισον με την απόδοση που είχε στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του, αν και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου οι παίκτες του λίγο έλειψαν να... γκρεμίσουν όσα δημιουργούσαν.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού πήρε εσπευσμένα τάιμ άουτ κι έβαλε στο ματς ξανά τους Καλάθη και Τόμας, ώστε να συμμαζέψει την κατάσταση. Όσο περνούσε η ώρα ο αγώνας γινόταν ολοένα και πιο σκληρός, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με τη... φωτιά αφού επέτρεπαν στη Βιλερμπάν να είναι κοντά στο σκορ.

Στο κρίσιμο σημείο δηλαδή, οι παίκτες του Πεδουλάκη αντί ν' αποτελειώσουν τους Γάλλους έδιναν μάχη, προκειμένου να μην πλησιάσουν κι άλλο στο σκορ. Φυσικά όχι μόνο πλησίασαν αλλά φύλαγαν το χειρότερο σενάριο για το τέλος. Πολλά λάθη και χωρίς καθαρό μυαλό ο Παναθηναϊκός αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν.

Η ολιγωρία στα ριμπάουντ και η κακή άμυνα επέτρεψε στη Βιλερμπάν να κάνει πάρτι στην τελευταία περίοδο. Σαφώς και είναι ακόμα νωρίς αλλά ο Παναθηναϊκός υπέστη κακή ήττα από ομάδα που δεν πρόκειται να είναι στην ομάδα που θα μπει στην οκτάδα και πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα, ώστε να μη χάσει κι άλλο έδαφος στη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ