OPINIONS

Ο άνθρωπος του Νικ

Ο άνθρωπος του Νικ

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την άνοδο του Παναθηναϊκού Superfoods, τον Καλάθη που βρήκε τον Λεκαβίτσιους και την αφύπνιση του Σίνγκλετον.

Σοβαρός και με εμφανή τα σημάδια βελτίωσης, ο Παναθηναϊκός έκανε την καλύτερη του εμφάνιση μέχρι τώρα, νίκησε την Μπάμπεργκ δίχως ιδιαίτερα προβλήματα , και πλέον θα πάει με άλλον αέρα στην διπλή αγωνιστική της EuroLeague (εκτός με ΤΣΣΚΑ κι εντός με Φενέρ), με το πρόγραμμα να γίνεται δύσκολο τις επόμενες εβδομάδες για τους "πράσινους".

Αν εξαιρέσουμε την… πλάκα με τις βολές που δεν έχει ξεκάθαρη εξήγηση πέρα από την συγκέντρωση των παικτών, μπορούμε να βρούμε αρκετά θετικά στην απόδοση του "τριφυλλιού" αλλά και κομμάτια που πραγματικά θέλουν βελτίωση. Ας ξεκινήσουμε όμως, από το πρώτο κομμάτι όπου ο Παναθηναϊκός είχε 5/15 βολές (33.3%) πριν από το ημίχρονο και στο τρίτο δεκάλεπτο συνολικά 10/11.

Όπως και να έχει όμως, όλα κινήθηκαν με τις ορέξεις που είχε ο Νικ Καλάθης και ήταν πολλές, με συνέπεια να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επικράτηση, δίνοντας ώθηση στους συμπαίκτες του.

Από τη στιγμή μάλιστα που ο Λούκας Λεκαβίτσιους επέστρεψε για τα καλά, όλα γίνονται πιο εύκολα πάνω στο παρκέ. O Λιθουανός γκαρντ είναι εξαιρετικός στο transition, εκτελεί όταν πρέπει και είναι διεισδυτικός ενώ δίνει αρκετά πράγματα αμυντικά. Φυσικά κι έχει αδυναμίες αλλα είναι παίκτης "κλειδί" και είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να το δούμε και στη Stoiximan.gr Basket League.

Ο άνθρωπος του Νικ

Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Με τον τρόπο που ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την EuroLeague, το ζητούμενο για τον Τσάβι Πασκουάλ ήταν να βρίσκει λύση στα προβλήματα που έχουν οι "πράσινοι", ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας το συντομότερο δυνατό. Με τον Νικ Καλάθη να κάνει τα πάντα στο παρκέ η ομάδα του "τριφυλλιού", δεν άργησε να γίνει το αφεντικό κόντρα στην Μπάμπεργκ.

Ο διεθνής γκαρντ δεν χρειάστηκε να πάρει προσπάθειες στην δεύτερη περίοδο αλλά το σημαντικό ήταν πως όταν κάθισε στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός δεν έμεινε… ακυβέρνητος. Ο Λεκαβίτσιους είχε πολύ καλή απόδοση. Οργάνωσε σωστά κι εκτέλεσε όταν χρειάστηκε. Επιτέλους όμως, με την προσθήκη του Λιθουανού γκαρντ ο Πασκουάλ μπορεί να είναι ήρεμος όταν ο Καλάθης ξεκουράζεται.

Από κει και πέρα, σε αντίθεση με την αναμέτρηση κόντρα στη Μπαρτσελόνα, οι γηπεδούχοι προστάτεψαν τη ρακέτα τους. Στη διάρκεια του παιχνιδιού πάντως και συγκεκριμένα στη δεύτερη περίοδο, είδαμε και κάποια νέα πράγματα από τον Πασκουάλ που χρησιμοποίησε στην ίδια πεντάδα Καλάθη, Λεκαβίτσιους και στο "4" τον Όγκαστ και τον Γκιστ. Επίσης, από τη στιγμή που είδε πως ο Σίνγκλετον δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, άλλαξε τρεις παίκτες στην θέση του (Γκιστ, Όγκαστ, Γκάμπριελ) στο πρώτο μέρος.

Ο άνθρωπος του Νικ

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ

Όπως φάνηκε αυτό διάστημα, ήταν ευεργετικό, για τον Σίνγκλετον αφού στη συνέχεια όχι μόνο μπήκε στην εξίσωση για την ομάδα του αλλά ήταν εκείνος που βοήθησε για να εκτοξευτεί η διαφορά. Δεν βγήκε καθόλου από το παρκέ και σταμάτησε στους 15 πόντους, όλους στο δεύτερο μέρος. Γίνεται αντιληπτό σε όλους πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του Αμερικανού φόργουορντ, όταν δείχνει τον καλό του εαυτό και για τον λόγο αυτό γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε αυτό το κομμάτι, καθώς συμβαίνει έπειτα από καιρό.

Κατά τ’ άλλα με τον Ίαν Βουγιούκα να βάζει το δικό του λιθαράκι και τον Όγκαστ θετικό στον χρόνο που αγωνίστηκε, ο Παναθηναϊκός πέτυχε 93 πόντους. Αν σε αυτούς προσθέσετε τις χαμένες βολές και το γεγονός πως δεν βρήκε λύσεις από Ρίβερς. Λοτζέσκι και Ντένμον, τότε βγαίνει το συμπεράσματα πως κινείται στον σωστό δρόμο. Ο Πάππάς δημιούργησε καταστάσεις αλλά επί τις ουσίας δεν χρειάστηκε να δώσει κάτι παραπάνω αφού το ματς στο δεύτερο μέρος ήταν σε διψήφια διαφορά.

Από τους παραπάνω πάντως, έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τους περισσότερους, όχι όμως για τον Μάρκους Ντένμον ο οποίος κινείται στα ρηχά , δείχνοντας διστακτικός παρότι ο Τσάβι Πασκουάλ τού δίνει χώρο και χρόνο. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν κι άλλα περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο στις αναμετρήσεις που έρχονται δεν θα υπάρχει η πολυτέλεια για πειράματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ