OPINIONS

Αντίο στο... μαρτύριο

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό Supefoods, ο οποίος την ύστατη ώρα πήγε να σώσει τη χαμένη παρτίδα κόντρα σε όλα, αλλά και για την επόμενη μέρα στη EuroLeague που έτσι δεν τον ''σηκώνει''.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός με πλεονέκτημα έδρας δεν καταφέρνει να φτάσει στοFinal Four.Διαφορετικές φυσικά οι συνθήκες που είχε ν' αντιμετωπίσει αλλά χωρίς τη μεγάλη νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ. Αυτό επιδίωξε να κάνει στη Μαδρίτη στο τέταρτο ματς της σειράς , πάρα το γεγονός πώς στο πρώτο μέρος έμοιαζε να τα έχει χαμένα. Το τραγικό πεντάλεπτο από το 15ο λεπτό μέχρι την ανάπαυλα ήταν σχεδόν καταδικαστικά για το "τριφύλλι".

Παρόλα αυτά οι ''πράσινοι'' το πάλεψαν και στην τελευταία περίοδο προσπάθησαν να φέρουν τα πάνω-κάτω. Με τον Κρις Σίνγκλετον να βγαίνει μπροστά επιθετικά και τηνmatch-up ζώνη,οι ''πράσινοι'' έκαναν το παιχνίδι... ροντέο. Εκεί που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε έτοιμος για την ολική επαναφορά ένα επιθετικό φάουλ-ανακάλυψη του Σίνγκλετον στο Ρέγιες κι ένα χτύπημα εκτός φάση του Ντόντσιτς στον Ανετοκούνμπο όπου οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια, ήταν αρκετά για να σταματήσουν τον ρυθμό του ''τριφυλλιού''.

Η Ρεάλ είχε την ποιότητα, ώστε να διαχειριστεί την διαφορά στον χρόνο που έμενε για να μην κινδυνέψει περαιτέρω. Σαφώς και στον Παναθηναϊκό, πρέπει να κάνουν τον απολογισμό τους στο αγωνιστικό κομμάτι αφού γι' ακόμα μία χρονιά δεν βρίσκονται στοFinal Four,αλλά πρώτα πρέπει να δουν την επόμενη μέρα στην κόντρα με τηνEuroLeague.Με όσα συμβαίνουν εδώ και πολύ καιρό, την αντιμετώπιση που έχει, την παράνοια που επικρατεί με τις καθημερινές ποινές αν δεν αλλάξουν πράγματα μέχρι το καλοκαίρι η κατάσταση δεν τον σηκώνει.

Όσο και αν αυτό είναι πολύ βαρύ. Φυσικά και για όλα αυτά έχουμε πολύ δρόμο, οι αποφάσεις δεν θα παρθούν τις επόμενες ώρες αλλά όπως και να το κάνουμε η εικόνα του Μάνου Παπαδόπουλου μακριά από τον πάγκο όπου κάθεται τα τελευταία 27 χρόνια για μία δήλωση, είναι ένα από τα κομμάτια που αναγκαστικά προκαλούν προβληματισμό.

Η ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Με τον Ίαν Βουγιούκα στην πρώτη πεντάδα αντί του Τζέιμς Γκιστ κάτι που συνέβη μόλις τρίτη φορά στη σεζόν, ο Παναθηναϊκός είχε ξεκάθαρο στόχο να πάει σε μεγάλες επιθέσεις. Με τον διεθνή σέντερ να κάνει εξαιρετική δουλειά, οι ''πράσινοι'' ήταν συνεπείς αμυντικά και στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κατάφεραν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό. Ο Καλάθης ανέλαβε να... βγάλει από το επιθετικό παιχνίδι της Ρεάλ τον Ντόντσιτς παίζονταςunderστα σκριν από την κορυφή όπου ο Σλοβένος γκαρντ έχει χαμηλά ποσοστά φέτος.

Στο αμυντικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός πήγαινε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο επιθετικά, έβρισκε με δυσκολία λύσεις, με αποτέλεσμα όσο περνάει η ώρα, ν' ανοίγει η διαφορά. Στο πέντε εναντίον πέντε, το πρόβλημα του ''τριφυλλιού'' ήταν ξεκάθαρο με τον Μάικ Τζέιμς ν' αναλαμβάνει τις περισσότερες προσπάθειες χωρίς καλές προϋποθέσεις. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Βουγιούκας πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, ο Αγιόν έγινε πιο απειλητικός στην επίθεση.

Το αισιόδοξο μήνυμα της βραδιάς ως ένα σημείο ήταν η παρουσία του Ματ Λοτζέσκι ο οποίος από τη στιγμή που πέρασε στο παρκέ συνδέθηκε με το καλάθι, κάτι το οποίο είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Βέβαια αυτή η εικόνα δεν κράτησε για πολύ αφού η επαφή με το σκορ χάθηκε από τα μέσα της δεύτερης περιόδου.

Η είσοδος του Πέιν βοήθησε τους ''πράσινους'' επιθετικά αλλά στην άμυνα ήταν σε άλλο γήπεδο όπως και ο Κρις Σίνγκλετον. Το ''τριφύλλι'' έμοιαζε ανήμπορο ν' αντιδράσει σε όσα έβαζαν στο παρκέ ο Πάμπλο Λάσο και οι παίκτες, με συνέπεια η απόσταση στις δύο ομάδες να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Το επιθετικό πρόβλημα μεταφέρθηκε και στην άμυνα στη δεύτερη περίοδο καθώς οι ''πράσινοι'' δεν μπορούσαν ν' ακολουθήσουν στις αλλαγές τους γηπεδούχους κι έδειχναν να μην έχουν ενέργεια. Πέρα από τον Λοτζέσκι, όσοι πέρασαν από το παρκέ στο πρώτοrotationδεν έδωσαν τίποτα.

Ο ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ

Ο Πασκουάλ προσπαθούσε να συμμαζέψει τ' ασυμμάζευτα με τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Με Τζέιμς, Παππά στην πεντάδα και πιο γρήγορο ρυθμό ρίσκαρε στις επιθέσεις του. Ο Παππάς έγινε η αξιόπιστη λύση του ''τριφυλλιού'' στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως ο Παναθηναϊκός είχε ν' ανέβει... Γολγοθά, ώστε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Με προσπάθειες ένας εναντίον ενός επιδίωκε να μειώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και να διεκδικήσει ότι μπορεί στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά επί της ουσίας δεν άλλαξε κάτι, με τη διαφορά να βρίσκεται στους 18 πόντους. Με πίεση σε όλο το γήπεδο και στη συνέχειαmatch-up ζώνηέβαλαν εμπόδια στους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ξεκινήσει με επιμέρους σκορ 15-2 στην τελευταία περίοδο.

Σε αυτό επιτέλους βοήθησε και ο Σίνγκλετον ο οποίος το πήρε προσωπικά εκτελώντας την Ρεάλ από τα 6.75. Εκεί ανέλαβε δράση ο Ρέγες όπου κέρδισε ένα επιθετικό φάουλ, βάζοντας τέλος στο σερί των ''πράσινων''. Στις λεπτομέρειες ο Ντόντσιτς έβαλε τη ''σφραγίδα'' του, προκειμένου να μην επιτρέψει στην ομάδα του ''τριφυλλιού'' να συνεχίσει την υπέρβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ