OPINIONS

Ο δικός του δρόμος

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - VALENCIA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - VALENCIA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την ώρα της... απογείωσης του Παναθηναϊκού Superfoods έχοντας στο μυαλό του πώς θα είναι πανέτοιμος στα playoffs χωρίς να σκέφτεται τα σενάρια.

Φτάσαμε μία στροφή πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στηEuroLeagueκαι τα ευχάριστα νέα που περίμεναν στον Παναθηναϊκό από το Βελιγράδι δεν ήρθαν ποτέ.

Γι' αυτό φρόντισε ο Λούκα Ντόντσιτς με το τρίποντο “μαχαιριά” κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Τα σενάρια που δίνουν το πλεονέκτημα στους ''πράσινους'' δεν έχουν τελειώσει αλλά ο Παναθηναϊκός τη δεδομένη στιγμή οφείλει να βαδίσει στον δικό του δρόμο, χωρίς να σκέφτεται όσα θα πράξουν οι αντίπαλοί του στο τελευταίο διήμερο της κανονικής περιόδου. Πλέον απομένει ένα ματς στο Μιλάνο τη Μεγάλη Πέμπτη, αλλά οριστικά θα γνωρίζει πώς θα πορευτεί στους ''8'' την Μεγάλη Παρασκευή , μετά την Ακολουθία του Επιταφίου. Από τα ωραία της διοργάνωσης...

Όσο πλησιάζουμε στις μεγάλες μάχες που θα δώσουν το εισιτήριο για τοFinal 4,ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλα περιθώρια για δοκιμές και δικαιολογίες. Οφείλει να είναι πανέτοιμος και είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει την... απογείωσή του. Το ματς με τη Βαλένθια άλλωστε, ήταν μία καλή ευκαιρία για τον Πασκουάλ και τους συνεργάτες του, προκειμένου να δουν πράγματα για τη συνέχεια και να δώσουν ρυθμό σε όλους τους παίκτες.

Με βάση την τετράδα, Καλάθη, Τζέιμς, Σίνγκλετον και Γκιστ, το τεχνικό επιτελείο επιδιώκει να βάλει σε ρυθμούςplayoffsκαι τους υπόλοιπους παίκτες τους οποίους θα εμπιστευτεί στην επόμενη φάση. Τα 17'02'' του Έιντριαν Πέιν και τα 23'02'' του Ματ Λοτζέσκι μετά από αρκετό καιρό, αντικατοπτρίζουν πλήρως όλα τα παραπάνω. Τα λίγα δευτερόλεπτα μάλιστα, που έδωσε στον Μάρκους Ντένμον δείχνουν και την πρόθεση για τη συνέχεια. Έτσι με την επιστροφή του Κέι Σι Ρίβερς τεχνικός του της ομάδας φαίνεται να δείχνει τους παίκτες που θα πάει στη μάχη.

Από κει και πέρα, οι “πράσινοι” με τον Νικ Καλάθη να έχει κέφια και τον Κρις Σίνγκλετον να έχει καλή παρουσία γι' ακόμα ένα παιχνίδι και τον Μάικ Τζέιμς να βάζει ''πινελιές'' από δημιουργία, έκανε συντήρηση κυρίως στο δεύτερο μέρος. Οπότε όπως καταλαβαίνετε τα ωραία αρχίζουν τώρα...

Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ SHOW

Από την πρώτη στιγμή, το ζητούμενο για τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ήταν να μείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, χωρίς να έχουν το μυαλό τους στα υπόλοιπα παιχνίδια. Και η αλήθεια είναι πώς οι πράσινοι το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο. Η ομάδα του τριφυλλιού έχοντας πάρει καλά το μάθημά της από το ματς με τη Βαλένθια στην Ισπανία, ξεκίνησε την προσπάθεια της από την άμυνα σταματώντας τον Τιμπόρ Πλάις. Με επιθετική άμυνα στα πικ εν ρολ και ''παγίδα'' στον σέντερ των φιλοξενούμενων, προκειμένου να φύγει η μπάλα από τα χέρια του, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του.

Για να γίνει το απόλυτο αφεντικό όμως, χρειάστηκε ν' αναλάβει δράση ο Νικ Καλάθης. Ο διεθνής γκαρντ με επτά ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο έδειξε τον δρόμο στους συμπαίκτες του, προσφέροντας άφθονο θέαμα μέσα σε αποθέωση. Σε συνδυασμό βέβαια, με την ενέργεια που έβγαζε σε ακόμα έναν ματς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, όμως οι πράσινοι δεν πανικοβλήθηκαν, το αντίθετο μάλιστα, καθώς ο Καταλανός τεχνικός άφησε τους παίκτες να δημιουργήσουν ξανά μία ασφαλή διαφορά.

Ήταν ξεκάθαρο πώς ο Πασκουάλ ήθελε να δώσει ρυθμό σε όλους τους παίκτες του και είδε τον Είντριαν Πέιν, να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Όπως και να έχει οι πράσινοι μπορεί να κατέβασαν για λίγο ταχύτητα, ωστόσο το γεγονός ότι είχαν μόλις δύο λάθη, δείχνει και τον βαθμό ετοιμότητας να περάσουν με άνεση το εμπόδιο της Βαλένθια. Όσο περνούσε ώρα, ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση δυνάμεων. Δεν είχε τίποτα ν' αποδείξει σε αυτή την αναμέτρηση, από τη στιγμή μάλιστα που η διαφορά ήταν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Πασκουάλ συνέχιζε να φωνάζει κι ο Τζέιμς ξεσήκωνε το ΟΑΚΑ με την απόδοσή του σε άμυνα κι επίθεση για να τελειώσει με ιδανικό τρόπο η σεμνή τελετή.

Το κίνητρο και η καλή ψυχολογία υπάρχουν στους πράσινους και αυτό που θέλουν, είναι η απόλυτη ετοιμότητα στα κρίσιμα. Επειδή σταθήκαμε μόνο σε αυτά που πρέπει να κάνει η ομάδα του “τριφυλλιού”, φυσικά και μπορεί να ελπίζει για το πλεονέκτημα σταplayoffs, ωστόσο πρώτα πρέπει να κάνει τη δική της δουλειά στο Μιλάνο αφού δεν ορίζει την τύχη της.

Οι επόμενες προπονήσεις θα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό που σχεδιάζει βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο για την προημιτελική φάση τηςEuroLeague.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ