OPINIONS

Γροθιά στο μαχαίρι

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την ανοικτή πλέον αντιπαράθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την EuroLeague και τις επόμενες κινήσεις του Παναθηναϊκού Superfoods.

Πάνω που όλο το βάρος του Παναθηναϊκού Superfoods είχε πέσει στο κομμάτι της ενίσχυσης και την επόμενη κίνηση μετά την απόκτηση του Έιντριαν Πέιν, ώστε να τα παίξει όλα για όλα για το Final Four, ήρθε η τιμωρία της EuroLeague για να ταράξει τα νερά.

Για να είμαστε ακριβείς, ήταν αναμενόμενη η κίνηση της EuroLeague να τιμωρήσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με βάση όσα διέρρεαν το τελευταίο διάστημα. Αντίστοιχα αναμενόμενη όμως, ήταν και η αντίδραση του "ισχυρού άνδρα" του "τριφυλλιού" σε ό,τι έγινε. Για όσους παρακολουθούν τις κινήσεις των δύο πλευρών τα τελευταία χρόνια, δεν προκαλεί έκπληξη αυτή η σύγκρουση, κάτι που είχαμε τονίσει πριν από λίγες ημέρες. Από πλευράς των "πράσινων" το... ποτήρι είχε αρχίσει να ξεχειλίζει τόσο για το θέμα της διαιτησίας όσο και άλλα που αμφισβητούνται, τα οποία μάλιστα υπάρχουν στην σχετική γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όπως αυτή δημοσιεύθηκε το βράδυ της Δευτέρας (5/2).

Επί της ουσίας, ο "ισχυρός άνδρας" του "τριφυλλιού" γίνεται ο πρώτος ιδιοκτήτης από τους "11" (που έχουν υπογράψει εγγυημένα συμβόλαια παρουσίας στην EuroLeague) που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την διοργανώτρια αρχή και κατ' επέκταση με τον Τζόρντι Μπερτομέου. Μετά την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, η αντίδραση ήταν άμεση θέτοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης (φυσικά και κάτι τέτοιο δεν γίνεται τόσο εύκολα όσα λέγεται ή φαίνεται).

Σημασία πάντως έχει ότι πρώτη φορά τοποθετείται με επίσημο τρόπο και επιχειρηματολογία το ζήτημα της αποχώρησης από τη διοργάνωση, βάζοντας στο "κόλπο" και τον κόσμο του "τριφυλλιού" -μέσω του δημοψηφίσματος που αναφέρεται. Αν μάλιστα κρίνουμε από τις πρώτες αντιδράσεις των φίλων της ομάδας, αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι υπάρχει μεγάλη συσπείρωση και τάση να στηριχθεί η "κεφαλή" του συλλόγου σε αυτή τη διαμάχη.

Το κυριότερο όμως, είναι πώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εννοεί όσα καταγράφονται στην επίσημη δήλωση του . Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έφεση κατά της ποινής που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και από το αποτέλεσμα της, θ' αποφασιστούν επόμενες κινήσεις. Μάλιστα, επικρατεί η αισιοδοξία πώς δεν θα χρειαστεί η υπόθεση να φτάσει στ' άκρα, με δεδομένο πώς -είναι ξεκάθαρο ότι- ούτε η πλευρά της EuroLeague επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Δεν τη συμφέρει άλλωστε να ξεκινήσει (ανοιχτό) πόλεμο με έναν κορυφαίο σύλλογο, ο οποίος αποτελεί ένα από τα "βαριά χαρτιά" της σε επίπεδο εμπορικότητας, ανταγωνιστικότητας της διοργάνωσης και διαφήμισης.

Όπως και να έχει, οι τελευταίες εξελίξεις μόνο σε καλό μπορούν να βγουν για τον Παναθηναϊκό που πλέον οφείλει να συγκεντρωθεί στον στόχο του. Γι' αυτό άλλωστε ενισχύεται. Για τα υπόλοιπα χρειάζεται υπομονή για την απόφαση που θα εκδώσει το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της EuroLeague.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ