OPINIONS

Η ερμηνεία της δήλωσης Γιαννακόπουλου

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr ερμηνεύει τη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, μέσω της οποίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Euroleague, καλώντας -ουσιαστικά- τον Τσάβι Πασκουάλ να βρει λύσεις.

«Είμαστε προβληματισμένοι με την απόδοσή μας στη EuroLeague, πιστεύω ότι όλα θα διορθωθούν και θα φτάσουμε στους στόχους μας. Το υλικό κατ' εμέ είναι εξαιρετικό, είναι αυτό που ζήτησε ο προπονητής. Εκείνος οφείλει να βρει τις λύσεις για να παίξουμε καλύτερα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» εξερχόμενος από το ΟΑΚΑ μετά το φινάλε του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που βρήκε νικήτρια την ομάδα του και η αλήθεια είναι πώς αυτή η τοποθέτηση έχει σηκώσει πολύ κουβέντα.

Οι «πράσινοι» δίχως να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, με ηγέτη τον Νίκο Παππά κατάφεραν να κερδίσουν για δεύτερη φορά μέσα σε εννέα ημέρες τον αιώνιο αντίπαλο και δεδομένης της διαφοράς των εννέα πόντων να πάρουν μεγάλο προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο της Basket League.

Τι εννοούσε, όμως, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με αυτή του την τοποθέτηση. Είναι δεδομένο πως ο διοικητικός ηγέτης της πράσινης ΚΑΕ δεν είναι ικανοποιημένος από την μέχρι σήμερα πορεία της ομάδας του στην Euroleague κάτι που εξέφρασε μέσω των social media μετά το φινάλε του αγώνα με την Αναντολού Εφές. Σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός παρουσίασε κακή εικόνα.

Έχοντας απολογισμό τέσσερις νίκες και τρεις ήττες το «τριφύλλι» βρίσκεται οριακά εντός οκτάδας και μάλιστα δίχως να έχει αγωνιστεί απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης (ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Ρεάλ κτλ κτλ). Το πρόβλημα όμως είναι το γεγονός πώς δεν έχει βρει σταθερότητα και κυρίως μακριά από το ΟΑΚΑ δεν παρουσιάζει καλό πρόσωπο.

ΙΔΙΟ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ

Είναι λογικό να περιμένει περισσότερα από την ομάδα του στη συνέχεια, δεδομένου μάλιστα πως το μπάτζετ είναι το ίδιο σε σχέση με πέρσι. Διότι μπορεί να αποχώρησαν ο Σίνγκλετον με τον Τζέιμς, παίκτες-κλειδιά της περσινής χρονιάς, ωστόσο τα χρήματα που λάμβαναν μοιράστηκαν σε άλλους. Εξάλλου, πέρσι ο Τζέιμς έμεινε στο «τριφύλλι» μόνο για τρεις μήνες, οπότε δεν είχε ολόκληρο συμβόλαιο. Από κει και πέρα οι Βουγιούκας και Λεκαβίτσιους στους οποίους ενεργοποιήθηκε το 1+1 λαμβάνουν περισσότερα χρήματα από την περασμένη σεζόν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Μήτογλου, που είχε κλιμακωτή αύξηση στο συμβόλαιό του. Οσο για εκείνους που ανανέωσαν, δηλαδή τον Καλάθη και τον Παππά, έλαβαν μια αισθητή αύξηση αποδοχών για να υπογράψουν νέο συμβόλαιο. Ο Παπαπέτρου ήρθε στον Παναθηναϊκό στη θέση του Ρίβερς με σαφώς καλύτερα χρήματα, ενώ σε σχέση με πέρσι προστέθηκε ο Λάσμε αντί του Πέιν και ο Παπαγιάννης αντί του Ογκαστ. Ας μην ξεχνάμε πως για να μείνουν ο Σϊνγκλετον, ο Τζέιμς ενδεχομένως και ο Ρίβερς θα έπρεπε να λάβουν πολλαπλάσια χρήματα σε σχέση με πέρσι, οπότε το μπάτζετ θα έπρεπε να εκτοξευτεί. Οι ενστάσεις που μπορεί υπάρχουν για την κατανομή είναι σεβαστές, ωστόσο είναι άλλη συζήτηση η οποία τη δεδομένη στιγμή δε μπορεί να γίνει αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τρέχουν.

ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Την περσινή σεζόν ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος και έφτασε μια… ανάσα από το Final Four της Euroleague, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία στην κανονική περίοδο. Ωστόσο, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στην ασταμάτητη Ρεάλ και να αποκλειστεί. Οι απαιτήσεις, λοιπόν, του ιδίου και των φίλων της ομάδας, που «έσπασαν» κάθε ρεκόρ με τις πωλήσεις διαρκείας την φετινή σεζόν, δεν μπορούν να είναι μικρότερες. Έτσι, ήρθε αυτή η τοποθέτηση και είναι ένα καμπανάκι για τη συνέχεια, τη στιγμή που ακολουθούν δύο δύσκολες αναμετρήσεις με Μπαρτσελόνα εντός και Μπασκόνια εκτός. Τη φετινή σεζόν είναι περισσότερες οι καλές ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδο στα play offs και μια καλή διασταύρωση, οπότε αν ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει τύχη πρέπει να δείξει σημάδια βελτίωσης καθώς για την ώρα τα σημάδια δεν είναι αισιόδοξα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ