OPINIONS

Ακούστηκε στον ουρανό!

Ακούστηκε στον ουρανό!

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την πιο δύσκολη μέρα του Παναθηναϊκού Superfoods μετά την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου και την σοβαρότητα του “τριφυλλιού” στον δρόμο για τον τίτλο

Είναι οι στιγμές που οι λέξεις χάνουν το νόημα τους και όσα να γράψεις μοιάζουν πολύ λίγα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν είναι πια εδώ και αυτές τις ώρες αρκεί ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έδωσε στο μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα και απλά σιωπή. Σ' ένδειξη σεβασμού στον ιστορικό ηγέτη του "τριφυλλιού" που πλέον θα βλέπει το δημιούργημα του από τον ουρανό και θα χαμογελά.

Άλλωστε, το γεγονός πώς ακόμα και οι αντίπαλοι παραδέχονται το τεράστιο μέγεθος του, τα λέει όλα καθώς είναι κάτι το οποίο δεν συναντάμε εύκολα. Σε μια βραδιά που δύσκολα μπορείς να σταθείς στο αγωνιστικό κομμάτι, ακούστηκε μέχρι τον ουρανό πώς αυτό το πρωτάθλημα θα είναι για τον κύριο Παύλο , που δημιούργησε τη δυναστεία του "τριφυλλιού".

Ο Παναθηναϊκός έδειξε από την αρχή πώς αυτό το ματς δεν μπορούσε να το χάσει. Μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα και πλέον να βρίσκονται μία νίκη μακριά από το 37ο πρωτάθλημα, ακόμα κι αν χρειάστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο να χαλαρώσουν επικίνδυνα σπαταλώντας τη διαφορά των 19 πόντων, χωρίς όμως να το πληρώσουν αφού στη συνέχεια η τάξη αποκαταστάθηκε. Μάλιστα, ολοκλήρωσε την προσπάθεια του με τις περισσότερες ασίστ (20) και τα λιγότερα λάθη (5) στη σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League. Πλέον ο Παναθηναϊκός πρέπει να συγκεντρωθεί και να τελειώσει τη δουλειά, κατακτώντας τον τίτλο.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Mε το σχήμα του δεύτερου τελικού μπήκε στην αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός με πρόθεση να εκμεταλλευτεί ξανά τα miss match, χωρίς να πηγαίνει σε βιαστικές επιλογές. Με καλή δημιουργία από το low post κι εξαιρετικά ποσοστά από τα 6.75, οι "πράσινοι" προσπάθησαν να βάλουν από νωρίς τις βάσεις της επικράτησης.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι γι' ακόμα ένα ματς δεν είχαν ισορροπία στο παιχνίδι τους, με συνέπεια να επιτρέψουν την επιστροφή στον Ολυμπιακό, κάτι το οποίο δεν κράτησε για πολύ στη διάρκεια του πρώτου μέρους. Παρά το γεγονός πώς οι "πράσινοι" ήταν άστοχοι από τη γραμμή των βολών (4/11), διατήρησαν τη συγκέντρωσή τους και ανέβασαν την ένταση στην άμυνα.

Ακούστηκε στον ουρανό!

Ο Τσάβι Πασκουάλ άνοιξε το ροτέισον και είδε την ομάδα του να δημιουργεί διψήφια διαφορά αλλά και τον Κει Σι Ρίβερς να πραγματοποιεί, το καλύτερό του παιχνίδι επιθετικά στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League. Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός πέρα κάποια ξεσπάσματα δεν ήταν καλός στην επίθεση αλλά η άμυνα του ήταν εκείνη που του άνοιγε τον δρόμο, ώστε πετύχει τον στόχο του και μάλιστα δημιούργησε μια διαφορά δέκα πόντων παίζοντας στο ρυθμό των "ερυθρόλευκων"...

ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ

Με την ίδια συνταγή μπήκε ο Παναθηναϊκός και στο τρίτο δεκάλεπτο και συνέχισε να βγάζει μία νευρικότητα στην επίθεση, ωστόσο συνέχισε να έχει θετικό πρόσημο στη σχέση ασίστ-λάθη και το σημαντικότερο είναι πώς δεν έχανε την συγκέντρωσή του στο αμυντικό κομμάτι. Με τον Μάικ Τζέιμς να παίρνει προσπάθειες για ένας εναντίον ενός οι "πράσινοι" κράτησαν ψηλά τη διαφορά, με συνέπεια να έχoυν το προβάδισμα χωρίς να βρίσκονται στο καλύτερό τους βράδυ.

Ακούστηκε στον ουρανό!

Το τελευταίο δεκάλεπτο έδειχνε πώς θα μετατραπεί σε τυπική διαδικασία αφού η διαφορά έφτασε στους 19 πόντους. Εκεί ήταν και το μοναδικό σημείο που οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν κι έχασαν την συγκέντρωσή τους, πηγαίνοντας σε κακές επιλογές ενώ δεν είχαν την απαραίτητη ένταση στην άμυνα. Οι φωνές του Πασκουάλ στο 37' έπιασαν τόπο, προκειμένου να μην την πατήσει.

Ο Παναθηναϊκός σαφώς και δεν πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση αλλά αυτή τη φορά έδειξε προσηλωμένος σε αυτά τα οποία ζητούσε στο παρκέ για μεγάλη διάρκεια. Έβγαλε πρωταγωνιστές, είχε πλουραλισμό και γνωρίζει πώς σε δύο ευκαιρίες θέλει μία νίκη, προκειμένου να κατακτήσει το 37ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και να το αφιερώσει στον Παύλο Γιαννακόπουλο...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ