OPINIONS

Ερωτήματα στο λάθος

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ARCADIA (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ARCADIA (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου αναλύει τα ερωτήματα στην περίπτωση του Βαγγέλη Μάντζαρη, τη λάθος κίνηση του Παναθηναϊκού Superfoods και τον πιο δύσκολο στόχο για Σλούκα.

Ολοκληρώθηκε λοιπόν, το σήριαλ με την ανανέωση του Βαγγέλη Μάντζαρη οπότε τώρα μπορούμε να τοποθετηθούμε πιο εύκολα. Αρχικά, πρέπει να τονίσουμε πως ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε μία διαδικασία για να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο, κάτι το οποίο παραμένει δύσκολο, άρα αυτό προϋποθέτει σταθερά βήματα και υπομονή χωρίς πανικό.

Πάμε λοιπόν στο θέμα της ημέρας αφού υπογραμμίσουμε πώς τοSport24.grόλο το αυτό διάστημα κράτησε μια πιο ήπια στάση στο ρεπορτάζ του «τριφυλλιού» σε όσα ακούγονταν για «χρυσάφι» στα πόδια του Μάντζαρη κλπ. καθώς όπως αποδείχτηκε ήταν πάρα πολύ δύσκολο να κάνει το συγκεκριμένο βήμα, για την ακρίβεια λίγοι είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να το επιδιώξουν κι ελάχιστοι να το πραγματοποιήσουν παρά τα μεγάλα λόγια!

Το λάθος στη συγκριμένη περίπτωση κατά την ταπεινή μας άποψη ξεκινάει πρώτα από τον Παναθηναϊκό που όλο αυτό το διάστημα, αναλωνόταν σε συζητήσεις με τον διεθνή γκαρντ ακόμα και αν θεωρείται υπερβολικό εφόσον βρήκε πρόσφορο έδαφος. Πρώτον γιατί θα έπρεπε να πληρώσει υπεραξία γι’ ακόμα μία φορά σε μία σεζόν που ολοκληρώθηκε ιδανικά, και δεύτερον διότι δεν είχε εξασφαλίσει την υπογραφή του πριν πάει να συζητήσει με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό, αφού τα λόγια εύκολα μπορούν ν’ αλλάξουν κι ενώ είχε πάρει μια γεύση από την προηγούμενη διαπραγμάτευση… Όπως και να έχει δεν είναι ο παίκτης που θα άλλαζε τις ισορροπίες σε μία τέτοια μετακίνηση, για να γίνει όλος αυτός ο ντόρος.

Από κει και πέρα, πριν ξεκινήσουμε να ρίχνουμε το ανάθεμα σε κάποια από τις δύο πλευρές, είναι να καλό να μάθουμε τις απαντήσεις στα εξής: Πρώτα απ’ όλα ποιος έστειλε το μήνυμα στις 16 Μαΐου για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις (λίγες ημέρες πριν από τοFinal4). Διότι αν έχει γίνει από την πλευρά του αθλητή, τότε δικαίως υπάρχει αυτή η αντίδραση από τους «πράσινους» που μπήκαν στη διαδικασία να συζητήσουν το ενδεχόμενο της μετακόμισης καλύπτοντας τις απαιτήσεις του παίκτη, με πρόταση στα 3 εκ. ευρώ για τρία χρόνια. Τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι πολλά από εκείνη τη μέρα, μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης (15/6).

Ακόμα και το βράδυ του τελικού ενώ στην πορεία έγιναν και ραντεβού. Όλα αυτά εξακριβωμένα αφού ήταν πολλοί στις συναντήσεις. Προφανώς και δεν είμαστε δικαστές, ειδικά όταν μιλάμε για επαγγελματικό μπάσκετ και ο καθένας διαπραγματεύεται όπως θέλει. Και ο κόσμος βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Γι’ αυτό άλλωστε παραθέτουμε τα γεγονότα.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, χθες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζήτησε λίγο χρόνο από την πλευρά του παίκτη, ώστε να του δώσει ολοκληρωμένη εικόνα χωρίς να υπάρξει αρνητική απάντηση. Την Παρασκευή (16/6) λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Μάντζαρη με τους κυρίους Αγγελόπουλους, ο παίκτης έμαθε ολοκληρωμένη την πρόταση και συζήτησε με τον Τσάβι Πασκουάλ , χωρίς πάλι ν’ αρνηθεί στον Παναθηναϊκό, κάτι το οποίο θα μπορούσε να κάνει, προκειμένου να είναι τυπικός εφόσον και η άλλη πλευρά έως τώρα ανταποκρίθηκε και όλα γίνονταν σ’ εξαιρετικό κλίμα. Έτσι, είναι η ζωή όμως και συνεχίζεται…

Ο μεγάλος του στόχος

Προφανώς και ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να επηρεαστεί από όλο αυτό το σήριαλ. Έχει κατακτήσει το νταμπλ και ο μεγάλος του στόχος είναι να διατηρήσει τον κορμό του, ώστε να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις. Φυσικά παρακολουθεί και την περίπτωση του Κώστα Σλούκα η οποία σαφώς και είναι πιο δύσκολη αφού προτεραιότητα έχει η Φενέρ, μαζί με τη διάθεση να κρατήσει τον διεθνή γκαρντ. Οι «πράσινοι» το γνωρίζουν και είναι στην αναμονή, κοιτώντας παράλληλα περιπτώσεις ώστε να ενισχυθεί ποιοτικά το ρόστερ.

Πέρα από τον Στράτο Περπέρογλου που μοιάζει να είναι πιο κοντά και δεν έχει σχέση με άλλες περιπτώσεις από την ερχόμενη εβδομάδα η ομάδα του «τριφυλλιού» αναμένεται να κινηθεί πιο δυναμικά αφού θα κορυφωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των παικτών για τις ανανεώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ