OPINIONS

Γερές ελληνικές βάσεις

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÁËËÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FRANCE (EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÁËËÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FRANCE (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την μοναδική ευκαιρία που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός μετά τη συμφωνία με τον Ιωάννη Παπαπέτρου και περιμένοντας την ανανέωση της συνεργασίας με τον Νίκο Παππά.

Καλές οι μεταγραφές, τα μεγάλα ονόματα και όλο αυτό το πανηγύρι που στήνεται κάθε καλοκαίρι αλλά όλα τα πράγματα χρειάζονται υπομονή και πλάνο για κάθε περίσταση. Στοιχεία που έχει μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός στην προσπάθεια που κάνει να δημιουργήσει ένα καλό ρόστερ, ώστε όχι μόνο να διεκδικήσει τους στόχους του αλλά να βάλει γερές βάσεις για τα επόμενα χρόνια σ’ έναν τομέα που δεν είχε το πάνω χέρι, κάτι το οποίο θ’ αναλύσουμε παρακάτω.

Η πρώτη αποστολή για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Τσάβι Πασκουάλ, στέφθηκε με επιτυχία, έπειτα από την παραμονή του Νικ Καλάθη, οπότε όλα έγιναν πιο απλά, προκειμένου να πάρουν το δρόμο τους τα υπόλοιπα ζητήματα. Από τη στιγμή που βρέθηκε σημείο επαφής με τον Νίκο Παππά, μένει να ολοκληρωθεί και αυτό το θέμα ενώ ο Παναθηναϊκός φρόντισε να… ταράξει για τα καλά τα νερά με τη συμφωνία που πέτυχε με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες. Σε ένα θέμα στο οποίο το «τριφύλλι» έδειξε υπομονή για μεγάλο διάστημα και πέτυχε αυτό το οποίο ήθελε. Με αυτόν τον τρόπο θέλει κάποια βήματα ακόμα για να τελειώσει ένα εκπληκτικό 3x3 με Έλληνες παίκτες, στην καλύτερή τους ηλικία και με τις ικανότητές τους στο παρκέ να μην χωρούν αμφισβήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί πώς οι «πράσινοι» ήταν έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αλλά από τη στιγμή που ο 24χρονος φόργουορντ είπε «όχι» στον Ολυμπιακό, παρουσιάστηκε μία μοναδική ευκαιρία. Να φτιάξουν ξανά έναν πολύ δυνατό ελληνικό κορμό και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χωράει δεύτερη σκέψη, με δεδομένο πώς ο Παναθηναϊκός το… πλήρωσε από το καλοκαίρι του 2012. Πλέον όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά και οι «πράσινοι» έχουν την μπάλα στο γήπεδό τους, προκειμένου να έχουν στο ρόστερ τους έξι Έλληνες πρώτης γραμμής και τον Γιώργο Καλαϊτζάκη ν’ ακολουθεί.

Αυτό που μένει λοιπόν, είναι να ολοκληρωθούν οι δύο συμφωνίες και τυπικά για να μπορέσουμε να πούμε περισσότερα αφού πάντα υπάρχει το ερωτηματικό όσο είναι σ’ εξέλιξη διαπραγματεύσεις αλλά αυτή τη φορά η ομάδα του «τριφυλλιού» είναι κοντά για να τελειώσει ένα ζήτημα που την «ταλαιπώρησε» τα τελευταία χρόνια, παρότι δεν σταμάτησε το σερί των τίτλων.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Με τα δεδομένα όπως είναι τώρα και παίρνοντας το σενάριο πως ο Παναθηναϊκός θ’ ανακοινώσει Παππά και Παπαπέτρου, τότε θα γίνουν δύο ακόμη προσθήκες ξένων παικτών. Έναν για τη θέση «4» κι έναν περιφερειακό (για «2-3») αλλά πάντα σε έναν προγραμματισμό αυτά μπορούν ν’ αλλάξουν και γι’ αυτό οι «πράσινοι» ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

Σαφώς κι έχουν προταθεί πολλές περιπτώσεις αλλά η ομάδα του «τριφυλλιού» είχε βάλει κάποιες προτεραιότητες σε όλο αυτό το διάστημα. Μέσα σε όλα, ας ασχοληθούμε και με τον Πέτερι Κοπόνεν στον οποίο έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν. Για τον Φινλανδό τα πράγματα είναι απλά, έχει απασχολήσει αρκετά και φυσικά θα ήταν «ζεστός» να παίξει στον Παναθηναϊκό, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν δείχνει πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ν’ αποκτηθούν όλοι… Είπαμε όμως, όλα αυτά αλλάζουν, οπότε ας περιμένουμε πρώτα τις ειδήσεις της Τρίτης (10/7) για να γίνει πιο απλή η συνέχεια στο μεταγραφικό πλάνο των «πράσινων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ