OPINIONS

Με φόρα για το 37ο!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού Superfoods στο τελευταίο εμπόδιο που θα είναι ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση ακόμη ενός τίτλου.

Τα πολλά λόγια τελειώνουν εδώ. Τώρα που η μάχη αρχίζει, ο Παναθηναϊκός βάζει μπροστά, ώστε να κατακτήσει ακόμα ένα πρωτάθλημα, βρίσκοντας στον δρόμο του έναν γνωστό του αντίπαλο. Τον Ολυμπιακό.

Πολλοί θα θέλατε ενδεχομένως να δώσουμε συνέχεια στο σίριαλ των τελευταίων ημερών με τις ανακοινώσεις των "ερυθρολεύκων" και όσα συμβαίνουν στη διαμάχη των τεσσάρων διαιτητών της EuroLeague με την ΚΕΔ/ΕΟΚ. Ένα θέμα που είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό κι επανήλθε πιο έντονα στο προσκήνιο λίγο πριν από το τζάμπολ των τελικών.

Όσα συμβαίνουν όμως, δεν απασχολούν τους "πράσινους" που παρακολουθούν από απόσταση την κατάσταση σ' ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι αρμόδιοι για να λύσουν, κι επικεντρώνονται στον δικό τους στόχο. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος άλλωστε, για την ομάδα του "τριφυλλιού" τη δεδομένη στιγμή είναι να υπάρχει αποπροσανατολισμός από επικοινωνιακά παιχνίδια και από το αήττητο σερί (31/31) που έχουν μέχρι σήμερα στη Stoiximan.gr Basket League.

Οπότε, είναι ξεκάθαρο πως ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του θέλουν να επαναλάβουν στο παρκέ τη διάθεση που οποία έδειξαν -κυρίως στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Οι ρόλοι είναι πλέον πιο ξεκάθαροι με δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται να κάνει ροτέισον πολλών παικτών όπως γινόταν στη EuroLeague και να κλείσει τη σεζόν ως πρωταθλητής συνεχίζοντας το σερί που έχει να κατακτά τουλάχιστον έναν τίτλο κάθε χρόνο.

Ο ΡΙΒΕΡΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΖΕΪΜΣ

Για να επικεντρωθούμε στα στοιχεία τα οποία πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός για να πάρει προβάδισμα στη σειρά των τελικών και να αποδείξει στην πράξη ότι είναι ο καλύτερος, ας υπογραμμίσουμε αρχικά τα ζητούμενα, σε σχέση με όσα έχουμε δει από τους "πράσινους" στις τελευταίες αναμετρήσεις για τα playoffs, όπου έβγαλε διαφορετικούς πρωταγωνιστές και παίκτες έτοιμους να προσφέρουν.

Το πρώτο ζητούμενο λοιπόν, είναι η άνοδος στην απόδοση του Κέι Σι Ρίβερς, κάτι που μοιάζει με επιτακτική ανάγκη σε αυτή τη σειρά των τελικών. Ο Αμερικανός φόργουορντ λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε στον ώμο, έμεινε αρκετό διάστημα εκτός ρυθμού, ωστόσο τώρα ήρθε η ώρα να δείξει τον καλό του εαυτό το οποίο παραδοσιακά δείχνει στους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάμε πώς είναι διαφορετικό να μην έχεις σε καλή κατάσταση τον Ρίβερς στα υπόλοιπα παιχνίδια της κανονικής περιόδου και άλλο στους τελικούς με τους "ερυθρόλευκους" όπου άπαντες πρέπει να δίνουν το κάτι παραπάνω.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι, λογικά θα δούμε γνώριμα πράγματα από τις δύο ομάδες κι εκεί ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να παρουσιάσει την γνωστή εικόνα του στις εντός έδρας αναμετρήσεις παίρνοντας ώθηση και από τον κόσμο του.

Η αρχή στη σειρά ενδεχομένως να παίξει σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια κυρίως για ψυχολογικούς λόγους και για τον λόγο αυτό οι "πράσινοι" δεν πρέπει να παρασυρθούν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που τους έχει χρήσει το απόλυτο φαβορί. Τίποτα δεν θα τους χαριστεί απλόχερα, οπότε πρέπει να μπουν στη μάχη για τον τίτλο, συγκεντρωμένοι απέναντι σε μία σκληρή ομάδα και να κάνουν όσα χρειάζονται, προκειμένου να φτάσουν στο 37ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Η επόμενη σεζόν και όσα ακούγονται για το "χτίσιμο" της ομάδας μπορούν να περιμένουν κάποιες μέρες, μέχρι ο Παναθηναϊκός να τελειώσει την πιο σοβαρή δουλειά της χρονιάς και να ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο την προσπάθεια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ