OPINIONS

Μπάγερν - Παναθηναϊκός: Λάθη-μήνυμα στο Μόναχο

EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει από το Μόναχο για τον Παναθηναϊκό που έκανε όσα λάθη έπρεπε, ώστε να συνεχιστεί το αρνητικό σερί των τελευταίων ετών και τους αριθμούς που δεν αλλάζουν τους στόχους του.

Με δεδομένο πώς στη διπλή αγωνιστική της EuroLeague δεν μπορείς να στέκεσαι για πολύ στις αναμετρήσεις που περνούν, ας ξεκινήσουμε από το τέλος. Δηλαδή, από τη λάθος πάσα του Τζέιμς Γκιστ που στέρησε από τον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει την τελευταία του ευκαιρία να πάρει το ματς με τη Μπάγερν .

Σε αυτό το σημείο της σεζόν έχει μικρή σημασία καθώς μεγαλύτερη έχει πώς έφτασαν οι «πράσινοι» μέχρι αυτό το σημείο και τι έκαναν μέχρι να παιχτούν τα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα στο Μόναχο. Για την ακρίβεια, τι δεν έκαναν κι αυτά ήταν πάρα πολλά από την αρχή έως το τέλος. Οπότε για να συνεχίσουμε πετάξτε την τελευταία φάση του παιχνιδιού από το μυαλό σας.

Ο Παναθηναϊκός από τη σεζόν 2011-12 που νίκησε στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα του την ΚΚ Ζάγκρεμπ, έκτοτε μετράει επτά αρνητικά αποτελέσματα στις πρώτες αναμετρήσεις που δίνει μακριά από το ΟΑΚΑ, αφού συνέχισε τις ήττες στο Μόναχο. Αυτό είναι στατιστικό στοιχείο που χρήζει αναφοράς αλλά σαφώς δεν έχει σχέση με τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου, όπως και το γεγονός πως το «τριφύλλι» ηττήθηκε από τη Μπάγερν, μία ομάδα που με την οποία εκτός απροόπτου δεν θα συγκρουστεί στην τελική ευθεία, ώστε να προκριθεί στα play offs.

Οπότε, το μεγάλο ζητούμενο είναι να διατηρήσει το αήττητο στο ΟΑΚΑ κι έπειτα ν’ αναζητήσει εκτός τις νίκες που θα του δώσουν την πρόκριση κι ενδεχομένως το πλεονέκτημα. Βέβαια, δε χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά αφού πρώτα ο Τσάβι Πασκουάλ και η ομάδα του έχουν να διορθώσουν αρκετά πράγματα , κάτι το οποίο φάνηκε ακόμα και στην αναμέτρηση με τη Μακάμπι όπου ήρθε το θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα της EuroLeague. Στη Γερμανία όμως, έγιναν πιο ξεκάθαρα. Παρόλα αυτά πάντα θα υπάρχουν απορίες, ώσπου ο Παναθηναϊκός να βρει ρυθμό.

EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με εξαίρεση το διάστημα με το χαμηλό σχήμα (και τους τρεις γκαρντ, Παππά, Λεκαβίτσιους Λάνγκφορντ) στη δεύτερη περίοδο που συμμάζεψε τη κατάσταση ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει σε ρυθμούς… ΟΑΚΑ, ωστόσο σε αυτές τις αναμετρήσεις χρειάζεται να είσαι σκληρός και μυαλωμένος. Αντίθετα η ομάδα του «τριφυλλιού» από το ξεκίνημα πήγαινε εύκολα στο λάθος, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί. Με 17 λάθη λοιπόν και αστοχία από τα 6.75 (4/20), τα πράγματα γίνονται ολοένα πιο δύσκολα. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε πώς ο φετινός Παναθηναϊκός έχει βάθος και λύσεις αλλά έφτασε να έχει δύο παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων . Τον Μήτογλου που ήταν εξαιρετικός και τον Λάνγκφορντ ο οποίος πήγε να το γυρίσει στο τέλος.

Το μεγάλο λάθος πάντως, που πρέπει να γίνει μάθημα για τη συνέχεια είναι η αντιμετώπιση του παιχνιδιού όταν οι «πράσινοι» πήραν διαφορά έξι πόντων στο 28’. Αντί να το τελειώσουν εκεί, επέτρεψαν στη Μπάγερν να επιστρέψει και να μετατρέψει σε μονόλογο το παιχνίδι μέχρι τα τελευταία λεπτά όπου οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν ν’ αντεπιτεθούν. Όπως αποδείχτηκε όμως, ήταν αργά…

Με αυτή την εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός δεν έπειθε πώς μπορεί να κάνει το έργο του εύκολο, όμως γνωρίζει τι πρέπει ν’ αλλάξει για τη συνέχεια. Όπως επίσης, ξέρει ότι πρέπει να πάρει περισσότερα πράγματα από παίκτες στη θέση «5» που δεν είχαν καλή απόδοση στη Γερμανία και όχι μόνο… Η ενέργεια που έδωσαν ο Νίκος Παππάς και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, πρέπει να είναι συνολική.

Είναι δεδομένο πώς είναι νωρίς, οι ρόλοι δεν γίνονται απόλυτα ξεκάθαροι όπως και η χημεία της ομάδας, ωστόσο αν θέλει να φτάσει μακριά πρέπει να δείξει κάτι ακόμα σε συνδυασμό με τ’ αποτελέσματα. Ξεκινώντας από το ματς με τη Γκραν Κανάρια. Στο ΟΑΚΑ δε χωρούν στραβοπατήματα και ήδη πήρε το μήνυμα από το Μόναχο για τη συνέχεια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ